ΟΠΑΠ: Νέες επενδύσεις στα πρακτορεία

ΟΠΑΠ: Νέες επενδύσεις στα πρακτορεία

Η επένδυση που υλοποιείται και θα ολοκληρωθεί εντός του 2018 θα αλλάξει ριζικά την εικόνα  των πρακτορείων

ΟΠΑΠ: Νέες επενδύσεις στα πρακτορεία
Δείγμα γραφής της σημαντικής αναβάθμισης του δικτύου πρακτορείων του ΟΠΑΠ
δίνει η εταιρεία προχωρώντας χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση την υλοποίηση της στρατηγικής της. Τα τέσσερα πρώτα καλά νέα για τους πράκτορες αφορούν την εγκατάσταση VLTs στα πρακτορεία, την έναρξη των virtual sports και τη σημαντική έκπτωση 32% στο ηλεκτρικό που εξασφάλισε ο ΟΠΑΠ, καθώς και την ακύρωση των αδιάθετων λαχείων.

Οι πρωτοβουλίες αυτές, όπως και οι υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα περιλαμβάνονται στο πλάνο ανάπτυξης που έχει διεξοδικά παρουσιαστεί στους πράκτορες από τον επικεφαλής του ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ σε παρουσιάσεις σε όλη την Ελλάδα, το οποίο στοχεύει να μετατρέψει τα πρακτορεία σε τοπικούς προορισμούς διασκέδασης.

Κλείσιμο
Σημαντικό τμήμα από τα κεφάλαια που θα αντλήσει ο ΟΠΑΠ από την έκδοση πενταετούς ομολόγου που είναι σε πλήρη εξέλιξη, θα κατευθυνθεί σε μεγάλες επενδύσεις που θα έχουν πολλαπλά οφέλη για το δίκτυο: 72,1 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και των τεχνολογικών υποδομών των πρακτορείων (τα 43,5 εκατομμύρια το 2017).

Επίσης, 25,2 εκατομμύρια ευρώ θα αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του δικτύου των VLTs στα ειδικά gaming halls και στα πρακτορεία (τα 15,2 εκατομμύρια ευρώ το 2017), και επιπλέον 20,3 εκατομμύρια ευρώ για την εγκατάσταση των SSBTs και των Virtual Games στα πρακτορεία (τα 12,3 εκατομμύρια ευρώ το 2017).

Η επένδυση που υλοποιείται και θα ολοκληρωθεί εντός του 2018 θα αλλάξει ριζικά την εικόνα όχι απλά των πρακτορείων αλλά του ΟΠΑΠ καθώς στόχος είναι να παρέχει ένα κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς τυχερών παιγνίων, η απόφαση ήρθε την πλέον κατάλληλη στιγμή καθώς από την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ μέχρι σήμερα οι επενδύσεις έχουν φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Μόνο από τις αλλαγές των τελευταίων ετών, (απόκτηση νέων αδειών -Ελληνικά Λαχεία, ΣΚΡΑΤΣ, Ιππόδρομος- και τη βελτίωση υφιστάμενων παιχνιδιών -KINO Bonus, Πάμε Στοίχημα Live), δημιουργήθηκε επιπρόσθετος τζίρο για το δίκτυο ο οποίος βάσει στοιχείων του 2015 ανέρχεται σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση. Οι επιπλέον προμήθειες που εισέπραξε το δίκτυο βάσει αυτής της εξέλιξης ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπρόσθετα, η επένδυση του ΟΠΑΠ στην εκπαίδευση των πρακτόρων, με αιχμή το πρόγραμμα Retail Excellence, δημιούργησε επιπλέον προμήθειες 10% στα πρακτορεία που συμμετείχαν σε αυτό. Επίσης οι κεντρικές συμφωνίες για εξοπλισμό οδήγησαν σε εξοικονόμηση άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ για τους πράκτορες. Καρπούς αποδίδουν και οι μεταβολές στη χωροθέτηση των πρακτορείων η οποία ήδη είχε αποτέλεσμα την αύξηση κατά 20%, κατά μέσο όρο, του κύκλου εργασιών σε 450 πρακτορεία
Σημαντικά οφέλη για τους πράκτορες: Παιχνίδια Play και Virtual sports στα πρακτορεία, 32% φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, δυνατότητα ακύρωσης αδιάθετων λαχείων


Ο ΟΠΑΠ ήδη έχει ολοκληρώσει την πιλοτική εγκατάσταση παιχνιδιών Play (VLTs) σε 10 πρακτορεία στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινά άμεσα την εγκατάσταση 3 παιγνιομηχανημάτων σε πρακτορεία σε 40 νομούς. Όπως έχουν επισημάνει στελέχη της εταιρείας στόχος μας είναι να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν σε περισσότερα πρακτορεία, εντός των χρονικών ορίων που προβλέπονται από το κανονιστικό πλαίσιο και (προφανώς) εφόσον, πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια.

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν και τα Virtual sports, που θα «παίζουν» σε όλα τα πρακτορεία. Εντός των επόμενων ημερών, ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης και λειτουργίας σε 91 πρακτορεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα. Η εισαγωγή τους σε όλο το δίκτυο αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Απριλίου. Ιδιαίτερα οφέλη θα υπάρξουν και από μια ανελαστική δαπάνη, που δεν είναι άλλη από αυτή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο ΟΠΑΠ προχώρησε σε μια σημαντική συνεργασία με την εταιρεία ΗΡΩΝ Α.Ε. ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ, εξασφαλίζοντας για τα πρακτορεία έκπτωση έως και 32% στην κατανάλωση του ρεύματος. Η αίτηση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας έχει ήδη σταλεί σε όλους τους πράκτορες. Επίσης, ο ΟΠΑΠ κάνει πραγματικότητα και ένα μακροχρόνιο αίτημα των πρακτόρων σχετικά με τα αδιάθετα λαχεία, τα τους επιβάρυναν καθώς δεν μπορούσαν να ακυρωθούν.

Με το πρόγραμμα καταχώρησης των αδιάθετων λαχνών Λαϊκού λαχείου, που ξεκινάει πιλοτικά σε 100 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (με στόχο την πλήρη λειτουργία προς τα μέσα Απριλίου), οι πράκτορες θα μπορούν πλέον να καταχωρούν ως αδιάθετους τους λαχνούς που δεν έχουν πουλήσει μέχρι και λίγες ώρες πριν την κλήρωση, χωρίς κανένα κόστος ή ρίσκο.

Μέσα από επενδύσεις και δράσεις όπως οι παραπάνω, ο ΟΠΑΠ στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των πρακτόρων του, προσφέροντας τους ακόμη περισσότερες ευκαιρίες και εργαλεία για να αναπτυχθούν. Συνολικά, οι επενδύσεις της εταιρείας στο δίκτυό της βάζουν τις βάσεις για το κοινό μέλλον του ΟΠΑΠ και των πρακτόρων, γράφοντας μια νέα σελίδα στην ιστορία του οργανισμού.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης