Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κινήματος «Δεν Πληρώνω» έξω από συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κινήματος «Δεν Πληρώνω» έξω από συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια

Έχει προγραμματιστεί για σήμερα πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, αναφέρουν οι διαδηλωτές - Στο πλευρό τους και η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κινήματος «Δεν Πληρώνω» έξω από συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Μπόταση 12 στα Εξάρχεια.

Στο πλευρό τους βρίσκεται και η
Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έφτασε στο σημείο γύρω στις 10 το πρωί. 

Κλείσιμο


Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας ανάρτησε μάλιστα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από το σημείο, κάνοντας λόγο για «έγκλημα φυλασσόμενο από αστυνομικές δυνάμεις, με εντολή της Κυβέρνησης».




Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος, ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί σήμερα στο συμβολαιογραφικό γραφείο αφορά την πρώτη κατοικία του ιδιοκτήτη Γ.Π. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται,  πρόκειται για διαμέρισμα 57,64τμ με αποθήκη και θέση πάρκινγκ που «βγαίνει στο σφυρί για χρέος μόλις 70.000 ευρώ».







«Καλούμε τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στη δράση αυτή, προκειμένου να αποτραπεί το προσχεδιασμένο κοινωνικό έγκλημα. Δηλώνουμε στην τραπεζοκίνητη κυβέρνηση Τσίπρα και στους πραιτοριανούς ΜΑΤατζήδες της, ότι ο Αγώνας μας θα κλιμακωθεί», αναφέρει η ανακοίνωση του κινήματος. 





Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από το συμβολαιογραφείο βρίσκονται από το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια.


Συμβολαιογράφοι: Δεν εκπλειστηριάζεται πρώτη κατοικία


Οι συμβολαιογράφοι απαντούν σε μέλη συλλογικοτήτων, ότι ο μοναδικός  πλειστηριασμός που διεξάγεται σήμερα σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων δεν αφορά πρώτη κατοικία και εκπλειστηριάζεται για οφειλή προς Τράπεζα από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 450.000 ευρώ.


Ειδικότερα, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος   Αθηνών,  Πειραιώς,   Αιγαίου και Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι σήμερα Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 ο μοναδικός πλειστηριασμός που διεξάγεται σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων αφορά ακίνητο, που βρίσκεται στην Βούλα Αττικής για οφειλή που έχει προκύψει από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 450.000 ευρώ.

Ακόμη, ο Σύλλογος αναφέρει ότι «δεν αφορά πρώτη κατοικία και ο ιδιοκτήτης - οφειλέτης – επιχειρηματίας δεν διαμένει στον εν λόγω χώρο, ο οποίος και είναι μισθωμένος». 
Παράλληλα, ο Σύλλογος υπενθυμίζει  για μία ακόμα φορά στα  μέλη συλλογικοτήτων, «που σπεύδουν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης ότι η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των πλειστηριασμών είναι δημόσια και ως εκ τούτου σε περίπτωση που είναι δυσνόητα τα στοιχεία του εκάστοτε πλειστηριασμού αντί να παρερμηνεύουν και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις παρέχουμε ενημέρωση αν και εφόσον πραγματικά την επιζητούν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης