Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που δείχνει την Porsche Cayenne του εκδότη της «Ακρόπολης» να τυλίγεται στις φλόγες δημοσιεύει το www.protothema.gr. Είναι λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο ρεύμα της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα, λίγο πρι την έξοδο που οδηγεί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Αυτόπτες μάρτυρες έχουν προσπαθήσει να κατασβέσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες που έχουν στα αυτοκίνητά τους. Όπως λένε στο protothema.gr, η Cayenne μέσα στην οποία κάηκε ζωντανός ο Παναγιώτης Μαυρίκος δεν ήταν φρακαρισμένη στο τοιχείο της Αττικής Οδού. Όμως το πολυτελές αυτοκίνητο ήταν κλειδωμένο και δεν ήταν δυνατόν να ανοίξει απ' έξω.
Οι οδηγοί διερχόμενων αυτοκινήτων που έχουν σταματήσει για να βοηθήσουν, βλέποντας ότι το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο αντιλαμβάνονται ότι μέσα στο αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ο οδηγός του και προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά. Ορισμένοι προσπαθούν με τους μικρούς πυροσβεστήρες που έχουν στα αυτοκίνητά τους, όμως η φωτιά δεν σβήνει.
Κλείσιμο
Στη συνέχεια, περίπου στις 15:00 το μεσημέρι καταφέρνουν να σπάσουν το παράθυρο του συνοδηγού. Φωνάζουν αν είναι κάποιος μέσα αλλά δεν παίρνουν απάντηση...
Το αυτοκίνητο λαμπαδιάζει και η φωτιά καίει για τουλάχιστον 15 λεπτά, όπως αναφέρει στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας.
Περίπου στις 15:15 στο σημείο φτάνουν πρώτα αυτοκίνητα με υπαλλήλους της Αττικής Οδού. Στη συνέχεια έρχονται άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και τελευταίοι φτάνουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής που καταφέρνουν να σβήσουν τη φωτιά. Είναι όμως αργά για τον Παναγιώτη Μαυρίκο. Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» έχει βρει τραγικό θάνατο μέσα στην Porsche Cayenne που οδηγούσε. Είναι πλήρως απανθρακωμένος.
Ένα ακόμη συκλονιστικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι καθ' όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς στο πολυτελές τζιπ τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να κινούνται δίπλα στο ακινητοποιημένο Cayenne... Λίγοι διερχόμενοι οδηγοί που υποψιάζονται ότι στο φλεγόμενο όχημα ενδεχομέως να βρίσκεται κάποιος επιβάτης έχουν σταματήσει. Δεν καταφέρνουν όμως να βοηθήσουν τον άτυχο Παναγιώτη Μαυρίκο. Ο εκδότης της «Ακρόπολης» βρήκε φρικτό θάνατο καθώς απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.