Στη Ραφήνα ιστιοφόρο με 95 μετανάστες - Συνελήφθησαν τρεις διακινητές
Το πλοίο εντοπίστηκε από περιπολία του λιμενικού να πλέει ανοιχτά της Εύβοιας - Οι παράνομοι μετανάστες θα στεγαστούν προσωρινά στο Κλειστό Γήπεδο στο Πικέρμι
Περίπου 95 μετανάστες, κουρδικής, ιρακινής και συριακής καταγωγής, οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος και βρέθηκαν σε δυσχερή θέση στο Στενό Καφηρέα, μεταφέρθηκαν με πλωτό και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού στο λιμάνι της Ραφήνας. Οι αρμόδιες αρχές συνέλαβαν τρεις διακινητές.
Το πλοίο εντοπίστηκε από περιπολία του λιμενικού να πλέει ανοιχτά της Εύβοιας. Άνδρες του λιμενικού ξεκίνησαν αμέσως τη διαδικασία αποβίβασής τους και ασφαλής μεταφοράς τους στη στεριά.
Κλείσιμο
Με βάση πηγές, το λιμενικό ειδοποίησε τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, που έθεσε αμέσως σε συναγερμό όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι παράνομοι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κλειστό γήπεδο στο Πικέρμι για τις πρώτες βοήθειες. Σημειώνεται πως για τη σημερινή σίτισή τους θα φροντίσει η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
Αυτά τα Χριστούγεννα απολαμβάνουμε στην ΕΟΝ πλούσιο κινηματογραφικό περιεχόμενο, μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και το γιορτινό pop-up κανάλι NovaChristmas – Δες πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση εντελώς δωρεάν για ένα μήνα.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.