Επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν ήταν αναγνωρίσιμοι οι νεκροί που εντοπίσαμε

Επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν ήταν αναγνωρίσιμοι οι νεκροί που εντοπίσαμε


Μόνον όταν ήρθαν ειδικοί πιστοποίηθηκε πως ήταν άνθρωποι που είχαν χάσει τη ζωή τους

baltakos_arthrooo
Εμείς όντως εντοπίσαμε νεκρούς απλά γνωρίζουμε ότι είναι νεκροί σήμερα που μιλάμε. Τη στιγμή που εμείς τους εντοπίσαμε, οι άνθρωποι αυτοί ήταν σε μια κατάσταση η οποία δεν ήταν αναγνωρίσιμη. Δεν ήταν δηλαδή δυνατόν κανείς άνθρωπος, παρά μόνο εξειδικευμένη υπηρεσία, να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ότι ήταν όντως άνθρωποι αυτό το οποίο βλέπαμε, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Ο κ. υπουργός -είπε - έχειδίκιο στη δήλωσή του ότι οι πληροφορίες τις οποίες εμείς μεταβιβάζαμε δεν κρίθηκαν ασφαλείς. Και δεν κρίθηκαν ασφαλείς και με δική μας παραίνεση, επειδή κανείς από την υπηρεσία την δική που που βρισκόταν στο νερό δεν μπορούσε να πει με ασφάλεια ότι αυτό που βλέπαμε στην παραλία ή λίγο πιο μέσα στη στεριά ήταν όντως άνθρωποι.

Ο Δ. Μπαλτάκος αξιωματικός της Ομάδος Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού που βρέθηκε στο σημείο επικεφαλής 40 ανδρών, είχε προηγουμένως μιλήσει και στον ΣΚΑΙ όπου και εκεί είχε πει πως εντόπισαν νεκρούς στο λιμανάκι του τρόμου στο Μάτι.
Στη συνέχεια ενημέρωσε τους ανωτέρους του ως όφειλε, οι οποίοι και θα αξιολογούσαν την κατάσταση, αφού οι ίδιοι επιχειρούσαν μέσα στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να διασώσουν με τα σκάφη όσους είχαν καταφύγει στο νερό για να γλυτώσουν από την κόλαση της φωτιάς.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης