ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβλημένο ένα σχολικό μάθημα για τη σεξουαλική αγωγή και την ταυτότητα φύλου

agones01

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει την αναγκαιότητα της εισαγωγής σχολικού μαθήματος για την σεξουαλική αγωγή και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από φορείς της ΛΟΑΤΚΙ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς, κουήρ)

Την εισαγωγή σχολικού μαθήματος για την σεξουαλική αγωγή και «τις διάφορες σεξουαλικότητες και την ταυτότητα φύλου» καθώς και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από φορείς της ΛΟΑΤΚΙ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς, κουήρ) κοινότητας ζητά, μεταξύ πολλών άλλων, ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Με άρθρο-παρέμβαση, όπως αναφέρεται, και τίτλο, «Είμαστε στα μισά του δρόμου και οφείλουμε να φτάσουμε στο τέλος του», ο Τομέας Δικαιωμάτων του κυβερνώντος κόμματος δηλώνει : «Δεν μας φτάνουν τζούρες δικαιωμάτων».

SYRIZA_ΛΟΑΤΚΙ


Αφού σημειώνεται ότι «είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης ανατροπής» και απαριθμούνται οι έως τώρα νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ιεραρχούνται στις πρώτες θέσεις των νέων διεκδικήσεων ο πολιτικός γάμος και η τεκνοθεσία για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου των συντρόφων αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να δοθούν «σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας με μορφή εγκυκλίου για την καταπολέμηση της ομοφοβίας/τρανσφοβίας/αμφιφοβίας, και αλλαγές στα σχολικά βιβλία και στα αναλυτικά προγράμματα ώστε να είναι συμπεριληπτικά με αναφορές στην ποικιλομορφία των οικογενειακών σχηματισμών».

Μάλιστα, τα στελέχη της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν ως επιβεβλημένη “την ανάγκη εισαγωγής σχολικού μαθήματος για την σεξουαλική αγωγή, τις διάφορες σεξουαλικότητες και την ταυτότητα φύλου, το οποίο θα διδάσκεται από κατάλληλο επιμορφωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό σε αυτά τα ζητήματα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλίζεται η διαρκής επιμόρφωση τους, από φορείς (ΜΚΟ κτλ) της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ώστε να δημιουργήσουν ένα κλίμα αποδοχής για όλους στην τάξη τους χωρίς φόβους άδικων ΕΔΕ και στοχοποιήσεων”.

Οι νέες διεκδικήσεις του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως εξής:

«ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ…
Αλλά είπαμε, είναι μόνο η αρχή. Δεν μας φτάνουν τζούρες δικαιωμάτων, δεν μένουμε στην αρχή του δρόμου. Θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος του, με το κίνημα ζωηρό και ανυπάκουο. Με μας δίπλα του, μαχητικά στην όχθη της ισονομίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Διεκδικούμε και προχωράμε:

- Πολιτικό γάμο και τεκνοθεσία για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως Φύλου των συντρόφων, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι κάθε παιδί θα έχει το δικαίωμα να μεγαλώνει σε οικογένειες, που δεν θα αξιολογούνται νομικά και κατά συνέπεια κοινωνικά, σαν κατώτερες.
- Την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, που μεγαλώνουν με δύο γονείς, αλλά στερούνται νομικά τον έναν, έτσι ώστε και οι δύο γονείς να είναι νομικά υπεύθυνες/οι για τη φροντίδα των παιδιών τους, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι οι διατάξεις του αστικού κώδικα για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, εφαρμόζονται ισότιμα προς όλα τα άτομα.
- Την επέκταση του άρθρου 3 του ν.4443/2016 (εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης) σε όλα τα πεδία διακρίσεων για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου.
- Σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας με μορφή εγκυκλίου για την καταπολέμηση της ομοφοβίας/τρανσφοβίας/αμφιφοβίας, και αλλαγές στα σχολικά βιβλία και στα αναλυτικά προγράμματα ώστε να είναι συμπεριληπτικά με αναφορές στην ποικιλομορφία των οικογενειακών σχηματισμών. Επιβεβλημένη είναι επίσης η ανάγκη εισαγωγής σχολικού μαθήματος για την σεξουαλική αγωγή, τις διάφορες σεξουαλικότητες και την ταυτότητα φύλου, το οποίο θα διδάσκεται από κατάλληλο επιμορφωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό σε αυτά τα ζητήματα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλίζεται η διαρκής επιμόρφωση τους, από φορείς (ΜΚΟ κτλ) της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ώστε να δημιουργήσουν ένα κλίμα αποδοχής για όλους στην τάξη τους χωρίς φόβους άδικων ΕΔΕ και στοχοποιήσεων.
- Τη συμπερίληψη των τρανς ατόμων στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ανέργων και στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
- Δημιουργία ξενώνων για ανήλικα και ενήλικα πρόσωπα, με σκοπό την υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων, που αποτελούν θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή βρίσκονται σε δυσκολία ή κίνδυνο.
- Οι ΛΟΑΤΚΙ αιτούντες άσυλο πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται σε μονά δωμάτια ή σε άλλα κέντρα υποδοχής αν δέχονται παρενοχλήσεις ή βία.
- Πλήρη, ασφαλή και δίχως διακρίσεις πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για όλα τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Η πολιτεία να προβεί στην κατάργηση της απόλυτης και κατηγορηματικής απαγόρευσης από την αιμοδοσία των LGBTQI ατόμων από τον Κανονισμό Αιμοδοσίας
- Νομική αναγνώριση φύλου, η οποία να είναι προσβάσιμη σε όλες τις ηλικίες.
- Απλοποίηση της διαδικασίας νομικής αναγνώρισης φύλου, με βάση τον αυτοπροσδιορισμό, μέσω εξωδικαστικής διοικητικής διαδικασίας.
- Εισαγωγή νομοθεσίας, που να αντιμετωπίζει ζητήματα που επηρεάζουν τα ίντερσεξ άτομα, καθώς και θεσμοθέτηση τρίτης επιλογής για το φύλο, ώστε να καλύπτονται όσα άτομα δεν αυτοπροσδιορίζονται με κάποια από τα δύο κυρίαρχα φύλα.
- Την κατάργηση κάθε αναχρονιστικής νομοθετικής διάταξης που συμβάλλει σε διακρίσεις λόγω σεξουαλικού́ προσανατολισμού́ και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου, καθώς και την επέκταση των νόμων που προστατεύουν από έμφυλη βία ώστε να καλύπτουν ξεκάθαρα και τα ζητήματα ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου.
- Συστηματική και θεσμοθετημένη εκπαίδευση της αστυνομίας και όλων των κρατικών οργάνων που εμπλέκονται στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης, ώστε να αναγνωρίζονται και να καταγράφονται με ακρίβεια επιθέσεις προς ΛΟΑΤΚΙ άτομα.
- Την ενίσχυση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, μέσω της ποινικοποίησης του μισαλλόδοξου λόγου που στρέφεται ενάντια σε θεμελιωδηδικαιωμάτα που προστατεύει η δημοκρατική κοινωνία (προστασία σε πεδία σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου, αναπηρία κλπ).

ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ…

Όσα έχουν γίνει, που δεν αφορούν μόνο τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, αλλά συνολικά την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων, εντέλει το μήνυμα της καθολικής απελευθέρωσης, που είναι ως ένα βαθμό ορατό, το χρωστάμε σε ανθρώπους, που ενδεχομένως να μην είναι σήμερα μαζί μας. Το χρωστάμε σε συλλογικότητες, σε ομάδες, σε έντυπα, σε πρωτοπόρους ανθρώπους, που είχαν την τόλμη και το θάρρος, σε δύσκολες εποχές να σηκώσουν το ανάστημά τους, να υπερβούν φοβίες και να διεκδικήσουν την ορατότητα και την ισοτιμία.

Το χρωστάμε στα παιδιά του ΑΚΟΕ, στις κυνηγημένες, αλλά και υπερήφανες τρανς, στις πρώτες ομάδες στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο…

Το χρωστάμε σε αυτές και αυτούς, που τόλμησαν, που έγραψαν, που βγήκαν δημόσια με το πρόσωπό τους, που έφτιαξαν έντυπα, το «Αμφί», το «Κράξιμο», το «Λάβρυς» και έσπασαν στερεότυπα, άλλαξαν συνειδήσεις.

Το χρωστάμε στα δύο ομόφυλα ζευγάρια, που άνοιξαν την πόρτα για τον πολιτικό γάμο το 2008 στην Τήλο. Το χρωστάμε στον δήμαρχο του νησιού, τον Τάσο Αλιφέρη, που μόνος αυτός απ΄ όλους/ες τους δημάρχους της χώρας έβαλε την υπογραφή του σε αυτούς τους δύο «παράνομους», για την μεροληπτική Δικαιοσύνη, γάμους.

Το χρωστάμε στην Ευαγγελία, τον Γρηγόρη, την Μαρίνα, την Άννα, στην άλλη Άννα, την Εύα, την Βανέσα, τον Κώστα, τον Νίκο, τον Θέμη, τον Δημήτρη, την Μπέττυ, τον Χρήστο,τον Άγγελο… ατελείωτα ονόματα, που άνοιξαν δρόμους, που μας χάρισαν τζούρες ελευθερίας, δόσεις αξιοπρέπειας, αγάπης και ανθρωπιάς».

ΣΧΟΛΙΑ (22)

H ετεροφοβική προπαγάνδα

των ανθελλήνων του σύριζα δεν θα περάσει

Εν τέλει..

Μη σας φανεί παράξενο όταν κάποια στιγμή το παιδί σας αμφισβητησει την οικογένεια του και εγκαταλείψει το σπίτι σας προς αναζήτηση οικογένειας σύμφωνα με τα πρότυπα που θα του έχουν διδάξει στο σχολείο. Εγώ τουλάχιστον δεν αναγνωρίζω καμία νομιμότητα στην εξουσία να επιβάλει στα σχολεία αγωγή σεξουαλικού προσανατολισμού. Θα προσανατολισουν αυτοί οι ανεκδιήγητοι και ανώμαλοι το παιδί μου να του βάλουν ντε και καλά την ιδέα ότι κατά λάθος γεννήθηκε αγόρι ή κορίτσι? Καταλαβαίνετε τι αναστάτωση πρόκειται να προκαλέσουν στην αθώα και ανώριμη ακόμη ψυχοσύνθεση του? Τελικά που στο διάβολο το πάνε αυτοί οι περίεργοι. Μήπως να αρχίσουμε να θαυμάζουμε τους ανώμαλους σαν ανώτερα πλάσματα? Ας σκεφτούμε και τι άλλο τούβλο έγραψε ο Καρανίκας σήμερα....ότι το πρώτο γκέι πρά ιντ το έκανε ο Μ.Αλεξανδρος στην Αλεξάνδρεια. Αυτός ο άνθρωπος πληρώνεται 3000 ευρώ το μήνα για να διαλαλεί καθημερινά τη πραγματική ταυτότητα αυτής της επικίνδυνης παρέας που μας κυβερνάει. Αντισταθείτε τουλάχιστον για να σώσετε τα παιδιά σας από τη μαστουρα κι από τις αρρώστιες.

Χ

Με ΑΣΕΠ θα κάνουν προσλήψεις στο διδακτικό προσωπικό. Μοριοδότηση στην πιάτσα, θα γίνει της τρελής. Οπωσδήποτε και εργασίες για να μην υπάρχουν κενά.

Steve

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου, ή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο είναι απαραίτητη, στις μικρές τάξεις για την αποφυγή σεξουαλικής παρενόχλησης των μικρών παιδιών, και στις μεγαλύτερες γιά τήν ταυτοποίηση της σεξουαλικής προτίμησης εκάστου , την προφύλαξη έναντι νοσημάτων, τήν αντισύλληψη.κλπ Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης , ήδη έχουν αρχίσει να την διδάσκουν...

Δεν παμε καλα

Φανταζομαι οτι μερικοι απο εσας πιστευετε οτι με το να δει το παιδι σας εναν ομοφυλοφυλο θα γινει και το ιδιο. Θα επηρεαστει. Αν γινει επειδη τον ειδε..... μαλλον εχει γεννηθει ετσι και απλα προσπαθειτε με νυχια και με δοντια να μην το κανετε. Το 90% των παιδιων ουτε ειναι ουτε προκειται να γινουν ομοφυλοφυλοι ακομα και αν ειναι σε χωριο με ομοφυλοφυλους. Φανταζομαι ενα τετοιο μαθημα θα βοηθουσε αυτους που ενω ειναι δεν το δειχνουν (και θα το δειξουν αργοτερα οταν θα κερατωνουν τη γυναικα τους με τον Σακη). Θα τους βοηθουσε να μη δημιουργoύνται ψυχολογικα. Επισης θα βοηθησει και τους ετεροφυλοφυλους να καταλαβουν οτι δεν "κολανε" και να κοψουν το bulling. Αυτη η φοβια του "γινομαι οτι βλεπω" ειναι η πιο γελοια ιδεα που υπαρχει.

Αυτο μας ελειπε

Επιτελους, αφου φτιαξανε την ελλαδα, ηρθε η ωρα να διορθωσουν και την παιδεια.

αμ τι περιμένατε

Οι ανώμαλοι παλεύουν να διαλύσουν οικογένειες ΣΥΡΙΖΑΘΕΟΙ ζητάτε κι ρέστα!! ΟΥΣΤ, απολυταρχικά παράλογοι, ιδεοληπτικά ανήθικοι, αλεπούδες που ψάχνουν μιμητές και θύματα για να μην είναι μόνοι τους. (Φοβίες, άγχος, κρίσεις πανικού απομόνωσης και μοναξιάς). Τι να περιμένεις από περιθωριακά αποβράσματα εκτός της διάλυσης των πάντων!

Τι άλλο!

Aυτοί ψάχνουν ψήφους από όλους τους μη φυσιολογικούς της Ελλάδας? Έχουν μήπως διαπιστώσει ότι είναι τόσοι πολλοί που θα τους ξαναβγαλουν στις επόμενες εκλογές ? Με οποιοδήποτε τρόπο πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Ας προσέξουμε την αφίσα του άρθρου. Κατάλυση και ανατροπή κάθε ιερού και όσιου, κάθε φυσιολογικού, κάθε ηθικής και κάθε αξίας που μάθαμε από τους γονείς μας, από τα σχολεία μας, από τη θρησκεία μας. Τι λαίλαπα είναι αυτή ?

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ = ΜΚΟ του Σόρος. Να μας λείπουν οι ατζέντες των ανώμαλων δισεκατομμυριούχων ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ και ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ!!!!!

Totenkopf

Όοοοοξω ρουφιάνοι ντιγκιντάγκες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ekab12

Με βάση το σχέδιο που καταρτίζει το ΕΚΑΒ εξετάζεται το ενδεχόμενο εύρεσης σημείου στέγασης νέου Τομέα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης

kakopoiisi

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 8 χρόνια κάθειρξη αλλά τον άφησε ελεύθερο με τον όρο να μην ξαναπλησιάσει το παιδί - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από λίγα χρόνια μετά την καταγγελία που έκανε η γιαγιά του παιδιού στις Αρχές