ΑΠΘ: Οι αντιπρύτανεις περιγράφουν πώς οι καταληψίες φοιτητές προκάλεσαν τα επεισόδια

ΑΠΘ: Οι αντιπρύτανεις περιγράφουν πώς οι καταληψίες φοιτητές προκάλεσαν τα επεισόδια

Φθορές στη θωρακισμένη πόρτα έξω από την αίθουσα της Συγκλήτου, σπασμένες κλειδαριές και συνθήματα είναι ό, τι άφησαν πίσω τους στο κτίριο Διοίκησης του Ιδρύματος

ΑΠΘ: Οι αντιπρύτανεις περιγράφουν πώς οι καταληψίες φοιτητές προκάλεσαν τα επεισόδια
Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, περιγράφουν μπροστά στην κάμερα αντιπρύτανεις του Ιδρύματος και ένας φύλακας. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν περίπου 100 φοιτητές επιχείρησαν να εισέλθουν βιαίως στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση της Συγκλήτου, με αίτημα οι συνεδριάσεις να είναι ανοιχτές στο κοινό.

Οι φοιτητές εισέβαλαν στο κτίριο και ανέβηκαν στον 7ο όροφο θέλοντας να διακόψουν τη συνεδρίαση. Πιάστηκαν στα χέρια με τους φύλακες, τραυμάτισαν έναν από αυτούς και έβαλαν φωτιά σε χαρτιά. 

Κλείσιμο


Η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου όταν με γλάστρες και με πυροσβεστήρες επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα για να μπουν στην αίθουσα.

«Οι κύριες ζημιές μέχρι τώρα είναι οι φθορές στην πόρτα γιατί βίαια προσπάθησαν να την ανοίξουν, καταστράφηκαν οι κλειδαριές», δήλωσε στο Mega η αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, κυρία Παρασκευή Αργυροπούλου-Πατάκα.

Ο κ. Θεόδωρος Λαόπουλος, επίσης αντιπρύτανης του ΑΠΘ, είπε: Έβαλαν χαρτί φλεγόμενο κάτω από την πόρτα για να πάρει φωτιά η μοκέτα. Η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα, για τραυματισμούς ανθρώπων που βρίσκονταν πίσω από την πόρτα.

Όπως περιγράφει ένας από τους φύλακες που ήταν μπροστά στα επεισόδια οι εξαγριωμένοι φοιτητές απαιτούσαν εκβιαστικά να μπουν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, τους επιτέθηκαν με μανία, χτυπώντας τους με κλωτσιές και με μπουνιές, ενώ ένας από τους συναδέλφους του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. «Έκαναν ντου και χτύπησαν με γροθιά τον έναν φύλακα και τον χτύπησαν και στα γεννητικά του όργανα».  

Για περίπου δύο ώρες τα μέλη της Συγκλήτου και οι διοικητικοί υπάλληλοι παρέμεναν όμηροι και κλειδωμένοι στην αίθουσα  της συνεδρίασης. Σύμφωνα με τους αντιπρυτάνεις ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία τελικά δεν επενέβη. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης