Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο από την κατάληψη στο ΤΕΙ Αθηνών

Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο από την κατάληψη στο ΤΕΙ Αθηνών

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος είπε πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να λήξει η κατάληψη - Φορτσάκης: Ο κ. Φίλης να φροντίσει άμεσα για την επαναλειτουργία του ΤΕΙ

Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο από την κατάληψη στο ΤΕΙ Αθηνών
Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο απώλειας του εξαμήνου στο ΤΕΙ Αθηνών απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μιχάλης Μπρατάκος.

Νωρίτερα την Πέμπτη, σε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η διοίκηση του ΤΕΙ Αθηνών ενημέρωσε την αναπληρώτρια υπουργό για την κατάληψη από ομάδα ατόμων που ζητούν να χορηγηθεί άμεσα φοιτητική άδεια στον Νίκο Ρωμανό προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κυρία Αναγνωστοπούλου επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι κινείται ήδη στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.

«Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου», σημείωσε ο Μ. Μπρατάκος, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός λειτουργίας τα 23 από τα 27 τμήματα του Ιδρύματος με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εγγραφές των επιτυχόντων και η εξεταστική, καθώς και πλήθος μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Μείζον είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και στο πεδίο των οικονομικών υποχρεώσεων του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων είναι και η μισθοδοσία του προσωπικού.

Κλείσιμο
«Τα μαθήματα θα έπρεπε να ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου» τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΙ, εκφράζοντας φόβους, πάντως, ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν τις 20 του ίδιου μήνα, δεδομένου του χρόνου που απαιτείται για να δοθεί άδεια στον Ν. Ρωμανό.

«Για να μη χαθεί το εξάμηνο, η κατάληψη θα πρέπει να λήξει μέσα στην επόμενη εβδομάδα» τόνισε.

Οι καταληψίες βρίσκονται 12 ημέρες εντός του κτιρίου του Ιδρύματος, ενώ η διοίκηση δεν έχει εικόνα για την κατάσταση στο εσωτερικό του.

Στη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, η διοίκηση του ΤΕΙ έθεσε παράλληλα το θέμα προσλήψεων έκτακτου εκπαιδευτικού, καθώς από τους μόνιμους καθηγητές καλύπτεται μόνο το 40% των ωρών διδασκαλίας.

Ο Θ. Φορτσάκης
Σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Θ. Φορτσάκης τονίζει:”Η συνεχιζόμενη κατάληψη του ΤΕΙ Αθήνας για δωδέκατη ημέρα από μια θλιβερή μειοψηφία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο ίδρυμα, που αδυνατεί να λειτουργήσει, εις βάρος πρωτίστως των φοιτητών μας.

Ο νέος Υπουργός Παιδείας κύριος Νίκος Φίλης οφείλει να αποδοκιμάσει τις σχετικές ενέργειες και να δράσει αμέσως, ώστε, σε συνεργασία με τα άλλα εμπλεκόμενα Υπουργεία, να αποκατασταθεί τάχιστα η λειτουργία του ιδρύματος.

Η προκλητική αδιαφορία και ανοχή που επέδειξε ο απερχόμενος Υπουργός κύριος Αριστείδης Μπαλτάς σε τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθεί”.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης