Διαμαρτυρία στο Μέγαρο Μουσικής από συνταξιούχους και εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας

Διαμαρτυρία στο Μέγαρο Μουσικής από συνταξιούχους και εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας

Ζητούν τα χρήματα του λογαριασμού ΛΕΠΕΤΕ – Από το Δεκέμβριο του 2017 έως και σήμερα δεν τους καταβάλλονται

megaro_diamartyria2
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από το Μέγαρο Μουσικής περίπου 70 άτομα, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται ειρηνικά έξω από το Μέγαρο Μουσικής και ζητούν από την Διοίκηση της Τράπεζας να τους δοθούν πίσω τα χρήματα του λογαριασμού ΛΕΠΕΤΕ, ο οποίος ανοίχτηκε το 1949 με σκοπό την ενίσχυση στις συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας και τώρα είναι κλειστός.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους τα χρήματα που τους δόθηκαν από τον ΛΕΠΕΤΕ για τελευταία φορά ήταν τον Νοέμβριο του 2017 ενώ από τον Δεκέμβριο 2017 έως και σήμερα δεν καταβάλλονται χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Οι διαδηλωτές τονίζουν ότι ως εργαζόμενοι τους κρατούσαν το 12.5% του μισθού τους για την ενίσχυση του λογαριασμού και τώρα, όπως ισχυρίζονται, το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας, τους λένε πως δεν υπάρχουν λεφτά στον λογαριασμό για να τους δώσουν.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό του ότι δεν τους επιτρέπετε να έχουν πρόσβαση στην κίνηση του λογαριασμού ώστε να επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι πως ο λογαριασμός όντως δεν έχει χρήματα και δεν σπαταλήθηκαν άσκοπα παρά μόνο για τον σκοπό του ΛΕΠΕΤΕ, έχει εξοργίσει τους συνταξιούχους και εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας καθώς όπως αναφέρει και ο κ. Βαγγέλης Μαύρος εκπρόσωπος των συνταξιούχων ο λογαριασμός το 1995 είχε περίπου 65 δισ. δραχμές.

Οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με τους εργαζόμενους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν.

Κλείσιμο
megaro_diamartyria
megaro_diamartyria1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης