Βίντεο ντοκουμέντο: Στην Μύκονο παρά την απαγόρευση νοικιάζουν κανονικά τις «γουρούνες» στους τουρίστες

Βίντεο ντοκουμέντο: Στην Μύκονο παρά την απαγόρευση νοικιάζουν κανονικά τις «γουρούνες» στους τουρίστες

Χωρίς κράνος, οι οδηγοί τους ξεχύνονται στους δρόμους του νησιού και δεν τηρούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες οδικής ασφάλειας

gourouna-mikonos
Αν και το Σαββατοκύριακο σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Σαντορίνη ο αναβάτης μιας “γουρούνας”, τα γραφεία ενοικιάσεως οχημάτων τόσο στο νησί του ηφαιστείου όσο και στη Μύκονο δεν φαίνεται να υπακούν στις διατάξεις του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που απαγορεύουν από φέτος στις “γουρούνες” να κινούνται στους δρόμους, ενώ οι οδηγοί τους, όπως θα δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο του protothema.gr, δεν τηρούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες οδικής ασφάλειας.


Τι κι αν το νομοσχέδιο για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον άρθρο 31, απαγορεύει στις τετράτροχες μοτοσικλέτες, τις γνωστές σε όλους μας ως “γουρούνες” με κινητήρες έως 125 κ.εκ. να κυκλοφορούν στην άσφαλτο;

Και πως αν εκμισθωθεί “γουρούνα” σε πρόσωπο που δεν έχει την απαιτούμενη άδεια οδήγησης, επιβάλλεται στον εκμισθωτή, στον μισθωτή αλλά και στον οδηγό, αν ο τελευταίος δεν έχει άδεια οδήγησης, πρόστιμο 1.000 ευρώ;

Γιατί ναι μεν μπορεί οι ιδιοκτήτες τους να διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του νέου κώδικα που απαγορεύουν την κυκλοφορία των τετράχρονων μοτοσικλετών απειλώντας να κλείσουν αεροδρόμια και λιμάνια, όμως αν κάνει κάποιος μια βόλτα στα νησιά, ειδικά στη Μύκονο και στην Σαντορίνη, θα διαπιστώσει ότι όχι μόνο οι “γουρούνες” κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους αλλά οι οι τουρίστες που τις νοικιάζουν δεν τηρούν ούτε στους βασικούς κανόνες ασφάλειας.

Το βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr τραβήχτηκε κατά την διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου στη Μύκονο και παρουσιάζει ένα ζευγάρι τουριστών οι οποίοι παρά το απαγορευτικό που ισχύει στην κυκλοφορία των εν λόγω οχημάτων, έχουν νοικιάσει μια “γουρούνα” με την οποία μετακινούνται στους δρόμους του νησιού χωρίς να φοράνε το απαραίτητο προστατευτικό κράνος. Και δεν ήταν οι μοναδικοί που εντοπίσαμε στη Μύκονο κατά την διάρκεια της σύντομης παραμονής μας.

Την ίδια σχεδόν στιγμή που γινόμασταν αυτόπτες μάρτυρες της ανομίας που ισχύει στους δρόμους της Μυκόνου, γινόταν γνωστή η είδηση για τον θάνατο ενός 24χρονου Ιταλού τουρίστα στην Σαντορίνη. Ο άτυχος νεαρός τουρίστας οδηγούσε μια “γουρούνα” έχοντας για συνεπιβάτη την 22χρονη Ιταλίδα σύντροφο του όταν το όχημα τους συγκρούστηκε με φορτηγό.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της “γουρούνας”, πιθανόν λόγω της αστάθειας που παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα οχήματα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να πέσει πάνω στις ρόδες του φορτηγού. Ο οδηγός σκοτώθηκε ακαριαία ενώ η συνεπιβάτης νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.

Πολύ εύκολα λοιπόν το δημοφιλές αυτό τετράτροχο όχημα μπορεί να μετατραπεί σε φονικό εργαλείο. Οι τουρίστες που το επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους, τις περισσότερες φορές αποδεικνύονται άπειροι στον χειρισμό αυτών των οχημάτων με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τους αλλά και την ασφάλεια των άλλων.

Είναι αλήθεια και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι οι τουρίστες μαθαίνουν πως να οδηγούν μια “γουρούνα” έπειτα απο ταχύρρυθμα μαθήματα των δυο λεπτών το πολύ. Μετά ανοίγουν το γκάζι και όποιον πάρει ο χάρος!


ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ  ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΓΟΥΡΟΥΝΑΣ



Στη Μύκονο παρά την απαγόρευση νοικιάζουν κανονικά τις «γουρούνες» στους τουρίστες

Δείτε βίντεο: Στη Μύκονο παρά την απαγόρευση νοικιάζουν κανονικά τις «γουρούνες» στους τουρίστες
Στη Μύκονο παρά την απαγόρευση νοικιάζουν κανονικά τις «γουρούνες» στους τουρίστες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης