Συγκλονίζει η σύζυγος του Μανώλη Καντάρη - Στο Εφετείο η υπόθεση

Συγκλονίζει η σύζυγος του Μανώλη Καντάρη - Στο Εφετείο η υπόθεση

Πώς περιγράφει την στιγμή της δολοφονίας - Δεν τον σκοτώσαμε εμείς, λένε οι κατηγορούμενοι -Το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά στις 18 Ιανουαρίου

 

Συγκλονίζει η σύζυγος του Μανώλη Καντάρη - Στο Εφετείο η υπόθεση
Συγκλονιστική ήταν για ακόμη μια φορά, η κατάθεση της συζύγου του 44χρονου Μανώλη Καντάρη που έχασε τη ζωή του όταν έφυγε από το σπίτι του για να πάρει το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ με το οποίο θα μετέφερε τη σύζυγο του στο μαιευτήριο.

Τόσο η ίδια, όσο και η μητέρα της συγκίνησαν με την κατάθεση τους το δικαστήριο. 

«Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα έκοψαν την καρωτίδα του άντρα μου, τον λήστεψαν, του άνοιξαν το πορτοφόλι και ξεχώρισαν τα ξένα χαρτονομίσματα από τα ευρώ τα οποία αφαίρεσαν. Αυτοί που προκάλεσαν το θανατηφόρο χτύπημα στον άντρα μου, δεν σκότωσαν για πρώτη φορά», είπε η σύζυγος του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλη.
 
Η σύζυγος του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη , Σιμόνα Βιρτζίλη, με το δικηγόρο Σωκράτη Μαρινάκο, στο Εφετείο Αθηνών
Κλείσιμο


Όπως αναφέρει κατά την ομολογία της, ο σύζυγος της που βρισκόταν στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, επέστρεψε αεροπορικώς γύρω στις δυο και μισή τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου του 2011. Δυο ώρες μετά, αφού πήρε την βιντεοκάμερα, το πορτοφόλι του και το κλειδί του αυτοκινήτου, βγήκε από το σπίτι προκειμένου να πάρει το όχημα από το πάρκινγκ. Την ίδια ώρα, η σύζυγος του, που είχε στο πλευρό της την μητέρα της, μάταια περίμενε την επιστροφή του συζύγου της.

«Μετά από 20 λεπτά ανησύχησα, επειδή δεν επέστρεψε ο άντρας μου και του τηλεφώνησα να δω τι συμβαίνει. Όσο δεν απαντούσε τόσο επέμενα στο τηλέφωνο. Ανησύχησα και βγήκα στο παράθυρο μήπως έβλεπα κάτι. Μαζί με τη μητέρα μου πήραμε τη βαλίτσα με τα ρούχα μου και φύγαμε από το σπίτι.

Βγαίνοντας από την είσοδο της πολυκατοικίας, είδαμε στη γωνία της 3ης Σεπτεμβρίου μία κορδέλα δεμένη απ' άκρη σ' άκρη και πολλούς αστυνομικούς. Η μητέρα μου κατευθύνθηκε προς το σημείο ενώ εγώ λόγω της εγκυμοσύνης έκανα αργά βήματα. Όταν πλησίασα είδα τα πόδια του Μανώλη ο οποίος ήταν ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο. Γύρω του υπήρχε μια λίμνη αίματος. Του δικού του αίματος. Είχε ακόμα ανοιχτά τα μάτια και το στόμα. Η μητέρα μου μαζί με την αστυνομία με κρατούσαν για να μην πλησιάσω στο σημείο, ενώ εγώ παρότι ήμουν ετοιμόγεννη ήθελα να πλησιάσω τον άντρα μου και να τον φιλήσω για μια τελευταία φορά. Δεν μου το επέτρεψαν», λέει συγκινημένη η Σιμόνα Βιρτζίλη.

Η σύζυγος του Μανώλη Καντάρη που γέννησε λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του συζύγου της, είναι η γυναίκα που έπρεπε να οργανώσει στη συνέχεια την κηδεία του άντρα της.

Εμφανώς συγκινημένη από την ανάμνηση της δολοφονίας του συζύγου της, περιέγραψε ενώπιον της έδρας, τα δυο βίντεο από τις κάμερες που κατέγραψαν τα τελευταία λεπτά της ζωής του 44χρονου συζύγου της.

«Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα τον πλησίασαν τρεις άνθρωποι, τον ακινητοποίησαν, του προκάλεσαν δυο χτυπήματα από τα οποία το ένα ήταν θανατηφόρο, του πήραν την βιντεοκάμερα, άνοιξαν το πορτοφόλι του και ξεχώρισαν τα ξένα χαρτονομίσματα από τα ευρώ τα οποία και αφαίρεσαν. Οι άνθρωποι που τελούν ένα τέτοιο έγκλημα μέσα σε 14 δευτερόλεπτα, έχουν τελέσει και στο παρελθόν και άλλο έγκλημα».  

Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα της συζύγου του Μανώλη Καντάρη, περιέγραψε στο δικαστήριο τα δραματικά λεπτά που έζησε το βράδυ της δολοφονίας. 

«Την ημέρα των γενεθλίων της εγγονής μου, θα θρηνούμε και τον αδικοχαμένο γαμπρό μου, μετά από κάθε γέννα η κάθε μάνα είναι χαρούμενη που έφερε στη ζωή ένα παιδί, η κόρη μου εκείνη την ημέρα έπρεπε να θρηνήσει τον άντρα της και να  οργανώσει την κηδεία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά στις 18 Ιανουαρίου. Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι τον Μανώλη Καντάρη, δολοφόνησε ο τρίτος δράστης, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.   



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης