Νέα επαναστατική μέθοδος για Drug & Alcohol test από την Artion d & a

artion_da_arthro

Μια νέα επιστημονική μέθοδος για τον έλεγχο χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλης (drug & alcoholtest) παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο φόρουμ Βιοτεχνολογίας και Εφαρμοσμένης Βιοχημείας από την ARTION D & A, αποσπώντας τις θετικότερες κριτικές της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και των εμπειρογνωμόνων των Παγκόσμιων Οργανισμών Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Πρόκειται για μια νέα μέθοδο drug & alcoholtest που επιτρέπει την ανίχνευση περισσότερων από 30 ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλης μέσα από μια απλή και αδιάβλητη διαδικασία που (α) μπορεί να λάβει χώρα οπουδήποτε, (β) χωρίς προειδοποίηση και (γ) με τη σημαντική διαφοροποίηση ότι τα δείγματα ελέγχονται και ως προς τους δότες τους.

Η εν λόγω μέθοδος υπερκαλύπτει τις ανάγκες των διεθνών οργανισμών και έχει έρθει να αλλάξει τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι πρότινος στις διαδικασίες ανίχνευσης ναρκωτικών και αλκοόλης.

Πώς λειτουργεί;

Η μέθοδος drug&alcoholtest της ARTION D & A ανιχνεύει τα ναρκωτικά και την αλκοόλη σε δείγμα τρίχας τηςκεφαλής ή άλλων σημείων. Το δείγμα αυτό είναι ικανό να «προδώσει» χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών έως και 90 ημέρες πριν από τη δειγματοληψία, αλλά και να δείξει αν ο εξεταζόμενος έχει κάνει και άλλες φορές χρήση της ίδιας ή άλλης ουσίας.
Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτεται όχι μόνο η ίδια η χρήση, αλλά και η συχνότητα και ποσότητα χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλης, δίνοντας έτσι τη συνολική και ξεκάθαρη εικόνα του εξεταζόμενου και κατατάσσοντάς τον άμεσα σε μία από τις κατηγορίες: μη χρήστης, περιστασιακός χρήστης, μέσος χρήστης ή συχνός χρήστης.
artion_da_1

Νέα εποχή στην ανίχνευση ουσιών

Το δείγμα που λαμβάνεται δίδεται για μοριακή ανίχνευση βιοδεικτών ώστε να είναι απόλυτα βέβαιο πως ταιριάζει με τον δότη του, εκμηδενίζοντας τον κίνδυνο να δώσει κανείς δείγμα για κάποιον άλλον.

Η δειγματοληψία μπορεί να γίνει οπουδήποτε και δεν μπορεί να «ξεγελαστεί» από διάφορα χημικά ή συμπεριφορικά τρικ, σε αντίθεση με τα δείγματα ούρων ή σάλιου που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και δεν μπορούν να δώσουν στον φορέα ελέγχου καμία δικλείδα ασφαλείας και εγκυρότητας. Ο χρόνος λήψης των δειγμάτων τρίχας μπορεί επίσης να εντοπιστεί με τη μοριακή ανίχνευση βιοδεικτών, με αποτέλεσμα η μέθοδος να ανιχνεύει αμέσως αν έχουν δοθεί για έλεγχο τρίχες που έχουν κοπείκάποια άλλη στιγμή.

Για τους παραπάνω λόγους, η μέθοδος αυτή αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα στους αντίστοιχους ελέγχους και είναι η πλέον κατάλληλη για την τυχαίαεξέταση των εργαζόμενων, αφού δίνει μια έγκυρη συνολική εικόνα για κάθε δότη και επιτρέπει στις εταιρίες να διατηρήσουν τον απόλυτο έλεγχο του προσωπικού τους.

artion_da2

Σύμφωνα με την επιστήμη και τους νόμους

Η νέα μέθοδος για drug&alcoholtest σχεδιάστηκε και τελειοποιήθηκε τα τελευταία 4 χρόνια από το τμήμα έρευνας της ARTIOND&A σε συνεργασία με διεθνώς καταξιωμένα και πιστοποιημένα εργαστήρια και οργανισμούς.  

Έχει ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία τα απαιτούμενα προγράμματα πιλοτικής εφαρμογής και ήδη ακολουθείται στην πράξη από πλήθος ελληνικών και ξένων εταιριών, αφού υπερκαλύπτει τις ανάγκες ελέγχου της χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλης συμβάλλοντας στη διατήρηση της ασφάλειας και της τήρησης των διεθνών νομοθεσιών.

Παράλληλα, περιλαμβάνει ανοσολογικές, χρωματογραφικές και μοριακές τεχνικές καθώς και τις επιβεβαιωτικές δοκιμές που είναι αναγκαίες (HPLC, MS, GE, C-MLT, NG-Sequencing, Micro-Arrays, PCRM/F, Elisa, , DNA-RNA-ProteinPurification/EXTR, PPiAnalysis, Immunoassays, M/N/F-Photoassays και BioinformaticsAnalysis. Για το λόγο αυτό είναι απόλυτα αποδεκτή από όλα τα νομικά συστήματα παγκοσμίως.

Η καταλληλότερη μέθοδος παγκοσμίως και οι εφαρμογές της

Η καταλληλότερη μέθοδος παγκοσμίως και οι εφαρμογές της

Αποτελεί την καταλληλότερη μέθοδο για τυχαίο έλεγχο σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών, την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών, τον FDA, τον ΕΜΑ, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το USDOT, τον Ευρωπαϊκό φορέα για τον έλεγχο Ναρκωτικών κλπ.  

Η ARTIOND&A εφαρμόζει τη μέθοδο drug&alcoholtest αρχικά στο χώρο της Ναυτιλίας όσον αφορά τα πληρώματα των πλοίων, ενώ αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων όπως στις αεροπορικές εταιρίες, στις χερσαίες μεταφορές, στο χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης κα.  

Πιστοποιήσεις

EUROPEAN COOPERATION IN SCIENCE &TECHNOLOGY

www.cost.eu

EUROPEAN MOLECULAR BIOLOGY LABORATORY

www.embl.org

COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION

www.consilium.europa.eu

EUROPEAN MOLECULAR BIOLOGY ORGANIZATION

www.embo.org

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.artiondna.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kris_spir

Ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρώην πολιτειακός γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών του Νιου Χαμσάιρ  είναι ένα από τα πρόσωπα που θα ανεβούν σήμερα στην εξέδρα και θα απευθύνουν χαιρετισμό