Όμηροι 8 μήνες στο Ωραιόκαστρο: Νέες φωτογραφίες από το σπίτι κολαστήριο

Όμηροι 8 μήνες στο Ωραιόκαστρο: Νέες φωτογραφίες από το σπίτι κολαστήριο

Συνεργοί στην ομηρία η κόρη του 58χρονου και μια νεαρή Ρωσίδα - Ο δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Μεγάλη Δευτέρα, στον Ανακριτή

kolasi1
Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης την υπόθεση ομηρίας που ήρθε στο φως το Σάββατο στο Ωραιόκαστρο
, εκεί όπου ένας 58χρονος άντρας κρατούσε φυλακισμένα στο σπίτι του τα ξαδέρφια του -έναν 47χρονο και μια 48χρονη από τις Σέρρες - για οκτώ ολόκληρους μήνες. Η αστυνομία ανακοίνωσε την εξιχνίαση της υπόθεσης και αποκάλυψε ότι ο «δεσμοφύλακας» των δύο αδερφών από τις Σέρρες συνεργαζόταν με την 23χρονη κόρη του και μια ακόμη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με το oraiokastro24.gr είναι μια νεαρή Ρωσίδα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 58χρονος είχε αναγκάσει τον 47χρονο να μεταφέρει χρηματικά ποσό στον λογαριασμό του. Τα ποσά αυτά έως σήμερα είχαν φτάσει τις 81.000 ευρώ.

Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων. Το protothema.gr επικοινώνησε χθες με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση ο οποίος δήλωσε: «Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στην τοπική μας κοινωνία. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δούλευε στο Δήμο μας και ποτέ δεν μας κίνησε την περιέργεια για κάτι ύποπτο. Όλοι είμαστε ενοχλημένοι από αυτά που μάθαμε ότι έκανε, δεν ήταν κακό άτομο και δεν περιμέναμε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια». Οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το σπίτι - κολαστήριο μαρτυρούν εικόνες εγκατάλειψης και χάους.
kolasi1
kolasi2
kolasi3
kolasi4
kolasi5
Μη μπορώντας ακόμη να συνειδητοποιήσει πως είναι και πάλι ελεύθερη η 48χρονη γυναίκα, που κρατούνταν μαζί με τον αδερφό της παρά τη θέλησή τους, στο σπίτι του 58χρονου υπαλλήλου του Δήμου Ωραιοκάστρου τονίζει πως είναι καλά στην υγεία της και πως η υπόθεση θα πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης.
Κλείσιμο


«Καλά είμαστε, μαθεύτηκε κιόλας ε; Οχτώ μήνες ήμασταν εκεί. Μας έφεραν οι αστυνομικοί. Είναι όλα καλά θα υπάρξει και συνέχεια»,
είπε η 48χρονη γυναίκα την ώρα που επέστρεφε και πάλι στο σπίτι της στις Σέρρες.

kolasi_amea

Νέα στοιχεία: Συνεργός η κόρη του και μια νεαρή Ρωσίδα στην ομηρία του Ωραιοκάστρου -Πώς ξετυλίχθηκε το «κουβάρι» της υπόθεσης

Το βράδυ της Παρασκευής, ο 47χρονος απαχθείς τηλεφώνησε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι κρατείτο παρά τη θέλησή του με την αδερφή του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι, όπου εντόπισαν τα δύο αδέρφια. Μετά από έρευνες κατάφεραν να εντοπίσουν και τον 58χρονο δράστη, ο οποίος συνελήφθη. Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, τα αδέρφια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 58χρονου στα τέλη του Ιουλίου του 2017 και οι δράστες τους ακινητοποίησαν. Με την απειλή όπλων και την άσκηση βίας, τους μετέφεραν στο σπίτι του 58χρονου. Έκτοτε, ο 58χρονος κρατούσε δεσμευμένα τα δύο αδέρφια και μετέβαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του.

Κατά πληροφορίες ο 58χρονος φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα βίαιος απέναντι τους. Κάθε πρωί πριν φύγει για τη δουλειά του, προκειμένου να βεβαιωθεί πως δεν θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τη ‘’φυλακή’’ τους, τους κρατούσε δεμένους με χειροπέδες στα χέρια και τάιραπ καλωδίων στα πόδια. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Ο δράστης οδηγήθηκε με τις σε βάρος του κατηγορίες ενώπιον του εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Μεγάλη Δευτέρα, στον Ανακριτή.


Η γυναίκα όμηρος μιλά στις κάμερες για το μαρτύριο που έζησε
EPISTROFI ADELFIA

Στο σπίτι του 58χρονου μαζί με τους αστυνομικούς

Ο 58χρονος οδηγείται στην ασφάλεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης