Εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη πάνω από 2.000 μετανάστες

Εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη πάνω από 2.000 μετανάστες

Οι αρχές των Σκοπίων εξακολουθούν να επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς - Ο αριθμός αυξάνεται όσο περνούν οι ώρες

Εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη πάνω από 2.000 μετανάστες
Χαώδης εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των μεταναστών που δεν μπορούν να περάσουν προς τα Σκόπια μετά την απόφαση των αρχών της γείτονος να επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς.

Στις 6 το πρωί στον ειδικό καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί βρίσκονται περίπου 5.000 άτομα με μόνο τους 3.000 να είναι κάτοχοι συριακών, αφγανικών και ιρακινών διαβατηρίων. Οι υπόλοιποι είναι κάτοχοι διαβατηρίων, στους οποίους δεν αναγνωρίζεται η ιδιότητα του πρόσφυγα.

Κλείσιμο


Κατά τη διάρκεια του 24ωρου από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής, τα σύνορα διέσχισαν με κατεύθυνση τα Σκόπια περίπου 6,000 άτομα, δηλαδή περίπου 250 άτομα την ώρα.

Η κατάσταση στον καταυλισμό είναι ήρεμη και η αύξηση του αριθμού όσων δεν μπορούν να περάσουν αποδίδεται σε προσπάθεια άσκησης πίεσης στις αρχές της γειτονικής χώρας να επιτρέψουν τη διέλευση και άλλων εθνικοτήτων.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων αποτέλεσε αντικείμενο ειδικής σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα του Σαββάτου.



Τσίπρας, Φλαμπουράρης, Δρίτσας, Μουζάλας, Τόσκας, Βίτσας και Αμανατίδης συζήτησαν για τον απολογισμό των προσφυγικών ροών και των αναγκών που προκύπτουν από αυτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου έγινε καταγραφή των αναγκών προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται η δημιουργία των κέντρων ταυτοποίησης στα πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβος, Λέρος, Χίος, Σάμος, Κω) και να προωθηθεί περαιτέρω η διαδικασία μετεγκατάστασης.



Επίσης καταγράφηκαν οι ανάγκες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, ενώ έγινε απολογισμός ως προς το έργο που έχει παραχθεί.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης