Σάλος και αντιδράσεις από την εισβολή Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

Σάλος και αντιδράσεις από την εισβολή Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

Ατέλειωτη πλάκα στο Twitter με θανατηφόρες ατάκες κατά του υπουργού - Μετάθεση όσων υπηρετούσαν στην πύλη αποφάσισε ο Καμμένος - Δεν έγινε καμία σύλληψη των 30 περίπου αναρχικών που εισέβαλαν ανενόχλητοι στο υπουργείο Αμυνας

Σάλος και αντιδράσεις από την εισβολή Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο
Η είδηση κάνει τον γύρο των μέσων ενημέρωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς είναι το λιγότερο... εντυπωσιακή: Μέλη του Ρουβίκωνα, μιας «ακτιβιστικής» ομάδας, εισβάλλουν ανενόχλητοι στο Πεντάγωνο, φωνάζουν τα συνθήματά τους και πετούν τα φέιγ βολάν τους, φτάνουν σχεδόν στο γραφείο του υπουργού και το καλύτερο; Αποχωρούν ανενόχλητοι! 

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Η καλύτερη παρέα όπου κι αν βρίσκεσαι

Το χθεσινό συμβάν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ξεσηκώσει σάλο και πολιτική θύελλα, τόσο εκ μέρους όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης όσο και των πολιτών που δεν μπόρεσαν παρά να... σπάσουν πλάκα με το «καλύτερα φυλασσόμενο κτήριο» της χώρας.
Κλείσιμο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που έγινε στόχος του τρολαρίσματος για το πρωτοφανές φιάσκο, διέταξε έρευνα μετά από επικοινωνία του με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και έδωσε εντολή να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι, ενώ με απόφασή του, μετατίθενται όλοι όσοι υπηρετούσαν στην πύλη.

Η είδηση όμως είχε ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, που έγραψε πως την ημέρα της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ομάδα αναρχικών εισβάλει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.

Το τηλεγράφημα του πρακτορείου, που αναφερόταν στα επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο, μετέδωσαν όλα τα μεγάλα διεθνή μμε στις ιστοσελίδες τους

Οι «θανατηφόρες» ατάκες και το τρολάρισμα άνευ προηγουμένου τόσο για το Κράτος, όσο και για τον Πάνο Καμμένο, όσο και για το ίδιο το γεγονός πως από μία είσοδο, η οποία -υποτίθεται- ότι φυλάσσεται από πάνοπλους στρατιώτες και των τριών σωμάτων (Στρατός, Αεροπορία, Ναυτικό) και που, στον ίδιο χώρο, φιλοξενούνται στρατόπεδα με εκατοντάδες στρατιώτες και αξιωματικούς επίσης και από τα τρία σώματα, συν το ΓΕΕΘΑ, είναι τόσο... διάτρητη.

Οι απλοί πολίτες «ξεσπάθωσαν» πραγματικά στα social media, καθώς άλλος προειδοποιούσε τον Πάνο Καμμένο ότι... μετά τον Ρουβίκωνα έρχονται και τα... Minions, άλλος «μάλωνε» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας διότι δεν... πλήρωσε ταξί για να φύγουν τα... παιδιά μέσα στη βροχή και άλλος έγραφε ότι... τα παιδιά έπρεπε να είχαν ενημερώσει νωρίτερα τον Πάνο, για να... ξεσκονίσει!

Δείτε το βίντεο από την εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα





Το χρονικό της εισβολής
Την εισβολή πραγματοποίησαν περίπου 20 άτομα, μέλη του Ρουβίκωνα, οι οποίοι έφτασαν μέσα στον χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την κεντρική είσοδο που οδηγεί στο γραφείου του υπουργού Πάνου Καμμένου, ο οποίος βρίσκεται στον Καναδά, και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Αποστολάκη. 

Οι νεαροί βγήκαν από το μετρό στη λεωφόρο Μεσογείων, προσέγγισαν το υπουργείο, μπήκαν από την κεντρική είσοδο ανενόχλητοι, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ασφάλεια στο σημείο, πέταξαν φυλλάδια στα σκαλιά της εισόδου του υπουργείου και έφυγαν - χωρίς όχληση - όπως ακριβώς μπήκαν!

Απορία προκαλεί πώς οι νεαροί κατάφεραν να φτάσουν με τέτοια ευκολία μέχρι εκείνο το σημείο, σε ένα υπουργείο που θεωρείται από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση του Ρουβίκωνα στο Indymedia αναφέρουν ότι επέλεξαν την ημέρα του Πολυτεχνείου, «μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος» επειδή «ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών)».

Δείτε μερικά από τα δεκάδες μηνύματα που ανέβασαν οι χρήστες των social media


















































Οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων
«Επιτομή του εξευτελισμού της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, την εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο -υποτίθεται- καλύτερα φυλασσόμενο κτήριο στην Ελλάδα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας Κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αναρτήθηκε και στα social media.

«Η καλύτερα φυλασσόμενη στρατιωτική μονάδα στο κέντρο της Αθήνας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παραβιάστηκε από περίπου είκοσι άτομα, του Ρουβίκωνα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. 

Τα μέλη του Ρουβίκωνα  «αφού εισέβαλαν στον αύλειο χώρο του Υπουργείου, πέταξαν φέιγ-βολάν και αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση».

«Πώς δικαιολογεί αυτό το γεγονός ο κ. ΥΕΘΑ;» ρωτά ο Τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ. 
«Ευθύνονται πάλι τα στελέχη και οι στρατευμένοι  πολίτες οι οποίοι παλεύουν με τις επιπτώσεις των παραλήψεων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Δυτική Αττική και την Σύμη ή ο επικεφαλής του Υπουργείου που θρηνεί για την τραγωδία των Ελλήνων πολιτών από τον Καναδά;» επιμένουν να ρωτούν.

Και κλείνουν με ένα ακόμη ερώτημα: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία σ’ αυτές τις ομάδες»;

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μπαίνει όποιος θέλει, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και προσθέτει: «Από μεσάζοντες στα ενδότερα έως αντιεξουσιαστές. Ένα μεγάλο μπράβο στον πολιτικό του προϊστάμενο».

Το Ποτάμι επέλεξε την ειρωνική προσέγγιση, ώστε να αναδείξει το τραγικό - για την ασφάλεια στη χώρα μας- περιστατικό: «Μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα», αναφέρει το Ποτάμι, σε σχόλιό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης