Επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού: Εντοπίσαμε τους πρώτους νεκρούς πολύ πριν σκοτεινιάσει - Ενημέρωσα την ηγεσία

oyk_arthrooo

Σώσαμε πάνω από 465 άτομα εμείς και πάνω από 700 τα ιδιωτικά σκάφη - Πήραμε το πρώτο σήμα να επέμβουμε για αποκλεισμένους ανθρώπους στην παραλία στις 18:30 το απόγευμα - Είδαμε νεκρούς στο δρόμο για Αργυρά Ακτή και ενημέρωσα τους ανωτέρους μου

Καταλυτική είναι η μαρτυρία του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στην παραλία της κολάσεως στο Μάτι.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, η ομάδα του εντόπισε τους νεκρούς πολύ έγκαιρα, και συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε, πριν νυχτώσει, γεγονός για το οποίο ενημέρωσαν τον αρχηγό που αποβιβάστηκε στο ξενοδοχείο Ραμάντα λίγο αφότου έπεσε το σκοτάδι.

«Εντοπίσαμε τους πρώτους νεκρούς πριν βραδιάσει και το αναφέραμε»

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα ανέφερε ο κ. Μπαλτάκος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ για τον χρόνο που η ομάδα του εντόπισε τους πρώτους νεκρούς στο σημείο.

«Εντοπίσαμε τους πρώτους νεκρούς πριν βραδιάσει. Δεν είχε πέσει το σκοτάδι. Μάλιστα πολύ σύντομα, αφότου έπεσε το σκοτάδι, ήρθε στο χώρο και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αποβιβάστηκε στο ξενοδοχείο Ραμάντα και αφενός συντόνιζε και αφετέρου βοηθούσε τους ανθρώπους που ήταν εκεί ψυχολογικά. Οπότε ο πρώτος ο οποίος στον οποίο αναφέραμε αυτό το θέμα ήταν ο αρχηγός λίγο αφότου βράδιασε. Και λίγο αργότερα ήρθε κι ο κύριος υφυπουργός στο λιμάνι και ενημερώθηκε κι εκείνος», ανέφερε. Μάλιστα, ως επικεφαλής της ομάδας συνεχώς ενημέρωνε τους ανωτέρους του για όσα συνέβαιναν στο σημείο. 

Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες λένε ότι η κατάσταση των σορών ήταν τέτοια που οι άνδρες των ΟΥΚ δεν ήταν σε θέση μέσα στη γενική ατμόσφαιρα που επικρατούσε να επιβεβαιώσουν αν επρόκειτο για άνδρες, γυναίκες ή παιδιά.  Οι αστυνομικοί πάντως που μίλησαν δια του εκπροσώπου των ειδικών φρουρών στην ίδια εκπομπή επιβεβαίωσαν ότι εντόπισαν τον πρώτο νεκρό στις 19.40. 

Ουδείς μίλησε για θύματα στην ενημέρωση του πρωθυπουργού

Παρόλα αυτά στις 11.30 το βράδυ, στην ενημέρωση του πρωθυπουργού στο Χαλάνδρι, ουδείς μίλησε για θύματα. Μιλούσαν για κάποια σπίτια που καίγονταν και για λίγους ανθρώπους που ήταν σε ένα λιμανάκι. Μολονότι όπως σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, η πολιτική και η φυσική του ηγεσία είχαν αμέσως ενημερωθεί, στο συντονιστικό ουδείς γνώριζε (ή ουδείς μίλησε) για την ύπαρξη νεκρών.

Εκατοντάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι στη θάλασσα και την παραλία

Ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε ότι το Λιμεναρχείο Ραφήνας ειδοποιήθηκε στις 6.30 το απόγευμα ότι υπήρχαν αποκλεισμένοι άνθρωποι στα λιμανάκια στο Μάτι. Πήραν διαταγή από το κέντρο επιχειρήσεων κατόπιν εντολής από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και ξεκίνησαν από τον Άγιο Κοσμά.

Έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 7 («δεν κοιτούσα την κρίσιμη εκείνη ώρα το ρολόι μου» είπε χαρακτηριστικά) και ρίχτηκαν στη μάχη, ενώ όπως διευκρίνισε, υπήρχε έντονη δυσκολία από τον καιρό και πολύ ψηλά κύματα.

«Από τον Άγιο Κοσμά έφυγαν δύο σκάφη και στη Ραφήνα βρήκαμε πολλά πλωτά του Λιμενικού Σώματος που κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν μέχρι και 13 και τουλάχιστον 20 σκάφη ιδιωτών που είχε συντονίσει το λιμεναρχείο της Ραφήνας και ακόμα περισσότερα που είχαν κινητοποιηθεί αυτοβούλως», περιέγραψε ο κ. Μπαλτάκος.

Όταν έφτασε στο σημείο, η ομάδα άρχισε να βλέπει τις εστίες που υπήρχαν και τα προβλήματα. «Υπήρχαν τρεις παραλίες κι ένα ξενοδοχείο. Η παραλία με το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η γνωστή παραλία του Κάβου, όπου υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι. Υπήρχαν άλλες δύο παραλίες με κόσμο κι ένα ξενοδοχείο με τουλάχιστον 200 άτομα», διευκρίνισε ο κ. Μπαλτάκος.

Οι αξιωματικοί προσπάθησαν παρά τις δυσκολίες να επιβιβάσουν όσους περισσότερους ανθρώπους πάνω στα φουσκωτά.

«Δεκάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στον δρόμο προς το Λιμανάκι»

«Το θέαμα ήταν ιδιαίτερα απόκοσμο. Υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι στη θάλασσα, υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην παραλία, υπήρχαν άνθρωποι που δεν άφηναν τα σπίτια τους με τίποτα, παρότι είχαν καεί, άνθρωποι που έψαχναν τους δικούς τους», ανέφερε.

Τα ΟΥΚ έσωσαν 465 άτομα και το Λιμενικό πάνω από 700 άτομα

Ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε ότι η ομάδα των ΟΥΚ έσωσε και μετέφερε στο λιμάνι της Ραφήνας 465 άτομα, ενώ το Λιμενικό έσωσε πάνω από 700 άτομα.

Στην επιχείρηση, όπως είπε, πήραν μέρος και έξι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομίας που είχαν φτάσει μέσα από τις φλόγες στην παραλία και αυτοί με αυτοθυσία βοήθησαν τον αποκλεισμένους στην παραλία της κολάσεως να επιβιβαστούν στα φουσκωτά.

Συνολικά στο απόγειο της επιχείρησης πήραν μέρος πάνω από 13 σκάφη του Λιμενικού και 20 ιδιωτών που συντονίζονταν από τον Λιμενάρχη της Ραφήνας, όμως στη συνέχεια βρέθηκαν στο σημείο και άλλα σκάφη ιδιωτών που έσπευσαν με δική τους πρωτοβουλία για να βοηθήσουν.
ΣΧΟΛΙΑ (94)

Hu Zhindao

σαν κατοχος φουσκωτου νομιμος φορολογουμενος Ελληνας θα ηθελα να σας πω με την φωνη που μου δινει αυτο το αφταστο απιθανο φορουμ του ΠρωτοΘεμα πως το Λιμενικο ειναι το πιο Νωθρο Κ Διεφθερμανο Δημοσιο μετα απο το Πυροσβεστικο Σωμα (στο Π.Σ οι μισοι υπαλληλοι του κατεχουν καφετεριες), αυτα τα 2 κ καταλαβατε γιατι φτασαμε ως Χωρα στο failed state και τις 100 ψυχες να τις ευχομαστε καλο παραδεισο, αλλα ρε Συνελληνα γιατι να ειμαστε διεθνως περιγελως οπως κ μεσα στην Χωρα μας το ξερεις οτι κατι παει στραβα κ σε τρωει στην ψυχη...μηδεν ανοχη αξιολογηση στο Δημοσιο, απολυσεις χτες στους φραπεδο-φρεντο, ΥΓ η ΕΜΥ also απετυχε και τρεχει ο ΜΙΣΘΟΣ ολων αυτων τνω φονικα καρακλοκενταυρων

Ιουστινιανός

Ο Μπαρμπαρούσης διαγράφηκε από ΧΑ όπως ο Φαήλος από ΝΔ πάλι για τη Μακεδονία, όπου είχε αναφέρει Γουδί για τον Υπουργό Λαθρομετανάστευσης Μουζάλα επειδή δήθεν κατά λάθος αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία, άρα και μαζί με τον φίλο του στρατιωτικό Συναδινό θα πάει στη Νέα Δεξιά. Η δήλωσή του ήταν μία ομολογία του πραξικοπήματος που επιχειρεί ο Βενιζέλος όταν θεωρούσε το δημοψήφισμα παράνομο, ο Άδωνις όταν έλεγε ότι θα κλείσει τον Πολάκη φυλακή, η αντίθεση του Ματαρέλα στον Κόντε, η φυλάκιση του εκλεγμένου Καταλανού Πουτζδεμόν, η έκκληση στο συμβούλιο εκλεκτόρων να μην ψηφίσει τον Τραμπ λόγω ανεπίσημης νομοθεσίας, η εμπλοκή ΗΠΑ-Κορέας λόγω δυσπιστίας του στρατού στη συμφωνία με Κιμ, η απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν που δήθεν υποκινούν Έλληνες σαν τους 2 ομήρους παριστάνοντας τους Γκιουλενιστές, η θέσπιση Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας με απόφαση Μακρόν, η υποκίνηση διαδηλώσεων στο Ιράν από Ισραήλ, η μεταστροφή της Αγγλίας από Brexit σε Bremain και ο αποκλεισμός του Λούλα από τις εκλογές στη Βραζιλία. Η παρουσία του πρώην στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, πιθανού στελέχους της Νέας Δεξιάς, στο πρώτο συλλαλητήριο για Μακεδονία θα μπορούσε να θεωρηθεί απόπειρα πραξικοπήματος όπως είχε γράψει η εφημερίδα το Βήμα λίγο πριν κυβερνήσει ο Παπαδήμος με στήριξη ΠΑΣΟΚ-Σαμαρά-ΛΑΟΣ. Η Χρυσή Αυγή θα συγκυβερνήσει με Κούλη με μεσολαβητή τον Λεβέντη για την εξυπηρέτηση του σχεδίου του Μιτ Ρόμνεϊ, διαδόχου του Τραμπ, να επιβάλλει το Imperium του Warhammer 40K τώρα που ο Σαλβίνι αναστατώνει την Ευρώπη χωρίς τη ΛεΠεν που υποστήριζε Ευρώπη δύο ταχυτήτων και στήριζε τον Πούτιν, αρνητή της υπεροχής του Μορμόνου Ρόμνεϊ, που θα μετατρέψει την Αθηναϊκή συμμαχία της Δήλου σε Αθηναϊκή ηγεμονία της Ακρόπολης όπως στον Θουκυδίδη, καταργώντας το ΝΑΤΟ και καθυποτάσσοντας την Ευρώπη με πρώτη την Τερέζα Μέι που έχει συγκριθεί με τον Ρόμνεϊ. Ο Ρόμνεϊ θα ισχυριστεί ότι η κατάκτηση της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία από την Τουρκία είναι δικαίωση της Αμερικανικής πολιτικής ιμπεριαλισμού σε Κορέα, Βιετνάμ και Ιράκ που έκανε ζημιά αλλά απέτρεψε τα χειρότερα που θα δούμε στην Ελλάδα. Ο στρατός δεν θα παρέμβει, έπρεπε όμως να το είχε κάνει εδώ και χρόνια όταν ο Τσίπρας έστελνε τζιχαντιστές στην Ευρώπη να διαπράττουν εγκλήματα και να του δίνουν ταρίφα τα πλεονάσματα με τα οποία παρίστανε ότι πετυχαίνει στα ανεφάρμοστα Μνημόνια για να μην τον πετάξουν εκτός Ευρώπης, ενώ όταν τον ξεσκέπασε ο Τουσκ άρχισε ο πρώην συνέταιρός του Ερντογάν από φίλος να γίνεται εχθρός γιατί προετοιμάζεται για πόλεμο με επόμενη κυβέρνηση.

svarnoutiosTwras

Τον Μπαρμπαρούση τον διέγραψε η ΧΑ γιατί ανακάλεσε.

Olokautoma

Από όσα ακούς μην πιστεύεις τίποτα...από όσα βλέπεις ... ισχύουν τα μισά...! Καταστροφή = ευκαιρία..., για κάποιους πολύ μεγάλη...! Οι ήρωες ήταν - είναι & θα είναι στο πεδίο... Τελευταίο αλλά σε προτεραιότητα πρώτο... Η 23 Ιουλίου είναι ημερομηνία ολοκαυτώματος...ή θα αναγεννηθουμε από τις στάχτες μας ή είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους...

Έχεις απόλυτο δίκιο...

Αν ακούσεις τραίνο να έρχεται καταπάνω σου, να μην το πιστέψεις, μείνε εκεί στις ράγες. Και αν το δεις να έρχεται, το μισό τραίνο θα είναι και άρα μη φοβάσαι. Πάντως πέρνα μια βόλτα από το ιατρείο μου. Έχω τα κατάλληλα χάπια για τη μούρλια σου.

Άντε γεια ουγκ

Τα βισματα τι θέλουν στην τηλεόραση . Άντε να πάνε σπίτια τους ή φετριες του δημοσίου μπας και σωθεί αυτός ο τόπος .

Katerina

Και μόνο που πιστεψαν ότι θα μπορούσαν εν έτει 2018 σε μια χώρα της Ευρώπης, με πρόσβαση σε fb, μπλογκς, ευτύχως ακόμα κανάλια που δεν τα ελέγχουν κτλ. να εξαπατήσουν τον κόσμο και να αποκρύψουν το μέγεθος της τραγωδίας σαν να βρισκόμαστε στη Β.Κορέα φανερώνει το μέγεθος της ΒΛΑΚΕΙΑΣ τους. Για αυτό και μόνο πρέπει να φύγουν εχτές. Πραγματικά εκτός πραγματικότητας! Εκτός πλανητικού συστήματος! Ζούνε στην κοσμάρα τους! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

xxx

υπαρχει βιντεακι στο youtube οντως ηρωες.. απο τα λιγα θετικα

Αργύρης

Συγχαρητήρια στο κ Μπαλτακο. Κάνει μια απλή αναφορά για την ομάδα των ΟΥΚαδων και δίνει περισσότερη έμφαση στην συνεισφορά των άλλων. Δείγματα υψηλής εκπαίδευσης, δείγματα αλτρουισμού και παλικαριάς!!!

Δεξιός

Ναι, αλλά και ψέμματα για να καλύψει τους ανωτέρους του. Δεν αναφέρατε άφιξη στη Ραφήνα κ Μπαλτάκο, τι ώρα γράφει το κινητό σας γι αυτό το τηλέφωνο; Παρότι τα ΟΥΚ κάνανε 100% το καθήκον τους, υπάρχει θέμα γι αυτούς που αποφάσισαν να τους στείλουν. Αν γίνει ποτέ δίκη, τα κινητά τους θα αποκαλύψουν πότε έφυγαν από Άγιο Κοσμά και πότε έφθασαν στους τραυματίες που έμειναν 4 ώρες στο νερό

Left Right

Kαλά μη τρελαινόμαστε με τα σώματα ασφαλείας, την αυταπάρνησή τους κλπ.. Δεν είδα και κανένα τραυματία αστυνομικό ή πυροσβέστη. Θυμίζω ότι πολλά θύματα στους δίδυμους πύργους ήταν πυροσβέστες που αψηφήσανε τον κίνδυνο και τρέξανε να σώσουνε τον κόσμο. Στην Γαλλία ο αστυνόμος σκοτώθηκε για να μην πεθάνει αθώος κόσμος. Στην Ελλάδα το τάβλι πάει σύννεφο.. Ας σταματήσουμε το παραμύθι επιτέλους..

V

Το μυαλό σου μάλλον έχει εξατμιστεί οπότε ότι και να σου γράψω θα πάει στράφι...

Γιωργος

Σε παρακαλώ, κάνε 2 βήματα πίσω τη σκέψη σου, δες λίγο τα σχετικά video που παίζουν σωρηδόν στα κανάλια, ξαναδες τι γράφεις και ίσως (λέω ίσως) το ξανά σκεφτείς..

O mastoras

left and right, left and right, παμε λιγο το κεφαλι! κουναμε αριστερα δεξια, αριστερα δεξια.. μπραβο! τωρα πες μου εχει κανενα οφελος ο Μπαλτακος που ειπε οτι οι πραγματικοι ηρωες ηταν οι ΔΙΑΣ; αν οχι συνεχισε να το κουνας και ακολουθα την συμβουλη του Γιωργου, που ξερεις μπορει να βρεθεις προ εκπληξεως...

Χρήστος

Μάλλον δεν είσαι καλος ταυλαδόρος και σου έχει στοιχίσει που δε μπόρεσες να γίνεις ένας από αυτούς. Δε πειράζει μάγκα ρίχτο στο πλέξιμο...που ξέρεις μπορεί να σου βγεί...

Jack4

ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ [...].ΔΗΛΑΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ .ΠΑΝΕ ΠΛΕΞΕ ΚΑΜΙΑ [...] ΡΕ ΦΙΛΕ

Πυροσβεστης

Φιλος και συναδελφος ειναι με εγκαυματα στα χερια και στο αριστερο ποδι... και πολλοι αλλοι με καψιματα και μικροτραυματισμους. Ξερεις, δεν ειναι ενδειξη οτι κανουμε καλα τη δουλεια μας αμα....καουν μια 10αρια πυροσβεστικα και 30 πυροσβεστες....! Αλλα ενδειξη ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ! Το πρωτο πραγμα που μαθαινουμε εκπαιδευομενοι ,στη Πυροσβεστικη Ακαδημια, ειναι η αυτοπροστασια! Πως να προσεγγιζουμε τη φωτια, να βρισκουμε απο πριν εξοδους διαφυγης,τι κανουμε αν μας κυκλωσει η φωτια κλπ...Και παλι τοσα χρονια το Πυροσβεστικο Σωμα εχει θρηνησει δεκαδες νεκρους.....Αλλα σαν ξερολας Ελληναρας του καναπε δεν μπορεις να μη πεις τη λαλακια σου....

teo

ΚΆΗΚΕ ΠΑΙΔΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΊΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΕΝΏ ΑΥΤΟΣ ΕΣΒΗΝΕ (ΥΠΗΡΕΤΕΊ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΚΟΝΤΙΝΉ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ) . ΤΏΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΈΝΟΣ [...]?

@. Left right

Left right, σαν να λέμε στρέιτ ή γκέι. Περισσότερο για μπαστουνοβλακας μου φαίνεσαι, έχει αρκετούς άλλωστε η χώρα. Δες ψηφοφόρους συριζοανελ για παράδειγμα

Γιώργος

Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τ ην κυβέρνηση, αφού οι χειρισμοί της ήταν τραγικοί. Ο κύριος Μπαλτακος που μιλάει είναι συγγενής του γνωστού νεοδημοκρατη Μπαλτακου. Σας ετοιμάζουν τα παπαγαλάκια τον Κυριάκο και πληρώνετε εισιτήριο.

Αφού πιστεύεις

Την συλλογική ευθύνη πες μας κ σε ποιο προοδευτικό χώρο εντάσεις τον εαυτούλι σου?

Η ηθική τους τιμωρία θα είναι φοβερή!

Ανίκανοι !! Θα τους κυνηγούν οι Ερινύες και οι ψυχές των αδικοχαμένων, για όλη την υπόλοιπη μίζερη ζωή τους .......

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης