Νέα προσφυγή των παλαιών μετόχων του ΟΑΣΘ για την αποτίμησης της αξίας του

Νέα προσφυγή των παλαιών μετόχων του  ΟΑΣΘ για την αποτίμησης της αξίας του

Ζητούν ακύρωση ως αντισυνταγματικής και παράνομη η από 28.1.2018 απόφαση με την οποία προκηρύσσεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη της ελεγκτικής εταιρείας που θα αναλάβει το έργο της αποτίμησης

Σε ένα ακόμη δικαστικό βήμα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας προέβησαν οι πρώην μέτοχοι   του «Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης» (ΟΑΣΘ) μετά  την υπαγωγή  του Οργανισμού σε καθεστώς εκκαθάρισης  (κρατικοποίησης).

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν 353 πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Από τους συμβούλους Επικρατείας οι 353  ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 28.1.2018 απόφαση του  υπουργού Υποδομών, με την οποία προκηρύσσεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη της ελεγκτικής εταιρείας που θα αναλάβει το έργο της αποτίμησης της αξίας του ΟΑΣΘ. Ο ανάδοχος του διαγωνισμού θα προβεί στην αναλυτική καταγραφή και αποτίμηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΟΑΣΘ.

Παράλληλα, ζητούν κατά προέκταση να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος 4482/2017 για «το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης».

Οι παλαιοί μέτοχοι, μέσω του δικηγόρου τους Πάνου Λαζαράτου, υποστηρίζουν  ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική (άρθρο 43), καθώς παρόμοια θέματα δεν μπορούν να διευθετηθούν με υπουργική απόφαση παρά μόνο με Προεδρικό Διάταγμα, ενώ ο νόμος 4482/2017 δεν παρέχει σχετική εξουσιοδότηση στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την έκδοση παρόμοιας απόφασης.

Με αφορμή την νέα υπουργική απόφαση οι παλαιοί μέτοχοι ζητούν  και πάλι την ακύρωση του νόμου 4482/2017 ως αντίθετου στα άρθρα 106, 17, 5 και 4 του Συντάγματος, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως και την Ευρωπαϊκή  και Ελληνική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται,  ότι την περασμένη Παρασκευή στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητήθηκε η αίτηση των παλαιών μετόχων κατά της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ και αναμένεται η έκδοσή σχετικής απόφασης μέσα στους επόμενους μήνες.
  
 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δημητρης

Ως κατοικος Θεσσαλονικης θα ελεγα πως καλυτερα θα ηταν οχι να μιλατε αλλα να ζητησετε κ συγνωμη απο ολους τους ανθρωπους που ταλαιπωρουσατε τοσα χρονια. Οσο για τα οικονομικα του οργανισμου σας , τους μισθους σας, τις μετοχες σας, τον Ηρακλη σας , τις προσληψεις σας , τις απεργιες σας κτλ κτλ, ΤΕΛΟΣ. Ουτε και τωρα θα καταφερετε τιποτα με τις αιτησεις ακυρωσης, μην κανετε ονειρα. Ο κοσμος της Θεσσαλονικης γνωριζει. Θρασος που το εχετε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης