Περπατώντας έκανε τον γύρο της Ρόδου σε 42 ώρες!

Περπατώντας έκανε τον γύρο της Ρόδου σε 42 ώρες!

Ο Βρετανός Ben Moorhouse στη μνήμη του αθλητή του ράγκμπι Steve Prescott

382e21ba6a97a628cbe668645a978b6e
Με επιτυχία ολοκλήρωσε και φέτος το γύρο του νησιού της Ρόδου, ο Ben Moorhouse από την Αγγλία που τα τελευταία χρόνια, μαζί με τη σύζυγό του Gaynor Thompson, περπατούν δεκάδες χιλιόμετρα στη μνήμη του αθλητή του ράγκμπι Steve Prescott που πέθανε από καρκίνο.

Και οι δύο με αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλουν στην ενίσχυση του αντικαρκινικού αγώνα που διεξάγει το ομώνυμο ίδρυμα το οποίο δημιουργήθηκε στη μνήμη του Άγγλου αθλητή, ενώ παράλληλα προβάλλουν και τη Ρόδο που υπεραγαπούν, μέσα από συνεντεύξεις, δηλώσεις και φωτογραφίες.

Ο Βen τερμάτισε στο τέλος της διαδρομής που περιλάμβανε μία απόσταση 242 χιλιομέτρων, στις 10 το βράδυ της Τρίτης και τον υποδέχτηκαν φίλοι του, μεταξύ των οποίων και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, όπως άλλωστε και πέρσι που επίσης έκανε τη διαδρομή.

Φέτος όμως η προσπάθεια ήταν η δυσκολότερη όλων των προηγούμενων ετών, καθώς ο γύρος του νησιού έγινε σε λιγότερο από 48 ώρες, αφού ο Ben περπατούσε συνεχώς ακόμα και όταν η θερμοκρασία είχε χτυπήσει κόκκινο.

Τερμάτισε στην περιφέρεια χωρίς όμως την Gaynor που λόγω εγκυμοσύνης δεν πήρε μέρος στο περπάτημα, αλλά τον συνόδευε σε όλη τη διαδρομή.

b74134d83fafe613b5f0f74814db3060
Κλείσιμο


Χτες και οι δύο επισκέφθηκαν την περιφέρεια και έγιναν δεκτοί από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη, ο οποίος λίγο αργότερα τους δώρισε το βιβλίο του Richard Berthold για την ιστορία της Ρόδου.

Μάλιστα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε, ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε δημόσια τον αθλητή, που προβάλλει τη Ρόδο μέσα από την προσπάθεια αυτή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απόφαση του Ben Moorhouse να αφιερώσει το φετινό περπάτημα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές της Αττικής.

«Ένα πολύ δυνατό μήνυμα στέλνει ένας μεγάλος φίλος της Ρόδου που ολοκλήρωσε ένα πολύ μεγάλο αθλητικό επίτευγμα δηλαδή το γύρο του νησιού του νησιού σε 42 ώρες. Σήμερα που οι θερμοκρασίες είναι οι υψηλότερες του έτους, διέσχισε το νησί κυκλικά για να μεταφέρει ένα πολύ μεγάλο μήνυμα του αντικαρκινικού αγώνα. Με αυτή την πράξη του θέλησε να πει ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Ξεκίνησε την προσπάθειά του στη μνήμη ενός πολύ μεγάλου αθλητή του Steve Prescott, ενός Βρετανού αθλητή του ράγκμπι, ο οποίος έδωσε μία πολύ σκληρή μάχη παρά το ότι του έδιναν ελάχιστο χρόνο ζωής» δήλωσε ο κ. Φλεβάρης και πρόσθεσε: «Είναι ένας μεγάλος φίλος της Ρόδου που επέλεξε το νησί μας και κάθε χρόνο δείχνει με αυτό τον τρόπο ότι αγαπά το νησί το νότιο Αιγαίο και την Ελλάδα και η περιφέρεια θέλει να τον ευχαριστήσει γι’ αυτό το μεγάλο επίτευγμα. Χθες στις 10 το βράδυ τερμάτισε στο κτίριο της περιφέρειας μετά από 42ωρο βάδην υπό δύσκολες συνθήκες.

Του οφείλουμε ένα ευχαριστώ τόσο για το μήνυμά του για τον αντικαρκινικό αγώνα όσο και για την προβολή του νησιού μας. Πριν έρθει έδωσε συνέντευξη στο BBC προβάλλοντας τις φυσικές ομορφιές της Ρόδου, έστειλε το δικό του μήνυμα για τη φυσική καταστροφή που υπέστη η χώρα μας στην Αττική και με το δικό του τρόπο λέει ότι όλα μπορούν να αναγεννηθούν φτάνει να το πιστέψει κανείς».

4e7e492c3f5fe20b8bf06dc9bca9421a



Από την πλευρά του ο Ben Moorhouse, φανερά καταπονημένος από την προσπάθεια αυτή και με πόδια πρησμένα από το περπάτημα, σε σημείο να δυσκολεύεται να περπατήσει, δήλωσε ικανοποιημένος που κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να διαψεύσει όσους δεν πίστευαν ότι θα τερμάτιζε.

«Τους ευχαριστώ όλους στο νησί της Ρόδου που με στήριξαν στην προσπάθειά μου αυτά τα τέσσερα χρόνια κατά τα οποία έκανα τη διαδρομή.

Αυτή η χρονιά ήταν η πιο δύσκολη διαδικασία γιατί έκανα το γύρο του νησιού σε 42 ώρες διανύοντας 242 χιλιόμετρα. Ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή μου. Πάντα όμως είχα στο μυαλό μου τον Steve Prescott που ήταν και ο λόγος που με ωθούσε να εκπληρώσω την επιθυμία μου και να κάνω τη διαδρομή και έτσι συνέχιζα την προσπάθεια.

6e873445bc97dbd47a2573465c9976d7
e2ee04fa61728d0296eaad63ec3ef07d


Όλοι μου έλεγαν ότι ήταν ανέφικτο να το καταφέρω, όμως όταν θέλεις να κάνεις κάτι με πείσμα μπορείς να τα καταφέρεις. Αυτή τη χρονιά η διαδρομή ήταν πολύ δύσκολη γιατί τα χιλιόμετρα ήταν πολλά και οι συνθήκες επίσης δύσκολες» δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου και πρόσθεσε τα εξής:

«Ένα πράγμα που έλεγε πάντα ο Steve ήταν ότι στη ζωή έχεις πολλά εμπόδια αλλά πάντα πρέπει να συνεχίζεις. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα εμπόδια είναι και ο τρόπος που θα σε θυμούνται οι άλλοι. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το επίτευγμα στη μνήμη του Steve και στους ανθρώπους που χάθηκαν στις φωτιές στην Αθήνα. Αυτή ήταν και η τελευταία δοκιμασία για το νησί της Ρόδου, το όνειρο έγινε πραγματικότητα, και τώρα πλέον θα κάνω τις διακοπές μου στο όμορφο νησί της Ρόδου, θα ξεκουραστώ και θα είμαι μαζί με τους φίλους που έχω εδώ στο νησί όπως τον κ. Φλεβάρη.

Ευχαριστώ την Gaynor που με στήριξε όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και φέτος που δεν ήταν δίπλα μου λόγω της εγκυμοσύνης της. Είμαι πολύ χαρούμενος όμως γιατί το Νοέμβριο περιμένουμε το παιδί μας, ένα κοριτσάκι. Αγαπάμε τη Ρόδο και τους κατοίκους της και θα συνεχίσουμε να την προβάλλουμε στην Αγγλία, και θα έρθουμε και του χρόνου στο νησί μαζί με το παιδί μας. Η Ρόδος είναι η μεγάλη μας αγάπη».



Πηγή: Ροδιακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης