Πυρκαγιές στην Αττική: Νέο συγκλονιστικό βίντεο με τις φλόγες

Πυρκαγιές στην Αττική: Νέο συγκλονιστικό βίντεο με τις φλόγες

Στο βίντεο φαίνεται η προσπάθεια ενός κατοίκου από τον Νέο Βουτζα να προσπαθεί να σώσει το σπίτι του από τις τεράστιες φλόγες οι οποίες πλησιάζουν απειλητικά

voutz
Ακόμα ένα βίντεο το οποίο δείχνει τις τρομακτικές φλόγες οι οποίες άφησαν στο πέρασμα τους από το Μάτι 88 νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνεται η προσπάθεια ενός κατοίκου από τον Νέο Βουτζα να προσπαθεί να σώσει το σπίτι του από τις τεράστιες φλόγες οι οποίες πλησιάζουν απειλητικά. Όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω οι ταχύτητα με την οποία πλησιάζει η φλόγα είναι μεγάλη καθώς μέσα σε λίγα μόλις λεπτά φτάνει μπροστά του.



Πως περιέγραψε τα δραματικά λεπτά που η φωτιά κατευθυνόταν προς το σπίτι τους:

«Ολα έγιναν τόσο γρήγορα που έπρεπε να δράσουμε αστραπιαία και ψύχραιμα» λέει. «Το μόνο που σε σκοτώνει σίγουρα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο πανικός». Οταν τον ρωτάω πώς έδρασε, περιγράφει τη διαδικασία με απλά και σχολαστικά βήματα. «Το πρώτο και δυσκολότερο βήμα είναι η απόφαση τού να φύγεις ή να μείνεις. Πρέπει να σταθμίσεις σωστά τις πιθανότητες και τους παράγοντες, αξιολογώντας την κατάσταση». Βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν με εξωπραγματικές ταχύτητες και μη μπορώντας να βασιστεί στην έξωθεν βοήθεια, μιας και δεν υπήρχε ίχνος Πυροσβεστικής ή άλλης βοήθειας πουθενά, αποφάσισε να μη ρισκάρει την φυγή προς τα εμπρός που θα ήταν αρκετά αβέβαιη.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει στα «Νέα» μαζί με την γυναίκα του τη Σοφία και τα δύο τους αγόρια, τον Φίλιππο 11 και τον Ιάσονα 9 χρονών άρχισαν το σφράγισμα του σπιτιού, κλείνοντας ερμητικά όλες τις εξωτερικές πόρτες και παράθυρα σφραγίζοντάς τα με βρεγμένες πετσέτες και απομακρύνοντας οτιδήποτε εύφλεκτο βρισκόταν κοντά τους. Στη συνέχεια έκλεισαν όλες τις εσωτερικές πόρτες και γέμισαν την μπανιέρα με νερό. Ακολούθησε η εκπαίδευση των παιδιών στη χρήση πυροσβεστήρων και οδηγίες στο τι ακριβώς πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που μπει καπνός στο σπίτι. Τους εφοδίασε με μάσκες, βρεγμένες πετσέτες και μουσκεμένα σεντόνια σε περίπτωση που έπρεπε να μπουν στην μπανιέρα και να αναπνεύσουν μέσα από αυτά φιλτράροντας τον αέρα και βγήκε να δώσει την δική του μάχη.

Ως εκπαιδευμένος εθελοντής δασοπυροσβέστης, είχε συμμετάσχει πολλές φορές στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Αττική, αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικό. Επρεπε να σώσει τη δική του οικογένεια και όχι κάποιου άλλου. Ανέβηκε στην ταράτσα κι άρχισε να καταβρέχει τα δέντρα του κήπου του και των γειτόνων και όταν οι φλόγες έφτασαν στον μαντρότοιχό του καίγοντας τα ψηλά πεύκα των διπλανών οικοπέδων, επικεντρώθηκε στην κατάσβεση των επίγειων εστιών για να εμποδίσει την εξάπλωση της φωτιάς. «Ο τρομακτικός αέρας έφερε τη φωτιά γρήγορα αλλά την έδιωξε και γρήγορα» μας λέει «και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της». «Το γεγονός ότι άφησαν τη φωτιά να περάσει τη Λ. Μαραθώνος ήταν τραγικό. Αν αυτό συνέβαινε μια μέρα πριν, την Κυριακή, τα θύματα θα ήταν χιλιάδες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης