Πώς ο Ράμα κλέβει τη «Ριβιέρα» της Χειμάρρας από τους Ελληνες

Πώς ο Ράμα κλέβει τη «Ριβιέρα» της Χειμάρρας από τους Ελληνες

Με αυθαίρετες κατεδαφίσεις απαλλοτριώνονται περιουσίες ομογενών με πρόσχημα την ανάπλαση της περιοχής και την ανοικοδόμηση «τουριστικών χωριών» σε αγαστή συνεργασία με καρτέλ μεγαλοεργολάβων

Η Ομογένεια στην Αλβανία περνάει δύσκολες ώρες. Παράνομη αφαίρεση τίτλων ιδιοκτησίας, κατεδαφίσεις ακινήτων και λεηλασία περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας συνθέτουν το τρίπτυχο των μεθοδεύσεων του Αλβανού πρωθυπουργού. Στόχος του Εντι Ράμα είναι ο αφελληνισμός της περιοχής της «Αλβανικής Ριβιέρας» και η αποψίλωση από εκεί της δυναμικής μειονότητας που με την ψήφο της εκλέγει Ελληνα βουλευτή στο αλβανικό κοινοβούλιο. 


Στριμωγμένος από το τεράστιο σκάνδαλο διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, στενός συνεργάτης του Ράμα, ο Αλβανός πρωθυπουργός επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την αλβανική κοινή γνώμη πουλώντας άρρωστο εθνικισμό κατά των Ελλήνων της Χειμάρρας. Οι πρόσφατες νέες κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών αποτελούν συνέχεια ενός μεθοδικού σχεδίου που στοχεύει στην εκδίωξη του ελληνικού πληθυσμού από τις πατρογονικές του εστίες και στη λεηλασία των περιουσιών του από μεγαλοεργολάβους φίλους του, ενίοτε και εμπόρους ναρκωτικών. 

Το «ΘΕΜΑ» βρέθηκε στη Χειμάρρα και κατέγραψε τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τιράνων κατά της εκεί Ομογένειας, οι οποίες καταπατούν κάθε έννοια δικαίου. Τα Τίρανα θεωρούν την περιοχή «προβληματικό φιλέτο» λόγω του ελληνικού πληθυσμού. Αυτό που δεν πέτυχαν προπολεμικά ο μονάρχης Αχμέτ Ζόγου, στη συνέχεια ο κομμουνιστής δικτάτορας Ενβέρ Χότζα και ο διάδοχός του Ραμίζ Αλία έως το 1991 -οπότε και κατέρρευσε το κομμουνιστικό καθεστώς-, επιχειρεί να το πράξει σήμερα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. Με τις πλάτες του νεοσουλτάνου Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, ο Ράμα φαντασιώνεται τον εαυτό του ως νέο Σκεντέρμπεη (εθνικό ήρωα των Αλβανών) που υποτίθεται θα λύσει οριστικά το πολιτικό-εθνικό ζήτημα της Χειμάρρας. Ηδη από το βήμα της αλβανικής Βουλής έχει δηλώσει προκλητικά ότι «η Χειμάρρα είναι ένα πρόβλημα για την Αλβανία, που με την καινούρια διοικητική διαίρεση θα το λύσω μια για πάντα».


 Η πόλη της Χειμάρρας 

Διακρίνονται (σκιαγραφημένες) οι περιοχές με τα σπίτια Ελλήνων ομογενών που κατεδαφίζονται με απόφαση της κυβέρνησης Ράμα. Το περιβόητο master plan στοχοποιεί 70 ακίνητα που ανήκουν (τυχαία;) σε Ελληνες της Χειμάρρας


Τουριστικά χωριά και στο βάθος εποικισμός 


Ηδη η αλβανική κυβέρνηση, αιφνιδιαστικά, έχει επιδώσει τελεσίγραφο σε ελληνικές οικογένειες της Χειμάρρας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προκειμένου αυτά να κατεδαφιστούν. Με πρόσχημα το αμφίβολης αποδοτικότητας σχέδιο αστικής ανάπλασης του κέντρου της Χειμάρρας και της ανάπτυξης της τουριστικής παραθαλάσσιας ζώνης, η κυβέρνηση Ράμα έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή δέκα υπερσύγχρονων τουριστικών συγκροτημάτων σε εκτάσεις που κρατικοποιούνται με διαδικασίες εξπρές, οι οποίες ανήκουν είτε σε ομογενείς, είτε στην τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία. Κάθε συγκρότημα θα έχει έκταση 7.000-10.000 στρεμμάτων και θα αποτελείται από 300 διώροφες μεζονέτες, 140 τ.μ. εκάστη. Οι εκτάσεις που απαλλοτριώνονται προβλέπεται ότι μπορούν να παραχωρηθούν σε ιδιώτες επενδυτές ακόμη και έναντι 1 ευρώ μόνο. Προκειμένου μάλιστα να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο το εργολαβικό καρτέλ των συμφερόντων που επιβουλεύεται τις ελληνικές περιουσίες, η αλβανική κυβέρνηση ψήφισε νόμο με τον οποίο νομιμοποιεί την άμεση απαλλοτρίωση ιδιωτικής γης και την κατεδάφιση της ιδιωτικής περιουσίας που βρίσκεται μέσα σε αυτήν. Επί της ουσίας πρόκειται για συγκροτήματα που σε βάθος χρόνου θα εξελιχθούν σε μόνιμους οικισμούς, με κατοίκους συνταξιούχους δημόσιους υπαλλήλους και στρατιωτικούς -και όχι μόνο- από τα Τίρανα και άλλες περιοχές της βόρειας Αλβανίας, ή ακόμη και από το Κοσσυφοπέδιο. 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα (δεξιά) με τον ελληνικής καταγωγής Γιώργο Γκόρο, 
ο οποίος μιλά με πάθος για τη Νέα Χειμάρρα που ονειρεύονται να δημιουργήσουν, 
καθιστώντας την πόλη «Αλβανική Ριβιέρα» Τα «φιλέτα» της παραλίας 

Ηδη στην παραθαλάσσια περιοχή των Δρυμάδων ξεκίνησε αυθαίρετα η κατασκευή συγκροτημάτων χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης. Σε άλλη περίπτωση, όπως στο χωριό Παλάσα, η παραλιακή ζώνη απαλλοτριώνεται ολοκληρωτικά, ενώ σε ορισμένες περιοχές, οικόπεδα-φιλέτα που υπερβαίνουν το 50% της περιουσίας των ομογενών θα περάσουν αυθαίρετα στα χέρια των μεγαλοεργολάβων με ένα απλό «ΟΚ» της κυβέρνησης Ράμα. Συνολικά, στα 10 συγκροτήματα που έχουν ανακοινωθεί στην περιοχή και στα χωριά Δρυμάδες (4), Παλάσα (2), Χειμάρρα (2) Γυάλι (1) και Κηπαρό (1) αναμένεται να κατασκευαστούν συνολικά 3.500 οικίες-μεζονέτες, οι οποίες, σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, θα μπορούν να στεγάσουν νέο πληθυσμό 14.000 ατόμων. Ο αριθμός αυτός με μαθηματική ακρίβεια εκτιμάται ότι θα αλλάξει άρδην τη σημερινή δημογραφική ισορροπία στην περιοχή κατά του ελληνικού στοιχείου που πλειοψηφεί συντριπτικά, αλλά και θα αποφέρει συντριπτικό πλήγμα στην ιδιόκτητη γη του. Τα κατασκευαστικά συνεργεία εργάζονται πλέον μέρα-νύχτα για την ολοκλήρωση των πρώτων συγκροτημάτων έως το καλοκαίρι του 2018, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πωλήσεις διώροφων κατοικιών, με τις τιμές να ξεκινούν από 1.200 ευρώ το τ.μ. σύμφωνα με πινακίδες και διαφημιστικές καταχωρήσεις.


Οπλο δημογραφικής αλλοίωσης 


Στο στόχαστρο της κυβέρνησης της Αλβανίας δεν έχουν μπει μόνο εκτάσεις-φιλέτα ομογενών στην παραθαλάσσια ζώνη, αλλά και μέσα στην πόλη της Χειμάρρας, η οποία αποτελεί την καρδιά του κυρίως αστικού ιστού της περιοχής και το προπύργιο της Ομογένειας. Το περιβόητο σχέδιο προβλέπει την αυθαίρετη κατεδάφιση συνολικά 70 ακινήτων, τα οποία όλως τυχαίως ανήκουν μόνο σε ομογενείς, ώστε να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, αλλά και οικοδομικά τετράγωνα όπου θα κατασκευαστούν τουριστικές κατοικίες. Επεμβάσεις που αφορούν τόσο την παλιά πόλη, το Κάστρο, που βρίσκεται μέσα και γύρω από το παλιό κάστρο της Χειμάρρας, όσο και την παραλιακή τουριστική περιοχή της Σπηλιάς. Παράλληλα τροποποιήθηκε ολοκληρωτικά ο συντελεστής δόμησης, ο οποίος πλέον επιτρέπει στους εργολάβους να κατασκευάζουν πολυώροφες πολυκατοικίες, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια τη δημογραφική αλλαγή και μέσα στην πόλη, αφού η πλειονότητα των αγοραστών των νέων διαμερισμάτων θα είναι Αλβανοί από τα Τίρανα και από άλλες περιοχές της χώρας. Στο περιβόητο master plan του Δήμου Χειμάρρας που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», παρουσιάζονται σκιαγραφημένες οι ελληνικές περιουσίες που θα απαλλοτριωθούν υπέρ του Αλβανικού Δημοσίου και στη συνέχεια θα δοθούν σε μεγαλοεργολάβους για τις αναμφίβολα κερδοφόρες επενδύσεις τους. Να σημειωθεί επίσης ότι το σχέδιο τροποποιείται συνεχώς. «Πρόκειται για ένα συνεχιζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης Ράμα, το οποίο αποσκοπεί να κερδίσει συμμάχους στα καρτέλ των μεγαλοεργολάβων, καταπατώντας και λεηλατώντας την περιουσία των Ελλήνων της Χειμάρρας, και ταυτόχρονα να μας οδηγήσει σε οικονομικό στραγγαλισμό και να μας μετατρέψει σε ασήμαντη μειοψηφία που θα κατέχουμε μόνο τα σπίτια που θα μένουμε», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος του παραρτήματος της «Ομόνοιας» στη Χειμάρρα Φρέντης Μπελέρης.


Nοέμβριος 2017
Τελεσίγραφο 
Η αλβανική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει νέες κατεδαφίσεις κατοικιών και επιχειρήσεων 
ομογενώντης Χειμάρρας, δίπλα στη θάλασσα


Τίρανα: «Δίγλωσσοι Αλβανοί» 
οι Χειμαρραίοι


Η περιοχή της Χειμάρρας είναι μια λωρίδα μήκους 20 και πλάτους 5 περίπου χιλιομέτρων, με επιμήκεις λευκές αμμώδεις παραλίες στο Ιόνιο πέλαγος και παραθαλάσσιους λόφους φυτεμένους με ελαιόδεντρα και οπωροφόρα. Τα οκτώ συνολικά χωριά τη περιο­χής (Χειμάρρα, Παλάσα, Δρυμάδες, Βούνο, Πύλιουρι, Κηπαρό, Αγιος Βασίλειος, Κούδεσι, Λιάτες) είναι σκαρφαλωμένα στις πλαγιές της οροσειράς των Κεραυνίων Ορέων. Αν και η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι ελληνικής καταγωγής, δεν συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη μειονοτική ζώνη που αναγνωρίζει η Αλβανία και καλύπτει μόλις 99 χωριά της επαρχίας Αργυροκάστρου. Τα Τίρανα θεωρούν τους Χειμαρριώτες «δίγλωσσους Αλβανούς». Εως το 1945 η Χειμάρρα υπαγόταν στην αναγνωρισμένη μειονοτική ζώνη. Ωστόσο η αποχή των Ελλήνων της περιοχής από το δημοψήφισμα του Ενβέρ Χότζα σήμανε την αρχή των μεθοδεύσεων που συνεχίζονται έως σήμερα, κόντρα στις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις που έχει υπογράψει η Αλβανία για τις μειονότητες. Μόνιμος στόχος των Τιράνων, η ανατροπή της ισχύουσας δημογραφικής κατάστασης στην περιοχή, όπου υπερτερεί το ελληνικό στοιχείο. Από τους 13.500 εγγεγραμμένους δημότες -του παλαιού Δήμου Χειμάρρας-, το 85% είναι ελληνικής καταγωγής και μόλις το 15% Αλβανοί, κυρίως συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι και απόστρατοι που υπηρέτησαν επί Χότζα στην περιοχή και επέλεξαν στη συνέχεια να εγκατασταθούν μόνιμα εκεί. 

Η κυβέρνηση Ράμα μετά το 2013 έθεσε σε εφαρμογή ένα οργανωμένο σχέδιο αποδυνάμωσης και αποψίλωσης της ελληνικής πλειονότητας στην περιοχή, ακολουθώντας το πετυχημένο παράδειγμα των Αγίων Σαράντα -κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα- τη δεκαετία του ’90. Η αρχή έγινε με τον πλήρη έλεγχο της δημοτικής αρχής Χειμάρρας με δήμαρχο-μαριονέτα. Οπως αποδείχτηκε, ο -ελληνικής καταγωγής- Γιώργος Γκόρος, αλβανιστί Γκιέργκι Γκόρο, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση. Η πλήρης ταύτισή του με την πολιτική των Τιράνων, κατά των εθνικών και θρησκευτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Χειμάρρας, οδήγησε, επιτέλους, την Ελλάδα να του αφαιρέσει την ελληνική ιθαγένεια τον περασμένο Ιούνιο. Απόφοιτος της Αλβανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας ο Γκόρο, που δηλώνει σκληρός εθνικιστής Αλβανός και «αλλεργικός» σε καθετί που θυμίζει Ελλάδα, είχε πολιτογραφηθεί Ελληνας δηλώνοντας ψευδώς ως μόνιμο τόπο κατοικίας του τα Ιωάννινα. Μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος το 1990 ακολούθησε το μεγάλο κύμα μετανάστευσης προς την Ελλάδα ως Ελληνας Βορειοηπειρώτης. Του παραχωρήθηκε μάλιστα από την Ελλάδα Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενή (ΕΔΤΟ) με το οποίο περνούσε ελεύθερα και ανενόχλητος τα σύνορα. Εχοντας τη στήριξη του κρατικού μηχανισμού, εξελέγη από το 2010 για δύο συνεχόμενες φορές δήμαρχος, επικρατώντας του ομογενή Βασίλη Μπολάνου. Την ίδια στιγμή τα κόμματα που εκπροσωπούν την ελληνική μειονότητα στη γειτονική χώρα έκαναν ευθέως λόγο για «εκλογικό αποτέλεσμα βίας και νοθείας». Επί της αυτοδιοικητικής θητείας του προέβη σε πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της κοινότητας, αλλά και με τα εθνικά και θρησκευτικά της δικαιώματα με την απόφασή του να κατεδαφιστεί η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Ενας ναός που ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα αποκαλούσε προκλητικά «γκαράζ αυτοκινήτων». 

Αύγουστος 2018 
Ανοικοδόμηση-εξπρές 
Αν και οι απαλλοτριώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, τα «τουριστικά χωριά» του Ράμα ξεφυτρώνουν σε παραλίες-φιλέτα της Χειμάρρας. Οι φαραωνικές μακέτες μαρτυρούν το μέγεθος της αρπαγής


«Αλβανική Ριβιέρα» πάνω στα χαλάσματα 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεται και συνέχεια στην επιχείρηση αλλοίωσης της εθνοτικής και πολιτιστικής σύνθεσης της περιοχής. Στο πλαίσιο του αλβανικού «Καλλικράτη», και με στόχο τη μόνιμη εκλογή «ελεγχόμενου» δημάρχου, η αλβανική κυβέρνηση προχώρησε το 2014 στη συνένωση του έως τότε Δήμου Χειμάρρας με τους γειτονικούς δήμους του Λούκοβου -με πληθυσμό επίσης ελληνικής καταγωγής- και της Βρανίστας που κατοικείται από Αλβανούς μουσουλμάνους. Υπενθυμίζεται στις τότε ιδιοτελείς μανούβρες της αλβανικής κυβέρνησης η χλιαρή αντίδραση της Ελλάδας και του τότε Ελληνα πρεσβευτή στην Αλβανία Λεωνίδα Ροκανά, ο οποίος «διαφήμιζε» από τηλεοπτικό σταθμό ιδιοκτησίας του μεγαλοκατασκευαστή, καναλάρχη και καταπατητή της περιουσίας των ομογενών στη Χειμάρρα, Σαμίρ Μάνε, τη νέα πρεσβευτική κατοικία στα Τίρανα. Με τέτοια υποτονική απόκριση απέναντι στις ερεθιστικές μεθοδεύσεις, σχολιάζουν παράγοντες της Ομογένειας, ήταν μάλλον προδιαγραμμένο   στις δημοτικές εκλογές του 2016 να επικρατήσει άνετα ο Γκόρο, που μαζί με τον Ράμα, μιλούν με πάθος, σε κάθε ευκαιρία, για τη Νέα Χειμάρρα που ονειρεύονται να δημιουργήσουν, καθιστώντας την πόλη «Αλβανική Ριβιέρα». 

Ηδη στην παραθαλάσσια περιοχή 
των Δρυμάδων ξεκίνησε αυθαίρετα η κατασκευή συγκροτημάτων χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης 


Διεθνείς αντιδράσεις και ανθρώπινα δικαιώματα 

 Το μεγαλεπήβολο σχέδιο, όμως, φαίνεται να σκοντάφτει και στις διεθνείς αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσφατη δίωρη συνάντηση που είχε ο Ράμα με τους πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αλβανία για να τους ενημερώσει για το ζήτημα, δεν τελεσφόρησε η προσπάθειά του να τους πείσει ότι περίπου 50 άνθρωποι φωνάζουν χωρίς λόγο δημιουργώντας προβλήματα. Ο Αμερικανός πρεσβευτής τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν γνωστά πρώτα τα όρια των περιουσιών, συμφωνώντας με την άποψη που έχει εκφράσει και η ελληνική πλευρά. Ταυτόχρονα η Κροάτισσα πρέσβειρα της Ε.Ε. στα Τίρανα, Ρομάνα Βλαχούτιν, παρότι ο Σέρβος σύζυγός της συστηματικά παίρνει δημόσια έργα στην Αλβανία, επισήμανε αυστηρά στον Αλβανό πρωθυπουργό ότι «αν ο νόμος δεν κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να αλλάξει». Σε αυτές δύσκολες συνθήκες για την ελληνική μειονότητα και παρά την επιδρομή από μπουλντόζες στην περιοχή, το όνειρο για χτίσιμο της «Αλβανικής Ριβιέρας» προϋποθέτει το γκρέμισμα της σημερινής Χειμάρρας. Της πόλης των περήφανων και πεισματάρηδων Ελλήνων κατοίκων της που τραγουδάνε και θρηνούν στα ελληνικά, που τηρούν τα πατρογονικά ήθη και έθιμά τους και κυρίως διεκδικούν το αυτονόητο. Το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίω­μα της ιδιοκτησίας.


Πέτρος Νεράντζης του Λέανδρου και Γιώργος Πάνος του Παναγιώτη. 
Πριν από 30 χρόνια το δικτατορικό καθεστώς του Ραμίζ Αλία, λίγο πριν από την πτώση του, συνέλαβε και εξαφάνισε τους πατεράδες τους, τους οποίους δεν γνώρισαν 
ποτέ και εξακολουθούν να αγνοούνται. Σήμερα η κυβέρνηση Ράμα κατεδαφίζει τις ιδιοκτησίες τους και τους ξεσπιτώνει

Ηδη τα κατασκευαστικά συνεργεία εργάζονται μέρα-νύχτα στις Δρυμάδες για την ολοκλήρωση των πρώτων συγκροτημάτων έως το καλοκαίρι του 2018. Πινακίδες ενημερώνουν πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι πωλήσεις των πολυτελών κατοικιών, με τιμές που ξεκινούν από 66.000 ευρώ


ΣΧΟΛΙΑ (65)

νηρέας

Το αίμα νερό δεν γίνεται -- Ελένη Φουρέιρα . Είμαι υπερήφανη για την Αλβανική καταγωγή μου . Πάρ τα ρέστα ...

elassona

προς τι το υφος σου;Αλβανιδα ειναι η κοπελα γιαυτο ειναι περηφανη για την καταγωγη της;ποιος ο λογος να το κρυβει; και για τι θα πρεπει να ντρεπεται οτι ειναι αλβανιδα; ο παραφροσυνη στο μεγαλειο της......Λες και η φουρειρα παει με τις μπουλντοζες να γκρεμισει τα σπιτια των ελληνων της περιοχης.....

B

O ''ELINAS'' EKEI APOPSI NA NA NA O ''ELINAS'' APANTAI HA HA HAAAAAAAAAA ANEKTODO

1924

ΑΛΒΑΝΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΔΕΣ, ΑΠΛΥΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!

Γιατι δεν κατεδαφιζουμε

Γιατι δεν στελνουμε βομβαρδιστικα να ανπλασουμε και εμεις τα Τιρανα κανοντας τα ενα τεραστιο αναπτυξιακο οικοπεδο; Γιατι δεν πεταμε με τις κλωτσιες εξω απο την πατριδα μας ΟΛΟΥΣ τους αλβανους που μας ηρθαν παρανομα και στρογγυλοκαθησανε εδω βιαζοντας, κλεβοντας και γενικως εγκληματοντας; Καιρος δεν ειναι;

Foutoutos

Quiz - Ξεχωρίστε την Αλβανική απο την Γαλλική Ριβιέρα: http://media.gettyimages.com/photos/albania-himara-picture-id454329355 https://media.cntraveler.com/photos/545ff0a435a91eee7e796a79/master/pass/french-riviera-tout.jpg

Οι Αλβανοι έρπεπε να ειχαν ηδη εκδιωχθει

Για μέτρο σύγκριση: Ένας Αλβανός Εγκληματίας και μαφιοζος που το παιζει Πρωθυπουργος μιας Μπανανιας, της Σκιπερομπανανιας, με χώρα που έχει λιγότερο ΑΕΠ από ένα νησι της Ελλάδας (Μύκονο, δεν λεμε για Κρήτη) διώχνει τους Έλληνες οι οποίοι είχαν τα εδάφη πολυ πριν απο αυτους. Μάλιστα δεν εκτιμουν κατι ως αχαριστα οντα ότι εμεις πρόσφεραμε σε αυτους τους αχρηστους το λιγοστό ΑΕΠ της χώρας τους. Και οι Ελληνες ιδίως κάτι γέροι χαρίζουν σπίτια σε αλβανοτόμαρα, τους δίνουν λεφτά καιδ ουλειές, αντι να τους πετάξουμε όλους με τις κλωτσιές έξω από τη χωρα μας. Κι οποιος πει για φασιστες και βλακειες σε θέματα αυτοπροστασίας και προστασίας των ΕΛληνικών αληθινων μειονοτητων, είναι ή αφελής ή φασίστας ο ίδιος. Και εν πάσει περιπτώσει γραμμένους σας έχουμε, εδώ ειναι Ελλαδα καταλάβατε Αλβανοτομαρα και Αριστεροτόμαρα;

gre777

Μαζί με τους Αλβανούς,προτείνω να απελαθούν κ οι Αγρινιώτες. Σαν Αλβανοί είναι..

Nik pappas Agrinio.

Αφού πρώτα "" τελειώσει"" και ο τελευταίος Αγρινιώτης στο στόμα της μανα σού.....

ΝΤΟΠΙΟΣ

Αλβανια. Η χώρα παρωδία που έχει πάνω από 60% μουσλιμια και παράλληλα εθνικό ήρωα τον Βυζαντινο πρίγκιπα Γεώργιο Καστριώτη που πολέμησε τους τούρκους. Η μόνη χώρα των Βαλκανίων που απέκτησε ελευθερία χωρίς να πολεμήσει όταν πλέον ο βιαστής της μάνας τους τούρκος δεν μπορούσε να τους κρατήσει. Εμείς που τους θρεψαμε χαλάλι μας που λεν κι αυτοί

ΝΤΟΠΙΟΣ

Χειμαρα. Μια απ τις λίγες γωνιές της Ελλάδας που τούρκος δεν πάτησε. Μια κοιτίδα Ελληνισμού γεμάτη με ιστορία ελευθερίας και αγάπης για την πατρίδα. Πέρα απ το οικονομικό όφελος που είναι για λίγους οι αλβανοί γι αυτό σκυλιαζουν στο άκουσμα του ένδοξου του τόπου ονόματος. Χειμαρα μια λέξη που στο άκουσμα της τα αλβανα πανικοβαλονται. Το ζήσαν καλά τα μπάσταρδα του τούρκου το 1914. Χειμαρα Ελεύθερη

Αριστερός

Ας αφήσουμε την Αλβανία κι ας κοιτάξουμε το βαθύ πρόβλημα της χώρας μας που είναι η ηθική και πνευματική κατάπτωση. Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάναμε opinion maker τον Tσιάρτα που δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να χύνει ρατσιστικό δηλητήριο. Υ.Γ Μνημόνια μέχρι να ολοκληρώσει μια πρόταση ο Τσιάρτας.........

Σοβαρευτειτε

Ρε την παλευεις. Και εμενα μου αρεσει ο μουσακας !!!

Tzigger

Ρατσιστικές απόψεις σαν κ τις δικές σου που επικροτούν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως συμβαίνουν το ετος 2017 στην αλβανία θα έπρεπε να μην έχουν χώρο στο δημόσιο διάλογο !

ELLINAS

Σου ευχομαι να μπει Αλβανος διαρρηκτης στο σπτι σου και να σου παρει μεχρι και τα σωβρακα ηλιθιε ανθελληνα αριστερε!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dikastiria21_1

Μια διάταξη για τη μετατροπή πολλών εγκλημάτων σε μικρότερα πλημμελήματα μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με τα πρότυπα του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφέρει σχετική ανακοίνωση 

serial_killer_kypros_art

Διαβάστε τις καταθέσεις του serial killer Νικόλα Μεταξά για τις επτά δολοφονίες γυναικών και παιδιών το προηγούμενο διάστημα - Επτά φορές ισόβια, η απόφαση του δικαστηρίου για τον 35χρονο εγκληματία, που... θυμήθηκε να απολογηθεί στις «ψυχές των θυμάτων»

16