Βίντεο: Εισβολή Ρουβίκωνα στη ΔΟΥ Αγρινίου

Βίντεο: Εισβολή Ρουβίκωνα στη ΔΟΥ Αγρινίου

Σύμφωνα με κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η εισβολή  γίνεται για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας

Βίντεο: Εισβολή Ρουβίκωνα στη ΔΟΥ Αγρινίου
Εισβολή στη ΔΟΥ Αγρινίου πραγματοποίησαν μέλη της συλλογικότητας Ρουβίκωνας το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η εισβολή  γίνεται για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας.

Δείτε βίντεο από την εισοβολή:

Κλείσιμο

Ολόκληρο το κείμενο 

Το αδίστακτο μπορεί να γίνει το κράτος και οι όποιοι θεσμοί του το γνωρίζουμε καλά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου έχει αναγκάσει φτωχές οικογένειες να ζουν χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό ή και ακόμα χωρίς σπίτι για οφειλές μερκών εκατοντάδων ευρώ. Στην ταξική πραγματικότητα που ζούμε η βία του κράτους ( με τις όποιες μορφές και μεθόδους επιλέγει το ίδιο να την ασκήσει ) αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων της τάξης μας. Το πιο αδίστακτο πρόσωπο αυτής της πραγματικότητας αποφάσισε ο κατόχος του μονοπωλίου της βίας να δείξει σε έναν άνεργο της πόλης του Αγρινίου για το ''αστρονομικό  χρέος'' της τάξεως 1.319 ευρώ. Ένα χρέος που δεν αγγίζει ούτε κατ’ελάχιστο το μηνιαίο μισθό των εφοριακών διευθυντάδων που δίνουν τις εντολές για κατασχέσεις σπιτιών.

Η ΔΟΥ Αγρινίου αποφάσισε την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του ανέργου ( ο οποίος δεν έχει στην κατοχή του κανένα αλλό περιουσιακό στοιχείο ) πετώντας το ίδιο και την οικογένειά του στο δρόμο. Εδώ να σημειωθεί πως η ΑΑΔΕ λαμβάνει έκτακτα μέτρα για 4 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν χρέη άνω των 500 ευρώ τα οποία χρέη σε συνόλο αποτελούν 20 δις ευρώ την ίδια στιγμή που το σύνολο των χρεών των μεγαλοοφειλετών ανέρχεται στα 80 δις ευρώ. Η συγκεκριμένη αρχή αποφάσισε όμως τα χρέη τα οποία είναι τετραπλάσια του ποσού που θα κυνηγήσει να μπουν στο αρχείο διότι κρίθηκε ότι δεν θα μπορέσει να τα πάρει.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τους λόγους που το κράτος επιλέγει με πονηρό τρόπο να αποκεντρώνει τις ευθύνες του όπως και τα νομοσχέδια που για χάρη των αφεντάδων τους ψηφίζουν και εφαρμόζουν και στα οποία θα ρίξουν την ευθύνη όταν έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν εκεί που πρέπει. Όμως δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος και η οικογένεια του είναι μέλη της τάξης μας και για αυτό ακριβώς αντιμετωπίζουν αυτήν την πραγματικότητα. Εξάλλου αν ήταν ανάμεσα στα άτομα τα οποία χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες εώς και εκατομμύρια ευρώ δε θα συνέβαινε απολύτως τίποτα, διότι το κράτος είναι όργανο αυτών ακριβώς των ανθρώπων και για αυτό ο αγώνας μας ενάντια στα αφεντικά είναι και διαρκής αγώνας ενάντια στο κράτος τους και την εκάστοτε αριστερή ή δεξία κυβέρνηση του.

Με τη σημερινή παρέμβαση μας αποδείξαμε πως δεν αφήνουμε κανέναν καταπιεσμένο μόνο του απέναντι στην κρατική τρομοκρατία όπου και αν αυτός βρίσκεται. Παράλληλα η λεκτική βία που ασκήσαμε στους κύριους υπεύθυνους αυτής της απόφασης είναι απειροελάχιστη μπροστά στη βία που βιώνει σε καθημερινή βάση ο λαός. Επίσης,είναι απειροελάχιστη μπροστά στη βία που θα αναγκαστούμε να ασκήσουμε εμείς αλλά και όλη η τάξη μας συνολικά αν δεν συμμορφωθούν και δεν σταματήσουν την επίθεση που έχουν εξαπολύσει ενάντια στις τελευταίες γραμμές άμυνας της. Όσα είπαμε στους υπεύθυνους τα εννοούμε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΔΕ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΒΙΝΤΕΟ


ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης