Σε σπείρα - με λεία ένα εκατ. ευρώ - οι τρεις ληστές του ξενοδοχείου στην Κρήτη

Σε σπείρα - με λεία ένα εκατ. ευρώ - οι τρεις ληστές του ξενοδοχείου στην Κρήτη

Εμπλοκή των τριών δραστών σε επτά ακόμα ένοπλες ληστείες και έξι κλοπές αυτοκινήτων διαπίστωσαν οι αστυνομικοί - Η αστυνομία παρακολουθούσε τις κινήσεις τους

Σε σπείρα - με λεία ένα εκατ. ευρώ - οι τρεις ληστές του ξενοδοχείου στην Κρήτη
Πίσω από μια σειρά κινηματογραφικές ληστείες με ιδιαίτερη αγριότητα και αδιαφορία για τις ζωές ακόμη και μικρών παιδιών, κρύβονταν οι τρεις κακοποιοί που έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.. Οι αστυνομικοί τους αναζητούσαν εδώ και τέσσερις μήνες, μετά την τετραπλή ληστεία που είχαν διαπράξει την Τσικνοπέμπτη!

Ήταν 19 Φεβρουαρίου και ο κόσμος έβγαινε για να γιορτάσει την Τσικνοπέμπτη, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις της Κρήτης ήταν απασχολημένες στα μέτρα τάξης για τον αγώνα του ΟΦΗ με την Skoda Ξάνθη. Οι κακοποιοί με τα Καλάσνικοφ προσπάθησαν αρχικά να ληστέψουν ένα κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Θερίσσου στο Ηράκλειο σπάζοντας τη βιτρίνα. Όμως, ο ιδιοκτήτης πρόλαβε και κατέβασε τα ρολά με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή. 

Στη συνέχεια, σκόρπισαν τον πανικό σε μητέρες με παιδιά μέσα σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ, όπου εισέβαλαν κρατώντας οι δυο Καλάσνικοφ και ο τρίτος πιστόλι, δηλαδή τα ίδια όπλα που χρησιμοποίησαν και στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς το βράδυ της Παρασκευής στην Χερσόνησο. Χτύπησαν με το κοντάκι τον διευθυντή (όπως έκαναν και με τον υπάλληλο του κοσμηματοπωλείου) και άρπαξαν 5.000 ευρώ. Κατά την διαφυγή τους, λήστεψαν τον υπάλληλο ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων στην εθνική οδό και άρπαξαν άλλα 6.000 ευρώ! Λίγο αργότερα εισέβαλαν σε δεύτερο σούπερ μάρκετ στο Γάζι και, με τον ίδιο τρόπο, άρπαξαν τις εισπράξεις ύψους 5.000 ευρώ.

Κλείσιμο
Το γαλάζιο Peugeot 206 με το οποίο διέφυγαν, βρέθηκε καμένο στην περιοχή Χώνος κοντά στην Δαμάστα και, παρ’ όλο που το έκαναν «φύλλο και φτερό» οι ειδικοί της Εγκληματολογικής υπηρεσίας, δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος των δραστών. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου, όταν ο ιδιοκτήτης του σταμάτησε σε ένα περίπτερο στο Γάζι για να αγοράσει τσιγάρα. Όταν επέστρεψε, ένας άγνωστος με κουκούλα στο κεφάλι και κόκκινη ζακέτα τον απείλησε με πιστόλι και διέφυγε με το αυτοκίνητό του. 

Οι ίδιοι κακοποιοί έκαναν την επανεμφάνισή τους το βράδυ της 1ης Απριλίου, με μια ακόμη ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, στα Μάλια. Οι τρεις τους εισέβαλαν στο κατάστημα ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων μία από τις ιδιοκτήτριες και, αφού άρπαξαν χρυσαφικά άγνωστης αξίας, εξαφανίστηκαν. Η Αστυνομία επιστράτευσε τον «κοριό», αλλά δεν έβγαλε άκρη με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες καθώς οι ληστές δεν χρησιμοποίησαν κινητά. Ωστόσο, είχαν μια γενική εικόνα τους από τις κάμερες ασφαλείας του χρυσοχοείου των Μαλίων και άλλα γειτονικά καταστήματα. Έτσι, αντιλήφθηκαν ότι ο ένας από τους δυο Έλληνες –που τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος στην εντατική- τους είχε απασχολήσει και στο παρελθόν με τις εντυπωσιακές κλοπές των ΑΤΜ. Τα ίχνη του, όμως, είχαν χαθεί.

Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να αυξήσουν την επιτήρηση στα κοσμηματοπωλεία των τουριστικών περιοχών όπως το Γάζι, η Χερσόνησος και τα Μάλια, και να περιμένουν την επόμενη απόπειρα. Το βράδυ της Τετάρτης, όλες οι δυνάμεις κινητοποιήθηκαν μετά την κλοπή ενός αυτοκινήτου 4Χ4 από το Ηράκλειο, καθώς ήταν πιθανό να το είχαν κλέψει οι τρεις δράστες για να το χρησιμοποιήσουν σε μια ακόμη ληστεία, όπως και έγινε δυο 24ωρα αργότερα. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης