«Γεννούσα και φώναζα στην μπανιέρα κι είχα το φόβο μην με ακούσει κανείς» είπε η 22χρονη στην απολογία της

22xronimes

Διαβάστε στο protothema.gr το σοκαριστικό απολογητικό υπόμνημα της κοπέλας - Μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

Σοκ προκαλούν τα όσα αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή η 22χρονη από τη Νέα Σμύρνη, η οποία σήμερα απολογήθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη για το αδίκημα της παιδοκτονίας, μετά την αποκάλυψη ότι πέταξε το νεογέννητο μωρό της στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα το νεογνό να πεθάνει από έλλειψη φροντίδας.

Η νεαρή φοιτήτρια, που αμέσως μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 5.000 ευρώ, εξιστορεί στο υπόμνημά της με λεπτομέρειες που σοκάρουν το πως γέννησε μόνη στην μπανιέρα του σπιτιού της το παιδί της και πως στη συνέχεια το πέταξε στον ακάλυπτο. «Άφησα το μωρό πάνω σε ένα δίχτυ» λέει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά της και επαναλαμβάνει συνεχώς ότι ένιωθε φόβο, ντροπή και πανικό για την εγκυμοσύνη της.

«Η μητέρα μου θα με προέτρεπε σε άμβλωση»

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει τον πατέρα του παιδιού όμως εκείνος της έκλεισε το τηλέφωνο. Υποστηρίζει ότι ήθελε να κρατήσει το μωρό και να το δώσει για υιοθεσία, όμως όπως λέει, πανικοβλήθηκε όταν κατάλαβε ότι η μητέρα της επέστρεφε στο σπίτι και εκείνη είχε πια φέρει στον κόσμο το παιδί της. «Είχα λάβει την απόφαση να γεννήσω σε Δημόσιο νοσοκομείο, καθώς δεν ήμουν ικανή να αναλάβω το κόστος μιας ιδιωτικής κλινικής. Την ως άνω απόφαση δεν ετόλμησα ποτέ να ανακοινώσω στη μητέρα μου, ούσα σίγουρη πως θα με απέτρεπε από την κυοφορία και θα με προέτρεπε στην άμβλωση» αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά της η 22χρονη.

«Οι τελευταίοι μήνες της ζωής μου έχουν υπήρξαν για την ιδιοσυγκρασία μου και την υπόστασή μου ιδιαίτερα επίπονοι. Βρέθηκα εντός μίας καταστάσεως, στην οποία ουδείς άνθρωπος θα επιθυμούσε να βρεθεί» λέει η νεαρή κατηγορούμενη και συνεχίζει: «Το χαρμόσυνο γεγονός μιας εγκυμοσύνης, δυστυχώς, για την δική μου οικογένεια δεν θα αποτελούσε τέτοιο, αλλά μία πηγή φόβου και τρόμου απέναντι πρώτον, στις συνέπειες που θα προέκυπταν από την ανακοίνωσή του και, κατά δεύτερον, στην ζωή του κυοφορούμενου μωρού, καθώς, η επιτακτική επιθυμία της μητέρας μου θα ήταν,σίγουρα, να το «ρίξω».

«Φοβόμουν να μιλήσω στην ίδια μου τη μητέρα»

Στη συνέχεια, αναφέρεται στο φόβο που ένιωθε όταν σκέφτονταν πως πρέπει να μιλήσει στην μητέρα της. Υποστηρίζει χαρακτηριστικά: «Φοβόμουν, συνεπώς, ακόμα και να μιλήσω στην ίδια μου τη μητέρα, διότι ήμουν βεβαία πως θα νευριάσει μαζί μου. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις η μητέρα της κάθε εγκυμονούσας είναι στήριγμα, στη δική μου περίπτωση πίστευα ότι ήταν πηγή φόβου, όπως προείπα, για τις προκληθησόμενες συνέπειες. Ο φόβος μου αυτός καθοδήγησε, για όλο το χρονικό διάστημα της μοναχικής μου εγκυμοσύνης, την ερμητική σιωπή μου».

«Με τον πατέρα μου δεν έχω καμία απολύτως επαφή»

Μιλώντας για τη ζωή της η 22χρονη, επισημαίνει: «Είμαι μία γυναίκα σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία (δεν έχω συμπληρώσει τα 22 έτη ζωής). Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη, στο σπίτι της οδού Πριγκηποννήσων, όπου συνεχίζω να διαμένω με τη μητέρα μου. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν ακόμη σε πολύ μικρή ηλικία. Δυστυχώς, με τον πατέρα μου, ο οποίος διαμένει στο Παλαιό Φάληρο, δεν έχω καμία απολύτως επαφή. Ο άνθρωπος αυτός θα μπορούσε να είναι ένα στήριγμα, αφ’ ης στιγμής είχα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα στη σχέση μου με τη μητέρα μου. Βάσει της επιλογής τους να διαταραχθούν οι σχέσεις τους μεταξύ τους, αυτό είχε ως συνέπεια και τη διαταραχή των σχέσεών του μαζί μου. Ίσως, στην περίπτωσή μου βρίσκει πρακτική εφαρμογή η σοφή λαϊκή ρήση περί αμαρτιών των γονέων που παιδεύουν τα τέκνα τους. Συνεπώς, άλλο ένα κοντινό μου πρόσωπο και μάλιστα σε πρώτου βαθμού συγγένεια, δεν θα μπορούσε να με βοηθήσει ούτε να είναι ο άνθρωπος στον οποίο θα μπορούσα να αποταθώ. Το έτος 2015 πέτυχα την είσοδό μου στη Σχολή Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, που εδρεύει στην πόλη της Καλαμάτας. Προκειμένου να δύναμαι να παρακολουθώ τα μαθήματα της ως άνω σχολής, μίσθωσα ένα διαμέρισμα στην Καλαμάτα, όπου και διέμενα το μεγαλύτερο διάστημα του έτους. Επειδή στην συγκεκριμένη σχολή πλέον έδινα μόνο μαθήματα αποφάσισα την οριστική επιστροφή μου στην Αθήνα, στο σπίτι μου, τον Σεπτέμβριο του 2017, και παράλληλα την εγγραφή μου σε ιδιωτικό ΙΕΚ (ΑΚΜΗ)».

«Όταν κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος αισθάνθηκα υπέροχα»

Η νεαρή κοπέλα στις επόμενες σελίδες του υπομνήματός της αναφέρεται στη γνωριμία της με το πατέρα του παιδιού της και υποστηρίζει πως εκείνος όταν τον ενημέρωσε για την εγκυμοσύνη της απέφευγε κάθε επικοινωνία μαζί της. Λέει χαρακτηριστικά: «Λίγο καιρό πριν την αποχώρησή μου από την Καλαμάτα, περίπου τρεις μήνες, μέσω κοινής παρέας, γνωρίστηκα με τον Δ. Ρ με τον οποίο συνήψα ερωτικό δεσμό. Τελευταία φορά τον είδα δια ζώσης κατά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2017, την περίοδο που ήμουν στην Καλαμάτα,προκειμένου να τακτοποιήσω τα ζητήματα της μετακόμισής μου. Συνέχισα να επικοινωνώ με τον Δημήτρη ενώ είχα επιστρέψει στην Αθήνα, ο ρυθμός όμως της επικοινωνίας μας έβαινε μειούμενος.

Προϊόντος του χρόνου, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου 2017, διαπίστωσα καθυστέρηση στον έμμηνο κύκλο μου, γεγονός που με θορύβησε και με οδήγησε στον έλεγχο πιθανότητας εγκυμοσύνης. Το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό. Αρχικώς αισθάνθηκα υπέροχα και τόσο όμορφα. Αμέσως απευθύνθηκα στον Δ., φυσικό πατέρα του κυοφορούμενου, καθώς ήμουν σε θέση με πάσα βεβαιότητα να προσδιορίσω τον πατέρα αυτού, βεβαιότητα που αντλείται από δύο γεγονότα: Πρώτον, ήταν ο μοναδικός με τον οποίο διατηρούσα ερωτικό δεσμό και δεύτερον, κατά τις συνευρέσεις μας δεν κάναμε χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων.

Λόγω και της εμφανίσεως μου στην προσπάθεια μου να διατηρήσω τον σύντροφό μου είχα αποδεχθεί την επιθυμία του για μια πιο ελεύθερη σεξουαλική επαφή, όπως μου ζήταγε επίμονα. Κατά την τελευταία, δε, συνεύρεσή μας εκσπερμάτισε εντός του κόλπου μου. Τον κάλεσα τηλεφωνικώς λοιπόν και μόλις του ανακοίνωσα το γεγονός, μου έκλεισε το τηλέφωνο! Προσπάθησα πλείστες φορές να επικοινωνήσω μαζί του, όμως καμία δεν εστέφθη από επιτυχία. Ο Δ. δεν απάντησε σε καμία από τις κλήσεις μου.

Στην συνέχεια προσπάθησα να βρω στήριγμα στην κολλητή μου φίλη. Εκμυστηρεύτηκα αυτή την απόφαση αλλά δυστυχώς είχα περίπου την ίδια αντιμετώπιση. Ομολογούμενως η άρνηση τόσο του συντρόφου μου όσο και της κολλητής μου φίλης με στεναχώρησαν και με ανάγκασαν να προχωρήσω μόνη μου στην διαδικασία. Το παιδί που θα γεννούσα το ήθελα, καθώς ήταν ο καρπός του έρωτά μου. Έλαβα λοιπόν την απόφαση να κρατήσω».

«Ήμουν μόνη»


Η 22χρονη φοιτήτρια εξηγεί στο υπόμνημά της το πως απέκρυψε από την μητέρα της την εγκυμοσύνη της, αν και έμενε μαζί της στο ίδιο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης. Ακόμη, ισχυρίζεται πως αν της μιλούσε για ότι της συνέβαινε εκείνη θα την προέτρεπε να προχωρήσει άμβλωση.

Επισημάνει στο υπόμνημά της: «Πράγματι, κατάφερα όλο αυτό το διάστημα να αποκρύψω επιτυχώς από τη μητέρα μου και κάθε άλλον την κυοφορία. Ανέμενα δε τη γέννηση του παιδιού μου, βάσει δικών μου υπολογισμών, καθώς δεν είχα χρήματα να επισκεφθώ γυναικολόγο, περί τον Μάιο.

«Θα έδινα το παιδί για υιοθεσία»

Μόνη απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα και χωρίς κανένα στήριγμα αποφάσισα να κυοφορήσω το έμβρυο και στη συνέχεια, αφού γεννηθεί να το δώσω προς υιοθεσία, σε κάποια οικογένεια που θα μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή ανατροφή του. Θα επιχειρούσα λοιπόν να αποκρύψω την εγκυμοσύνη για τους υπόλοιπους μήνες, πράγμα που θεώρησα εύκολο, δεδομένου ότι με την μητέρα μου, αν και διαμένουμε στην ίδια οικία δε βρισκόμαστε ιδιαιτέρως συχνά. Περαιτέρω, δεν θα ήταν δύσκολο να αποκρυβεί κάποια σωματική μου μετάλλαξη, καθώς τυγχάνω ευτραφής και με την κατάλληλη ενδυματολογική επιλογή (ήτοι φαρδιά ρούχα), θα μπορούσα να περάσω απαρατήρητη, όπως και τελικά επέτυχα.

Είχα δε λάβει την απόφαση να γεννήσω σε Δημόσιο νοσοκομείο, καθώς δεν ήμουν ικανή να αναλάβω το κόστος μιας ιδιωτικής κλινικής. Την ως άνω απόφαση δεν ετόλμησα ποτέ να ανακοινώσω στη μητέρα μου, ούσα σίγουρη πως θα με απέτρεπε από την κυοφορία και θα με προέτρεπε στην άμβλωση».


«Πώς γέννησα»

Σοκ όμως προκαλεί το σκέλος εκείνο του υπομνήματος στο οποίο η νεαρή κατηγορουμένη αναφέρεται στο πως γέννησε μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού της, προσπαθώντας να μην ακούσει κανείς από τους γείτονες τις φωνές της: «Η ενημέρωση μου σε θέματα εγκυμοσύνης γίνονταν από το διαδίκτυο. Δυστυχώς δεν μπορούσα να επισκέπτομαι ιατρό για τους παραπάνω λόγους, ενώ ουδέποτε έλαβα τα κατάλληλα φάρμακα για την περίοδο αυτή. Την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 ξύπνησα τη συνήθη ώρα, προκειμένου να πάω στη Σχολή μου. Η μητέρα μου έλειπε από το σπίτι, όπως και κάθε εργάσιμη ημέρα, καθώς εργάζεται σε τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο και συνήθως αποχωρεί από την οικία μας κατά τις 6.30 και επιστρέφει κατά τις 15.30. Κατευθυνόμενη προς τη σχολή μου, αισθάνθηκα αδιαθεσία και σύντομα έντονο κοιλιακό άλγος. Επέστρεψα γρήγορα στο σπίτι μου, θεωρώντας πως χρειαζόμουν ξεκούραση. Ωστόσο, οι πόνοι γίνονταν διαρκώς εντονότεροι.

Συνειδητοποίησα ότι είχε φτάσει η ώρα της γέννας. Δεν είχα χρήματα όμως για να πάω σε κάποιο νοσοκομείο ενώ για πρώτη φορά αισθάνθηκα Φόβο. Επέστρεψα στην οικία μου. Οι έντονοι πόνοι είχαν επιφέρει εφίδρωση. Μπήκα στο μπάνιο για ένα ντους. Εκείνη την ώρα επέστρεψε η μητέρα μου η οποία αφού κατάλαβε ότι ήμουν στο μπάνιο, μου φώναξε για να μου πει ότι θα πάει στη γιαγιά μου (μητέρα της) και ότι θα επέστρεφε προσεχώς για να πάμε σε κάποιες δουλειές που είχαμε. Έζησα τον απόλυτο πανικό εκείνη τη στιγμή. Ο χρόνος μου τελείωνε.

Της απευθύνθηκα λέγοντάς της απλώς «εντάξει», κι εκείνη αποχώρησε. Κατά τη διάρκεια που στεκόμουν όρθια μέσα στο μπάνιο ένιωσα ότι το μωρό «κατεβαίνει». Είδα το κεφάλι του παιδιού και, ενστικτωδώς, «έσπρωχνα» προκειμένου να βγει. Λόγω εντονότατων πόνων, φώναζα, όμως δεν με άκουσε κανείς, πιθανότατα γιατί οι υπόλοιποι ένοικοι, τις συγκεκριμένες ώρες, βρίσκονται στην εργασία τους, ενώ στο διπλανό διαμέρισμα διαμένει μια ηλικιωμένη κυρία, μειωμένης ακοής.

Δηλαδή ενώ γεννούσα, ενώ είχα αφόρητους πόνους, ενώ δεν γνώριζα τι πρέπει να κάνω, ενώ έβλεπα το κεφαλάκι του μωρού, είχα παράλληλα το φόβο μη τυχόν και με ακούσει κανείς.

Πράγματι, μετά από έντονες προσπάθειες και φρικτούς πόνους, το παιδί βγήκε, μου γλίστρησε μέσα από τα χέρια μου και έπεσε στην μπανιέρα. Κόπηκε με αυτόν τον τρόπο και ο ομφάλιος λώρος. Το σήκωσα από τη μπανιέρα και διαπίστωσα ότι αναπνέει αχνά, με δυσκολία. Ωστόσο, δεν έκλαψε καθόλου. Είχα μάθει από την ενημέρωση μου στο διαδίκτυο ότι το μωρό μόλις γεννηθεί πρέπει να κλάψει.

Το μπάνιο είχε πλημμυρίσει με αίματα. Από στιγμή σε στιγμή θα επέστρεφε η μητέρα μου. Σε κατάσταση πανικού και έντρομη, έκοψα με ψαλίδι το τμήμα του ομφάλιου λώρου που κρεμόταν από εμένα. Δεν ήξερα όμως ότι έπρεπε να δεθεί και η αιμορραγία συνεχίστηκε. Όσο γρηγορότερα μπορούσα έπλυνα το μωρό και ξεπλύθηκα και η ίδια από τα αίματα. Βγήκα από το μπάνιο και πήγα στο δωμάτιό μου με το μωρό».

«Άφησα το μωρό να πέσει επάνω σε δίχτυ στον ακάλυπτο»

Εξίσου σοκαριστικά είναι και τα όσα αναφέρει η 22χρονη για το πως πέταξε το παιδί της στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας. «Άφησα το μωρό να πέσει επάνω σε ένα δίχτυ» είναι οι λέξεις που χρησιμοποιεί και αναφέρει πως τότε ήταν απόλυτα σίγουρη πως το μωρό δεν πρόκειται να πάθει τίποτα!

«Δεν θα αργούσε η επιστροφή της μητέρας μου. Δεν ήξερα τι θα έπρεπε πλέον να κάνω. Άνοιξα το παράθυρο και την μπαλκονόπορτα του δωματίου μου και άφησα το μωρό να πέσει επάνω σε ένα δίχτυ, που γνώριζα ότι υπάρχει ακριβώς από κάτω στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας μου, ενώ ήμουνα απόλυτα σίγουρη ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα το μωρό μου» αναφέρει επί λέξη η κατηγορουμένη και συνεχίζει:

«Μάζεψα όσο ταχύτερα μπορούσα τις πετσέτες που είχαν αίμα, καθώς και τον πλακούντα, τα έβαλα σε μια σακούλα και κατέβηκα να τα πετάξω στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται απέναντι από την πολυκατοικία. Επέστρεψα στο σπίτι και πριν προλάβω να ξεπλύνω το αίμα που είχε απομείνει στο μπάνιο, είχε γυρίσει η μητέρα μου. Στη θέα του αίματος με ρώτησε τι είχε συμβεί και της αποκρίθηκα ότι είχα περίοδο, δικαιολογία που δεν έγινε άμεσα πιστευτή καθώς η ποσότητα του αίματος ήταν μεγάλη, ωστόσο ενέμεινα σε αυτήν.

Καθάρισα με χαρτί υγείας το αίμα και απέρριψα στον οικιακό κάδο τα συγκεκριμένα ματωμένα χαρτιά, τα οποία απέρριψε η μητέρα μου στον κάδο που βρίσκεται απέναντι από την πολυκατοικία την επόμενη ημέρα. Δυστυχώς αρκετά συχνά επισκεπτόμουνα την τουαλέτα καθώς έχανα μεγάλες ποσότητες αίματος.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα ανέμενα καρτερικά την στιγμή που θα αποχωρούσε η μητέρα μου, είτε για κάποια δουλειά, είτε για ψώνια ώστε να πάρω το παιδί μου και να πάμε σε ένα νοσοκομείο».

«Τρόμαξα, ντράπηκα, φοβήθηκα»

Η νεαρή κοπέλα όπως και προανακριτικά επισημαίνει πως ένιωθε ντροπή και φόβο για την εγκυμοσύνη της και δηλώνει και η ίδια «παιδί που τρόμαξε μπροστά στον αναλογισμό των συνεπειών της γέννησης ενός τέκνου».

Χαρακτηριστικό είναι το εξής απόσπασμα από το υπόμνημά της: «Το Σάββατο, 21 Απριλίου, η από τον ισόγειο όροφο γειτόνισσα, ήρθε στο σπίτι μου και είπε στη μητέρα μου πως στο δίχτυ που βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο, φαίνεται να κείται κάτι σαν μωρό. Βγήκαν από το δωμάτιό μου να το δουν, όμως επειδή δεν ήταν ευδιάκριτο κατέβηκαν στο ισόγειο όπου και διαπίστωσαν πράγματι περί τίνος επρόκειτο. Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία. Δεν ανέφερα τίποτα ούτε στους αστυνομικούς ούτε στη μητέρα μου, η οποία με ρώτησε επί τούτω εκ νέου, προφανώς ενθυμούμενη το περιστατικό της προηγούμενης ημέρας. Ο φόβος ο οποίος είχε πλέον αναμιχθεί με ντροπή, με απέτρεψε από το να της αναφέρω τι είχε συμβεί. Άπαντα τα ανωτέρω αποδεικνύουν ότι πρόκειται για την συμπεριφορά και τις πράξεις ενός παιδιού ανίκανου να αντιδράσει με λογική και σύνεση. Ενός παιδιού που τρόμαξε μπροστά στον αναλογισμό των συνεπειών της γέννησης ενός τέκνου. Και μόλις εμφιλοχώρησε ο φόβος, δεν τέθηκε σε εφαρμογή κάποιο παιδοκτόνο σχέδιο, αντιθέτως, τέθηκε σε εφαρμογή η προσπάθεια διάσωσης του παιδιού μου. Η όλη αυτή, όμως, τραγική κατάσταση, στην οποία είχα περιέλθει δεν επέτρεψε την αντιμετώπιση διά της λογικής των επιγενομένων καταστάσεων».

Τέλος, η 22χρονη ζήτησε μειωμένο καταλογιοσμό επικαλούμενη μάλιστα και επιλόχιο κατάθλιψη: «Είναι προφανές ότι δεν θα πρέπει να αξιολογηθεί η συμπεριφορά μου υπό οιοδήποτε έτερο πρίσμα, πλην εκείνου του μειωμένου καταλογισμού, επί του οποίου ο νομοθέτης, η θεωρία και η νομολογία των Δικαστηρίων μας έχουν επιφυλάξει εκτεταμένες αναλύσεις, οι οποίες είναι προφανές ότι συνηγορούν στην απόλυτη ταύτιση με την περίπτωσή μου. Είναι δεδομένο ότι πλείστες όσες αποφάσεις των Δικαστηρίων μας έχουν προσδώσει στη συμπεριφορά μου αυτή την αιτιολόγηση της επιλοχίου καταθλίψεως, η οποία στην περίπτωσή μου επιρρωνύεται από άπαντα τα ανωτέρω διαλαμβανόμενα πραγματικά περιστατικά σχετικά με την σχέση μου με τη μητέρα μου, τον πατέρα μου, τον κοινωνικό μου περίγυρο, αλλά και, τελικά, τον φυσικό πατέρα του αδικοχαμένου παιδιού μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (177)

Σπύρο σκέφτηκες μήπως

Σπύρο σκέφτηκες μήπως το εκανε μαζι με την μανα της ,και ποιος ξερει ποιος ειναι ο πατερας ? εισαι σιγουρος οτι ειναι αυτος που λεει ? εγω που ειδα 4 προφιλ της στο facebook 2-3 instagram λιγους μηνες μετα που ανακαλυψε την εγκυμοσύνη με αλλον φιλιόταν και σε αλλο δηλωνει οτι εχει ελεύθερη σχεση ,αν εκανε ελεύθερες εφήμερες σχεσεις και χωρις προφύλαξη ηταν θεμα χρόνου να μεινει έγκυος και να κόλληση και καμια αρρώστια , μια χαρα διασκέδαζε στα μπουζουκια η μονη εννοια της για το μωρο που κυοφορούσε ηταν να μην καταλαβουν οι αλλοι οτι ειναι εγκυος και μετα θα το ξεφορτωθεί ,

κατω η τυρρανια των δικαστων

Φαντασου να τοκανε πατερας...εδω δεν μιλαμε για εκτρωση...μιλαμε δια δολοφονια. Οι δολοφονοι των παιδιών μας δινουν το μηνυμα στις κυρίες...καντε τα οτι θελετε... εχετε ελευθερια απο εμας, ειμαστε και εμεις μανες που βγαζουμε αποφασεις...ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΕ το μηνυμα!!!

@

Αν το έκανε ο πατέρας, τα μισά σχόλια εδώ μέσα θα ήταν τύπου "καλά, η μάνα που ήταν;" "ισόβια και στη μάνα" κλπ. Τώρα κανείς δεν διερωτάται πού ήταν ο χ...στης πατέρας. Η παιδοκτονία είναι μια σπάνια περίπτωση, που συμβαίνει λόγω της διαταραχής της μητέρας από τον τοκετό λίγα λεπτά ή ώρες μετά απ' αυτόν. Κι εσείς λέτε ότι περνάνε μήνυμα στην μέση γυναίκα. Μα η μέση γυναίκα δεν υπάρχει περίπτωση να επιτεθεί στο βρέφος της. Οι περιπτώσεις μετρούνται στα δάχτυλα και οφείλονται στην οργανική διαταραχή ορισμένων γυναικών από τον τοκετό. Και όχι δεν θα το κάνει έτσι ο μέσος άνθρωπος. Άρα τι μήνυμα περνά μια σπανιότατη περίπτωση, που δεν πρόκειται να συμβεί στον μέσο άνθρωπο, δεν το καταλαβαίνω.

Καιαδας

Συμπερασμα: Πεταχτε τα μωρα απο το μπαλκονι, αν σας χαλανε. Μπραβο σε αυτους που την αφησαν ελευθερη, σπουδαια αποφαση.

Κατω τα χερια απ τους αγγέλους του παραδεισου!

Φανταζομαι τι θα ειχε συμβει αν ειχε πεταξει καποιος το σκυλο του απο το μπαλκονι!!!!(εννοειται οτι δε θα επρεπε). Θα ειχαμε λοιπον...Πρωτον, τη συλληψη του δραστη.Δευτερον, 30.000 προστιμο.Τριτον Κοινωνικη κατακραυγη και "θανατικη ποινη"απο ολους τους "ζωοφιλους".Και τελος θα ειχαμε την ειδηση να συνοδευεται απο 800 σχολια!!! Κυριοι... σα κοινωνια νομιζω πως εχουμε τελειωσει. Μια κοινωνια που στεκει αδιαφορη απεναντι στο πεταγμα βρεφων απο το μπαλκονι.....και λιγοτερο αδιαφορη στο πεταγμα ζώων. Περαστικα μας.

Δημήτρης

Απόλυτα ΣΩΣΤΟΣ!!!

Patriot

Και την υποστηρίζουν πολλοί να φανταστείς. Δεν θέλω να σκεφτώ τί θα γινόταν εάν αλλάζαμε την 22χρονη με 22χρονο.

Σπύρος

Ωρέ, τι στρίγκλα ήταν αυτή η μάνα της!!! Και ο πατέρας της όχι καλύτερος. Και ο λεχρίτης ο γκόμενος? Άμοιρο κορίτσι. Έχασες το μωράκι σου τσάμπα και βαρεσέ. Συγνώμη για λογαριασμό μιας ξεφτύλας οικογένειας και κοινωνίας που δεν βρέθηκε κανείς να σου κρατήσει το χέρι!

lily

Ετσι λες ε ?? 22 χρονων γυναικα.... ειχε 7-8 μηνες στη διαθεση της να σκεφτει και να αποφασισει... και αν δεν ειχε στηριξη απο την οικογενεια της, δεν υυπηρχε κανεις στο περιβαλλον της που να του ειχε εμπιστοσυνη ?? δεν ειχε ακουσει η διαβασει καπου οτι υπαρχουν δομες στηριξης για τετοιες περιπτωσεις ?? σε εναν παθολογο να πηγαινε η σε εεναν φαρμακοποιο αγνωστο της θα μπορουσε καλλιστα να της υποδειξει λυσεις... αλλα που μυαλο ?? το μονο που ηξερε ηταν να βγαζει σελφις - μετα το εγκλημα της - και να κορδωνεται στη φιλη της ποσο ξεφουσκωσε....τοσο πολυ την πονεσε ο θανατος του σπλαχνου της......

Chris

Τον Σεπτέμβριο που εσύ έβλεπες το θετικό τεστ, τον ίδιο μήνα έβλεπα κι εγώ ένα ίδιο τεστ, μετά από μια επέμβαση, τρεις αποτυχημένες εξωσωματικες και 4 χρονια προσπαθειών σε άπειρους γιατρούς. Και ο Θεός είναι τόσο γενναιόδωρος που περιμένω δύο μωρά! Με εξοργίζει το μυαλό που κουβαλάς. Κυρίως με εξοργίζουν οι αποφάσεις που πήρες σε σχέση με τις επιλογές που είχες. Εγώ ξέρω ότι οποιαδήποτε ενήλικη γυναίκα όταν φέρνει στον κόσμο μια νέα ζωή με τον οποιοδήποτε τρόπο, γίνεται λεαινα και θέλει να κατασπαράξει οποιονδήποτε τολμήσει να κάνει κακο στο πλασματάκι που έχει γεννήσει. Εσύ κατάφερες αντί να μπεις στο πανθεον των ανυπαντρων γυναικών που δίνουν μάχη να ζήσουν το παιδί τους με το οποιοδήποτε τίμημα, να καταλήξεις σαν εκείνες τις δειλες γυναικούλες που κρύβονται πίσω από την ηλικία τους, τον ετοιμολογο δικηγορακο και την ανωριμότητα τους. Ώριμους δεν μας κάνουν οι γονείς μας αλλά οι καταστάσεις και η ίδια η ζωή.

.

Παρ ' ότι αρκετά δικηγορίστικο το στυλ του κειμένου με τρόπο γραφής που θέλει να παραπέμψει στα ελαφρυντικά (μέχρι κι ό,τι γεννήθηκε προβληματικό με το μη κλάμα το μωρό υπονόησαν) δεν μπορώ να αποκλείσω ενδεχόμενα από το ότι είναι φυσιολογικό να έχουν μεγάλη δόση αλήθειας τα όσα λέει η νεαρή έως το να είναι πχ ψυχοπαθητικές προσωπικότητες και να έκαναν ότι έκαναν μαζί με τη μάνα αλλά να το παρουσιάζουν έτσι γιατί είναι συμφερότερο νομικά. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί από ειδικούς της αστυνομίας, εγκληματολόγους, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ιατροδικαστές έως και με εξετάσεις DNA το τι ακριβώς συνέβη. Οι τελευταίες θα χρησιμεύσουν και για την ταυτοποίηση του βιολογικού πατέρα του παιδιού που πρέπει να διωχθεί. Τους γονείς δεν ξέρω αν μπορούμε αφού είναι "ενήλικη" να τους διώκουμε νομικά σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά για τον πατέρα του μωρού πρέπει σίγουρα να υπάρξει νομικό πλαίσιο σχετικά. Αυτό, ακόμα και αν δεν αποδεικνύεται πάντα ότι το ήξερε ο πατέρας και η αρνητική στάση του λειτούργησε επιβαρυντικά για τη ψυχολογία της εγκύου, θα λειτουργήσει εκφοβιστικά για τα ανεύθυνα αρσενικά που δεν αντιλαμβάνονται ότι it takes two to tango και την κάνουν με ελαφρά χωρίς καμιά συνέπεια. Το θηλυκό δεν μπορεί να την κάνει αντίστοιχα και μπορεί να βρεθεί στην ακραία δυσμενή θέση που περιγράφει η μικρή αν έχει ακραία γελοίους γονείς και κλειστεί στον εαυτό του. Όσον αφορά το "ενήλικη" πριν δεν το έγραψα τυχαία. Είναι μια 22χρονη ισότιμη ενήλικας στην Ελλάδα με μία πχ 40αρα; Έχει δουλειά; Εάν όχι και δεν έχει καταφέρει να βρει την πρώτη της δουλειά δικαιούται επίδομα ανεργίας; Όχι. Έχει κομπόδεμα ή προσωπική (και όχι γονεϊκή) περιουσία από κούνια; Όχι. Κάποιο επίδομα απορίας ίσως; Όχι. Δεν ισχύει μικρότερος κατώτατος μισθός για τους κάτω των 25 στην Ελλάδα; Ναι. Δεν είναι αλήθεια ότι μέχρι τα 25-6 μπορεί να ασφαλίζεται ένας νέος από τους γονείς ως προστατευόμενο μέλος; Ναι. Κι αν είναι ψυχολογικά κακοποιητικοί οι γονείς και θέλει να φύγει από το σπίτι ο νέος που θα πάει; Ποιος θα τον στηρίξει με αυτά τα δεδομένα; Μη λέμε χαζά λοιπόν. Στη Σκανδιναβία ναι ενηλικιώνεσαι στα 18. Στην Ελλάδα...Κύριος οίδεν πλέον πότε... Ενήλικας δεν γίνεσαι λόγω βιολογίας ή επειδή σε αφήνουν να ψηφίζεις οι ψηφοθήρες πολιτικάντηδες.. Είναι κοινωνικό το θέμα και στην Ελλάδα έχουμε γεροντοκρατία.

Ακριβώς φίλε!

Στην Ελλάδα έχουμε μείνει στην αγία μάνα που πάντα θυσιάζεται για το παιδί! Το αιώνιο παιδί (μην του δώσουμε κατιτίς πάνω από χαρτζηλίκι και πολύ του είναι). Μπανανία.

LK

Μόνο θανατική ποινή σε στυγερούς βρεφοκτόνους.

REMARK.

Ξέχασε να πει,πως εβαλε το νεογνο σε ενα σεντονι και σε μια σακκουλα. Απορω πως δεν εκλαιγε το βρεφος.. Μηπως επαθε ασφυξια ?

Μαρία

Σαν πολύ απλά τα λέει. Μπορεί τόσο εύκολα να κρύψει κάνεις μια εγκυμοσύνη από κάποιον που ζει μαζί του; Καταρχήν η ετοιμόγεννη έχει και συγκεκριμένα συμπτώματα (πρηξίματα, κ.α.). Πως μπόρεσε να γεννήσει μόνη της εντελώς άπειρη;;; Τι είπε η μάνα της; Δεν είμαστε δικαστές, αλλά με τόση επιείκεια, ετοιμαστείτε να διαβάσουμε και άλλα τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης