Ποινική δίωξη στον πρώην Δήμαρχο Λαγκαδά για τη «μαύρη τρύπα» στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης

Ποινική δίωξη στον πρώην Δήμαρχο Λαγκαδά για τη «μαύρη τρύπα» στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης

Ένας εκ των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης φέρεται να είναι ο πρόεδρος της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης κατά την περίοδο 2011-2014

Ποινική δίωξη εναντίον πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων και του πρώην Δημάρχου, Γιάννη Αναστασιάδη, για τη «μαύρη τρύπα» ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) του Δήμου Λαγκαδά, άσκησε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης. Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, το έλλειμμα αφορά την περίοδο 2011 με 2014.

Κατά τις ίδιες πηγές, ως εκ των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης φέρεται ο πρόεδρος της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης κατά την επίμαχη περίοδο. Σε βάρος του, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης για απιστία στην υπηρεσία και πλαστογραφία. Μάλιστα, η πρώτη κατηγορία είναι με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου και προβλέπει ποινή που φτάνει έως τα ισόβια δεσμά.

Εκτός από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, ο εισαγγελέας παρήγγειλε δίωξη σε βάρος του τέως δημάρχου Λαγκαδά Γιαν. Αναστασιάδη και τριών υπαλλήλων της επιχείρησης για απλή συνέργεια στην απιστία.

Η έρευνα στα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΛ έγινε από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε από τις εισαγγελικές αρχές κι ενώ είχε προηγηθεί αναφορά της σημερινής διοίκησης της επιχείρησης. Στην πορισματική έκθεση, περιγράφεται μία σειρά από παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στο μηχανογραφικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΛ, όπως μαζικές διαγραφές ανείσπρακτων λογαριασμών καταναλωτών και καταχωρήσεις χρεών σε καταναλωτές «φαντάσματα».

Το ύψος του ταμειακού ελλείμματος προσδιορίστηκε κατά την έρευνα σε 3,5 εκατ. ευρώ. Μετά την απαγγελία των διώξεων, η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε ειδικό ανακριτή. 

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Akis

ΣΑΝΩΤΕΡΑ,ΣΑΝΩΤΕΡΑ ΜΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΤΕΡΑ

Chris

Αυτή την ιστορία με την Δημοτική Επιχείριση Υδρευσης Λαγκαδά την ζήσαμε απο κοντά. Νοικιάρης μου είχε στο όνομα του τον λογαρισμο του νερού, δεν πλήρωσε ένα ευρώ για διάστημα τεσσάρων χρόνων και όταν την κοπάνησε (απλήρωτα ενοικια μηνών) ήρθε ο Δήμος Λαγκαδά και απαίτησε να πληρώσω εγώ ο ιδιοκτήτης τα φέσια του, με την αιτιολογία ότι έπρεπε να είχα ενδιαφερθεί αν ο νοικιαστής μου πλήρωνε τους λογαρισμούς του νερού. Στην ερώτηση γιατί δεν είχατε κόψει την παροχή μου απάντησαν ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν θα μπορούσαν να το κάνουν. Απλά έπρεπε εγώ να πληρώσω τα 500 ευρώ.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ

Το Ειρηνοδικείο Λαγκαδά στόμα να είχε να μιλήσει με αυτά που ακούγονται εντός των γραφείων στις προανακρίσεις και στις προκαταρκτικές ....... δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι κλπ. κλπ. παρέλαση κάνουν ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gen-krat-nik_main01

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι συμβατά με την εικόνα του ιού Έμπολα αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας - Η 17χρονη εξέπνευσε από σηψαμικό σοκ, τα αίτια του οποίου διερευνώνται - Η άτυχη κοπέλα είχε διακομισθεί από τη Νάξο ως ύποπτο περιστατικό του ιού, επειδή είχε ταξιδεύσει στην Αφρική - Εξετάζεται το ενδεχόμενο μηνιγγίτιδας

tsi98

Η επιτροπή συνεδρίασε και εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για τη μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του υπουργείου Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ ζήτησε άμεσα συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας προκειμένου να παρουσιάσει τα ζητήματα που αφορούν στον δικηγορικό κλάδο