Σε κατάσταση «πολιορκίας» από το πρωί της Τρίτης η Χειμάρρα. Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, η κυβέρνηση Ράμα συνεχίζει τις αυθαίρετες κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών.
Αν και πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος, μετά από προσφυγή των κατοίκων, διέταξε το «πάγωμα» κατεδαφίσεων στο πλαίσιο του επίμαχου σχεδίου ανάπλασης της πόλης, σήμερα το πρωί μηχανήματα έκαναν την εμφάνιση τους στην Χειμάρρα και αστραπιαία κατεδάφισαν Πρατήριο Υγρών Καυσίμων, που ανήκει σε ομογενή, υποστηρίζοντας πως δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των ακινήτων που αναφέρεται η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος.
Έντονες είναι αντιδράσεις των κατοίκων στις νέες μεθοδεύσεις, ενώ ενημερώθηκε άμεσα η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Συστηματικά το τελευταίο διάστημα, στοχοποιούνται –από το καθεστώς Ράμα- και κατεδαφίζονται ακίνητα ομογενών που στεγάζουν επιχειρήσεις, με στόχο να τους στερήσουν από οικονομικούς πόρους και να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν την Χειμάρρα, στο πλαίσιο δημογραφικής ανατροπής κατά της ελληνικής πλειοψηφίας.
Κλείσιμο
Η αστυνομία συνέλαβε τον ομογενή ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ενώ νωρίτερα με την επίβλεψή της κατεδαφίστηκε μέρος παρακείμενης νεοαναγειρόμενης οικοδομής.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.