Εκτός λειτουργίας έξι μονάδες της ΔΕΗ από την απεργία της ΓΕΝΟΠ

deisnews

Εκτός από τις τέσσερις μονάδες στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, δεν λειτουργούν μια μονάδα στον ΑΗΣ Καρδιάς και η μονάδα του ΑΗΣ Αμυνταίου

Από τα μεσάνυκτα της Κυριακής προς Δευτέρα ξεκίνησαν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχει προκηρύξει ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των απεργών να εστιάζεται στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο λιγνιτικό κέντρο δυτικής Μακεδονίας, από τις 12 τα μεσάνυκτα που άρχισε η απεργία, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τέσσερις μονάδες, η I & II στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, η 2η στον ΑΗΣ Καρδιάς, ενώ νωρίς το πρωί αποφασίστηκε να τεθεί εκτός λειτουργίας και η μονάδα στον ΑΗΣ Αμυνταίου.

Έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα στη λειτουργία των ορυχείων, όπου η απεργία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, με την έλευση της πρωινής βάρδιας και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Μόσχο Μόσχου η συμμετοχή αγγίζει το 100%, εργάζεται μόνο το προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με τον νόμο και τα συστήματα της αποκομιδής της τέφρας, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν οι μονάδες που βρίσκονται στο σύστημα. Σύμφωνα με το σωματείο «Σπάρτακος» στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα οκτάμηνα, ενώ, σε ένδειξη συμπαράστασης, μεγάλος αριθμός εργαζομένων σε εργολάβους απέχει από την εργασία.

Στις 12 τα μεσάνυχτα κλιμάκιο της ΓΕΝΟΠ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Αδαμίδη ήταν έξω από την πύλη του μεγαλύτερου Ατμοηλεκτρικού σταθμού του Αγ. Δημητρίου, όπου ενημέρωσαν τους εργαζόμενους της νυκτερινής βάρδιας για τη σημασία και τους στόχους της απεργιακής κινητοποίησης. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ διαβεβαίωσε ότι ο στόχος της απεργίας «δεν είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας», διευκρίνισε ότι η επάρκεια του συστήματος είναι μεγάλη, αφού «από τα 17.000 MW που είναι η εγκατεστημένη ισχύς, μόνο 5500 έως 6500 MW είναι η ζήτηση και μάλιστα στην μεγαλύτερη αιχμή κατά την διάρκεια του 24ώρου».

Την ίδια χρονική στιγμή, κλιμάκια των απεργών με συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ και του Σπάρτακου, βρέθηκαν έξω από τις πύλες του ΑΗΣ Καρδιάς και του ΑΗΣ Αμυνταίου, όπου ενημέρωσαν τους εργαζόμενους της νυκτερινής βάρδιας που κατέφθαναν με τα λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, στο νότιο σύστημα της χώρας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μια λικνιστική μονάδα στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης και μια μονάδα Φυσικού αερίου στο Λαύριο. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο απεργιακός σχεδιασμός υλοποιείται κανονικά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας. «Εμείς ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που αποδεδειγμένα θα είναι καταστροφή για την δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη».

Σε λίγο, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αναμένεται να ξεκινήσει η ακρόαση των φορέων για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου πριν εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια. «Θα εξηγήσουμε στους βουλευτές τι σημαίνει για τις λιγνιτιφόρες περιοχές της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης η πώληση σε ιδιώτες των καλύτερων και πιο ανταγωνιστικών μονάδων που διαθέτει η ΔΕΗ» ανέφερε ο κ. Αδαμίδης.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Eos

Κοπριτες τη ΔΕΗ εσείς την φέρατε σ'αυτό το σημείο ...

John

Θα υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα τις επόμενες εβδομάδες, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ δεν είναι μόνοι τους στην άνιση πάλη που δίνουν για την αποτροπή του ενεργειακού εγκλήματος που συντελείται στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αδαμίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει από τα ευρωπαϊκά συνδικάτα στον χώρο της ενέργειας να ενώσουν από κοινού τις δυνάμεις τους για ν' αποκτήσει το απεργιακό Black Out πανευρωπαϊκό χαρακτήρα δείχνοντας έτσι την αμέριστη συμπαράστασή τους στη τιτάνια μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ενάντια στο ξεπούλημα του ενεργειακού πλούτου της Ελλάδος που θα οδηγήσει στην ερημοποίηση πολλών περιοχών της χώρας όπως η Μακεδονία και η Πελοπόννησος.

Demo

Δεν πά να φωναζετε όσο θέλετε ? Η ΔΕΗ και οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ θα γίνουν ιδιωτικές και τότε θα μάθετε να δουλεύετε κοπροσκυλα συνδικα...ληστες.

George

Ποιο ξεπούλημα του ενεργειακού πλούτου? Ο ήλιος κι ο αέρας δεν πουλιούνται. Εκεί θα βρίσκονται και θα μας δίνουν δωρεάν ενέργεια. Όσο περισσότερες απεργίες κάνετε, τόσο περισσότεροι πελάτες θα αυτονομούνται ενεργειακά και τόσο περισσότερες θέσεις εργασίας θα χάνονται στη ΔΕΗ. Δεν πειράζει όμως γιατί θα δημιουργούνται πολλαπλάσιες στις ΑΠΕ και θα δουλέψει κοσμάκης που έχει ανάγκη.

John

Ο αέρας μολύνεται από τα χημικά των ΝΑΤΟϊκών chemtankers και ο ήλιος τείνει να γίνει είδος προς εξαφάνιση εξαιτίας του κλιματικού και τεκτονικού πολέμου που κήρυξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες από το 1993 μέχρι σήμερα. Ο κόσμος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου από το λήθαργο των chemtrails ενώ την ίδια στιγμή η τρόικα, το ΔΝΤ και οι διεθνείς τοκογλύφοι της Goldman Sachs επιδίδονται σ' ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο σε βάρος της χώρας μας. Γίναμε Σαχάρα εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης που μας φέρουν οι γεωμηχανιστές επικυρίαρχοι μέσω των υπεροπλικών συστημάτων τύπου HAARP την ώρα που το λιώσιμο των πάγων στον Βόρειο Πόλο προκαλεί τεχνητά ακραία καιρικά φαινόμενα στη Βορειοδυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Ευσυνείδητος (ή μήπως αφελής;) πολίτης

Άρα να υποθέσω ότι αν δημιουργηθούν προβλήματα, θα πέσουν κεφάλια;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katal09

Οι γονείς τονίζουν ότι οι μαθητές παραμένουν στον σχολικό χώρο πέραν της μίας ώρας από τη λήξη των μαθημάτων, ενώ στα «προβλήματα» προστέθηκε και αυτό της απροειδοποίητης αλλαγής της ώρας διέλευσης του λεωφορείου

thes_metro_main

Στον χώρο πρόκειται να μεταφερθεί τις επόμενες εβδομάδας ο πρώτος συρμός του μετρό από την Ιταλία και στη συνέχεια ορισμένοι ακόμη, με τους οποίους θα ξεκινήσουν δοκιμές αρχικά στον χώρο του αμαξοστασίου και στη συνέχεια και εκτός

dei

Από 1ης Απριλίου η έκπτωση για όσους πληρώνουν έγκαιρα τον λογαριασμό που είναι σήμερα 15% μειώνεται στο 10% - Τσεκούρι και στην έκπτωση προπληρωμής - Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ «πανηγυρίζει» επειδή δεν έγιναν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος!

10
nkosmos0

Το ψυχολογικό - συναισθηματικό προφίλ της μάνας που πέταξε το παιδί της από το μπαλκόνι πριν αυτοκτονήσει προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι αρχές για να εξηγήσουν την αδιανόητη τραγωδία - Προβληματίζουν οι μαρτυρίες ότι ήταν ήρεμη πριν πέσει στο κενό και περιμένουν απαντήσεις από το άμεσο περιβάλλον της

4