Η ελονοσία προκάλεσε «πυρετό» στις σχέσεις Ιατρικού Συλλόγου και Νοσοκομειακών Γιατρών

Η ελονοσία προκάλεσε «πυρετό» στις σχέσεις Ιατρικού Συλλόγου και Νοσοκομειακών Γιατρών

Οι αναρτήσεις του συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βαρνάβα για τις παρεμβάσεις του προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη αναφορικά με τους ελλιπείς χειρισμούς του υπουργείου Υγείας πυροδότησαν έντονη λεκτική σύγκρουση

Η ελονοσία προκάλεσε «πυρετό» στις σχέσεις Ιατρικού Συλλόγου και Νοσοκομειακών Γιατρών
Μετωπική σύγκρουση μεταξύ του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκάλεσε η… ελονοσία.
 
Οι αναρτήσεις του πρώην προέδρου της ΟΕΝΓΕ και συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Βαρνάβα στην ιστοσελίδα ygeianet.gr για τις παρεμβάσεις του προέδρου του ΙΣΑ κ. Γιώργου Πατούλη αναφορικά με τους ελλιπείς χειρισμούς  του υπουργείου Υγείας για την ελονοσία πυροδότησαν μια έντονη λεκτική σύγκρουση και έφεραν σε θέση μάχης τους δύο ισχυρούς συνδικαλιστικούς άνδρες.
 
Κλείσιμο
Ο κ. Βαρνάβας, γιατρός στο νοσοκομείο Χαλκιδικής και επί μακρόν συνδικαλιστής στην Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, πέταξε το γάντι στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, χαρακτηρίζοντας τον αναρμόδιο για θέματα δημόσιας υγείας και χρεώνοντάς του άλλα, προσωπικά, κίνητρα.
 
Ο κ. Πατούλης, ιδιώτης γιατρός, και επί μακρόν «γαλάζιος» συνδικαλιστής στον ΙΣΑ, απάντησε με πολύ σκληρή γλώσσα στον συνάδελφό του, χαρακτηρίζοντας τον θλιβερή ορντινάτσα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Του καταλόγισε πως κινείται «για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων και προσωπικών φιλοδοξιών» και αναφέρει πως ο κ. Βαρνάβας μεταλλάχθηκε από «λαλίστατο συνδικαλιστή με την ντουντούκα εν μια νυκτί σε  όργανο σκληρής κομματικής προπαγάνδας».
 
«Η κριτική που άσκησα ως πρόεδρος του ΙΣΑ για το χειρισμό μιας επικίνδυνης κατάστασης για τη Δημόσια υγεία –τον ψεκασμό για τα κουνούπια- προκάλεσε την οργή της «ορντινάτσας» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που ανέλαβε αμέσως την υπεράσπισή της. Δυστυχώς αυτή δεν είναι αυτή η πρώτη φορά .Ο Δ. Βαρνάβας επιδίδεται σε συστηματικό «μπούλινγκ» όσων τολμάνε να ασκήσουν κριτική στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας , αναλαμβάνοντας το επικοινωνιακό πογκρόμ κατά των διαφωνούντων» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πατούλης.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Βαρνάβας υποστηρίζει πως ο κ. Πατούλης δεν έχει θεσμική αρμοδιότητα να ασχολείται με τα κρούσματα ελονοσίας ανά τη χώρα. Επικαλείται, μάλιστα, και τις παρεμβάσεις του κ. Πατούλη για τις ελλείψεις και τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σαντορίνης και επιμένει πως, παρότι πρόεδρος του μεγαλύτερου ιατρικού συλλόγου της χώρας, δεν έχει δικαίωμα δημόσιας παρέμβασης και λόγου.
 
«Θεσμικά ο μόνος φορέας που έχει αρμοδιότητα σε ζητήματα δημόσιας υγείας που αφορούν σε όλη τη χώρα είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος τηρεί νηφάλια στάση, ζητώντας στοιχεία από τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και το ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να ασκήσει τις αρμοδιότητες που του παρέχει ο νόμος, ως θεσμικού συμβούλου της πολιτείας σε θέματα υγείας» αναφέρει ο κ. Βαρνάβας, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την κάθε άλλο παρά δημοκρατική κι ελεύθερη άποψή του σχετικά με το δικαίωμα λόγου και κριτικής κάθε πολίτη, συνδικαλιστή ή μη.  

Επανερχόμενος μετά την σκληρή ανακοίνωση του προέδρου του ΙΣΑ ο κ. Βαρνάβας επέμενε πως «είναι το αυτονόητο ότι ο κ. Πατούλης ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας δεν έχει καμία θεσμική ιδιότητα ν΄ ασχολείται με ζητήματα που αφορούν σε άλλους Ιατρικούς Συλλόγους ή να ανακινεί πανελλαδικά ζητήματα».
 
Επέλεξε, ωστόσο, ο κ. Βαρνάβας να μην σχολιάσει τα όσα του καταλογίζει ο πρόεδρος των γιατρών σχετικά με το προγκρόμ επικοινωνιακών διώξεων και τη συμπεριφορά του ως γιατρού που υπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα, και δη στο γραφείο του υπουργού Υγείας. Αντί ουσιαστικής απάντησης ο κ. Βαρνάβας απέδωσε στον κ. Πατούλη έλλειψη ψυχραιμίας και φραγμού στις εκφράσεις και τις ενέργειές του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης