Νέα Φιλαδέλφεια: Η πρώτη απόδραση με «βραχιολάκι» - Άφαντη 43χρονη

Νέα Φιλαδέλφεια: Η πρώτη απόδραση με «βραχιολάκι» - Άφαντη 43χρονη

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την παρακολούθηση των κρατουμένων με βραχιολάκι έλαβε σήμα από τον πομπό της 43χρονης ότι βγήκε από το σπίτι παραβιάζοντας έτσι τον κατ’ οίκον περιορισμό

Νέα Φιλαδέλφεια: Η πρώτη απόδραση με «βραχιολάκι» - Άφαντη 43χρονη
Η πρώτη απόδραση κρατουμένου που βρισκόταν υπό επιτήρηση με ειδικό βραχιολάκι σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.
 
Πρόκειται για μια 43χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπλοκή σε μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης και κατάχρησης σε βάρους του Δημοσίου, λαθρεμπόριο και ξέπλυμα χρήματος, η οποία με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επιτήρηση με βραχιολάκι.
 
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, χθες στις 18:58 το απόγευμα, η εταιρεία που έχει αναλάβει την παρακολούθηση των κρατουμένων με βραχιολάκι έλαβε σήμα από τον πομπό της 43χρονης ότι βγήκε από το σπίτι παραβιάζοντας έτσι τον κατ’ οίκον περιορισμό.
 
Κλείσιμο
Αμέσως κινήθηκε συνεργείο της εταιρίας στην περιοχή, που παρακολούθησε το σήμα, αλλά ο πομπός σταμάτησε να εκπέμπει 11 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 19:09 στη γωνία Θεσσαλονίκης και Λαχανά στη Νέα Φιλαδέλφεια.
 
Οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρίας που έφτασαν στο σημείο βρήκαν το βραχιολάκι κομμένο αλλά η γυναίκα είχε γίνει άφαντη και αναζητείται.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η εταιρεία που έχει αναλάβει τα βραχιολάκια για τη χρήση κ.λπ. («τεχνολογικός πάροχος» όπως λέγεται) αντιλήφθηκε άμεσα την παραβίαση του «βραχιολιού» και ενημέρωσε άμεσα για το γεγονός τη Διεύθυνση Ασφάλειας (Τμήμα Αναζήτησης Προσώπων), την Άμεση Δράση, το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών και την Τριμελή Επιτροπή Εποπτείας του υπουργείου Δικαιοσύνης για το έργο ηλεκτρονικής επιτήρησης, δίνοντας παράλληλα τις ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες του βραχιολιού πριν κοπεί.

Όπως είναι γνωστό το «βραχιολάκι» εμπεριέχει μικροτσίπ και ο επιτηρούμενος φορώντας το είναι συνδεδεμένος 24ωρες με ειδική συσκευή «γεω-εντοπισμού» (GPS). Το βραχιολάκι μπορεί να κοπεί ακόμα και με ψαλίδι, αφού δεν χρησιμοποιείται όπως οι χειροπέδες. Με τη χρήση του παρακολουθείται ο επιτηρούμενος και επιβεβαιώνεται το αν τηρεί τις υποχρεώσεις του που του έχουν τεθεί (κατ' οίκον περιορισμός, κ.λπ.).

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την τοποθέτηση και αφαίρεση του βραχιολιού σε κάθε επιτηρούμενο και την άμεση ειδοποίηση των αρμοδίων αρχών σε περίπτωση διαπιστωμένης παράβασης ή δυσλειτουργίας. Δηλαδή ο ρόλος της είναι καθαρά επιτηρητικός και σε καμία περίπτωση δεν επεκτείνεται σε καταστολή, περιορισμό ή καταδίωξη επιτηρουμένου.



 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης