Στον καταυλισμό της Ειδομένης εγκλωβισμένα 3.800 άτομα

Στον καταυλισμό της Ειδομένης εγκλωβισμένα 3.800 άτομα

Δείτε φωτογραφίες από το «ανθρώπινο ποτάμι» που προσδοκά από την αστυνομία της ΠΓΔΜ να τους επιτρέψει να περάσει τα σύνορα - «Αντίπαλος» των προσφύγων ο καιρός που δυσκολεύει την παραμονή τους στην ύπαιθρο

Στον καταυλισμό της Ειδομένης εγκλωβισμένα 3.800 άτομα
Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη  μετά την απόφαση της ΠΓΔΜ να διέρχονται από την ουδέτερη ζώνη μόνο Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί.

Χιλιάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν κάτω από αντίξοες συνθήκες στην ουδέτερη ζώνη της μεθορίου, στο ύψος του μεθοριακού σιδηροδρομικού σταθμού, με την προσδοκία να τους επιτρέψει η αστυνομία της ΠΓΔΜ να περάσουν τα σύνορα. Κι ενώ οι ελπίδες τους έσβηναν ώρα με την ώρα, όλο και περισσότεροι πρόσφυγες εγκλωβίζονταν στην περιοχή.

Το βράδυ του Σαββάτου περίπου 2.000 ήταν τα άτομα που βρίσκονταν ανάμεσα στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ, ενώ περίπου 1.800 πρόσφυγες περίμεναν να διέλθουν τα σύνορα με την Ελλάδα και να μπουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Κλείσιμο
Από την πλευρά τους οι αρμόδιες Αρχές κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση και να ελέγξουν το ανθρώπινο «ποτάμι» που «πνίγει» την Ειδομένη. 

Οι προσπάθειές τους υπεράνθρωπες, ώστε παιδιά και ηλικιωμένοι να λάβουν την απαραίτητη βοήθεια που χρειάζονται και να κρατηθούν όρθιοι. Αντίπαλός τους όμως είναι οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν την παραμονή των προσφύγων στην ύπαιθρο. 

























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης