«Η κόρη μου σώθηκε επειδή ήταν δεμένη στο κάθισμά της» λέει ο πατέρας της αρχιλοχία

«Η κόρη μου σώθηκε επειδή ήταν δεμένη στο κάθισμά της» λέει ο πατέρας της αρχιλοχία

Ο πατέρας της 26χρονης περιγράφει πώς σώθηκε το παιδί του από την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου και τα πρώτα λόγια που είπε εκείνη στους γονείς της μόλις τους αντίκρισε στο νοσοκομείο

«Η κόρη μου σώθηκε επειδή ήταν δεμένη στο κάθισμά της» λέει ο πατέρας της αρχιλοχία
Η Αρχιλοχίας, Βασιλική Πλεξίδα, είναι η μοναδική επιζήσασα της αεροπορικής τραγωδίας
, η οποία σώθηκε ως εκ θαύματος από τη συντριβή του ελικοπτέρου τύπου Χιούι στο Σαραντάπορο Ελασσόνας το πρωί της Τετάρτης. Ένα δυστύχημα που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα και κηρύχτηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις αφού οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου βρήκαν τραγικό θάνατο. 

Η νεαρή αρχιλοχίας από τη στιγμή που κατάφερε να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου μεταφέρθηκε στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης και η κατάθεσή της αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος. 

Κλείσιμο
Όλη τη νύχτα ήταν κάτω από την επίβλεψη των γιατρών, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της Στέλλα, καθώς και τον άντρα της Δημήτρη.

Η 26χρονη Βασιλική είναι μέλος οικογένειας στρατιωτικών. Είναι αρχιλοχίας ιπτάμενη μηχανικός και είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Καραβαγιόπουλο, επίσης Αξιωματικό του Στρατού στον Βόλο. Η καταγωγή της είναι από τα Τρίκαλα αλλά μένει μόνιμα με τον σύζυγό της στο Βόλο, καθώς υπηρετεί στην Αεροπορία
Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Η μητέρα της Βασιλικής, Στέλλα, μόλις έμαθε ότι στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαινε η κόρη της κι ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια του ευχαριστούσε τον Θεό που δεν της πήρε το παιδί της. 

Ξεκίνησε οδικώς από τα Τρίκαλα όπου μένει μαζί με τον άντρα της για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλευόταν η κόρη της μετά το δυστύχημα. Όπως η ίδια λέει στο protothema.gr μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο μιλούσε με τους γιατρούς στο τηλέφωνο οι οποίοι την ενημέρωναν για την κατάσταση της υγείας της κόρης της. Η αρχιλοχίας φέρει κάταγμα στη λεκάνη και είναι εκτός κινδύνου. 

Όπως αποκάλυψε στους γονείς της, σώθηκε επειδή ήταν δεμένη στο κάθισμά της στο ελικόπτερο. Αυτό αποκολλήθηκε κατά την πρόσκρουση στο έδαφος και η αρχιλοχίας εκτινάχθηκε έξω από το ελικόπτερο.

Ο πατέρας της 26χρονης περιγράφει στο protothema.gr πώς σώθηκε το παιδί του από την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου και τα πρώτα λόγια που τους είπε μόλις τους αντίκρισε στο νοσοκομείο. 

«Είναι πολύ σοκαρισμένη η κόρη μου. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρει να συνέλθει και να ξεπεράσει το αρχικό σοκ. Μας είπε ότι μας αναζητούσε όταν έγινε το συμβάν, έλεγε τα ονόματά μας, το δικό μου και της γυναίκας μου. Μόλις μας είδε στο νοσοκομείο μας φώναξε με τα ονόματά μας και κατάλαβα ότι δεν έχει πάθει καμία διάσειση. Κατάφερε και σώθηκε επειδή ήταν δεμένη στο κάθισμά της στο ελικόπτερο. Αυτό αποκολλήθηκε κατά την πρόσκρουση στο έδαφος και εκτινάχθηκε έξω. Δεν μας έχει πει πολλά και είναι νωρίς ακόμα. Θελουμε να γίνει πρώτα καλά» λέει στο protothema ο πατέρας της Βασιλικής που έμεινε ξάγρυπνος όλο το βράδυ στο πλευρό της κόρης του. 

«Από θαύμα ζει η κορούλα μου. Ο Θεός είναι μεγάλος. Όταν έμαθα ότι το παιδί μου ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, ευχαριστούσα τον Θεό που δεν την πήρε κοντά του. Μέχρι να φτάσω στο νοσοκομείο μιλούσα με τους γιατρούς και με ενημέρωναν για την κατάσταση της υγείας της. Συλλυπητήρια σε αυτές τις μάνες που θρηνούν τα παιδιά τους» λέει η μητέρα της Βασιλικής, κυρία Στέλλα.

Πώς σώθηκε η Βασιλική Πλεξίδα 

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ ήταν αυτοί που εντόπισαν ζωντανή τη Βασιλική Πλεξίδα κάτω από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου
καθώς είχαν δεχθεί κλήσεις από κατοίκους της περιοχής για τυχόν διακοπές ρεύματος και αναζήτησαν το σημείο που προκάλεσε τη διακοπή.

Φτάνοντας στο σημείο οι τεχνικοί, συγκλονισμένοι είδαν το μοιραίο ελικόπτερο και την 26χρονη  αιμόφυρτη να έχει τις αισθήσεις της και να παρακαλάει για βοήθεια. 

«Ήταν αιμόφυρτη και σε κατάσταση σοκ. Της δίναμε νερό και της σκουπίζαμε τα χείλη από το αίμα. Της μιλόυσαμε για να της δώσουμε κουράγιο μέχρι να έρθουν να την πάρουν και αυτή προσπαθούσε να κρατήσει τις αισθήσεις της όσο μπορούσε» λένε στο protothema.gr οι τεχνικοί της ΔΕΗ που την πλησίασαν και ειδοποίησαν αμέσως τις Αρχές για να έρθουν να την παραλάβουν.


Δείτε βίντεο: «Είναι θαύμα» λέει η μητέρα της αρχιλοχία που σώθηκε από τη συντριβή του Χιούι 


Η αρχιλοχίας Πλεξίδα







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης