Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Προβοκάτσια του ΑΔΜΗΕ αν έχουμε διακοπές λόγω της απεργίας μας

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Προβοκάτσια του ΑΔΜΗΕ αν έχουμε διακοπές λόγω της απεργίας μας

Δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6: Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα φέρει αυξήσεις στα τιμολόγια

pilones-dei-new
Ως προβοκατόρικη ενέργεια εκ μέρους του διαχειριστή του συστήματος (ΑΔΜΗΕ) χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης τυχόν διακοπές ρεύματος λόγω της απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ λόγω του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας για την πώληση μονάδων της επιχείρησης.

«Εμείς δεν έχουμε ανακοινώσει διακοπές αλλά το συνταγματικό δικαίωμα μας με την απεργία σε μια χώρα που έχει ζήτηση 5.000 μεγαβατ και παραγωγή πάνω από 17.000 μεγαβάτ - μαζί με τις εισαγωγές. Τυχόν διακοπές θα είναι προβοκατόρικη ενέργεια από τον διαχειριστή του συστήματος» ειπε ο κ. Αδαμίδης στο ΘΕΜΑ 104,6.

Σύμφωνα με τον ίδιο το νομοσχέδιο θα φέρει αύξηση των τιμολογίων καθώς είναι η ΔΕΗ συγκρατεί τις τιμές. «Δεν ξέρουμε πόσο θα είναι η αύξηση αλλά θα προσεγγίσει τα τιμολόγια άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Η Ελλάδα έχει το πιο φτηνό ρεύμα από τις 27 χώρες της ΕΕ» πρόσθεσε.

Έστειλε, παράλληλα, μήνυμα στους υποψήφιους επενδυτές ότι «αν γίνει ψήφιση την Τετάρτη δεν πρόκειται να τους τις παραδώσουμε (σ.σ. τις λιγνιτικές μονάδες). Δεν θα δεχθούμε ιδιώτες αφεντικά που δεν έχουν βάλει δραχμή».

Σημείωσε, τέλος, με νόημα ότι προφανώς ισχύει η ρήση του Πάνου Καμμένου από το 2014 «ποια φυλακή θα τους φιλοξενήσει;» καθώς όπως είπε «εμείς θα κινηθούμε νομικά κατά της κυβέρνησης. Έχουμε ηθικό δικαίωμα απέναντι στους καταναλωτές».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης