Ανοιχτή πρόσκληση Πούτιν στον Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα

Ανοιχτή πρόσκληση Πούτιν στον Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας και οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρέσβη της Ρωσίας στη Λευκωσία, Stanislav Osadchiy

Ανοιχτή πρόσκληση Πούτιν στον Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα
Τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Ρωσία και τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας, συζήτησαν σήμερα ο Ν. Αναστασιάδης και ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία  Stanislav Osadchiy.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Osadchiy είπε ότι «συζητήσαμε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη διάφορα θέματα καθώς και τα συμβάντα σε αυτή την περιοχή και γενικά για τις διμερείς μας σχέσεις».

Ανέφερα στον Πρόεδρο, όπως πρόσθεσε, ότι ο Πρόεδρος Πούτιν τον περιμένει στη Μόσχα και, συζητήσαμε το θέμα της επισκέψεως του στη Ρωσία. Όπως σημείωσε το θέμα αυτό το συζήτησαν και οι ίδιοι οι Πρόεδροι Αναστασιάδης και Πούτιν κατά το γεύμα που είχαν στο Μιλάνο.

Κλείσιμο
“Το τι συμβαίνει στην περιοχή είναι το θέμα των συζητήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν και στη Μόσχα”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν έχει καθοριστεί ημερομηνία για την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρέσβης απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι «μιλήσαμε γενικά για τη δυνατότητα πραγματοποίησης της επίσκεψης το συντομότερο δυνατόν». 

Δήλωσε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εξετάσει το πρόγραμμα του και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για καθορισμό ημερομηνίας της επίσκεψης του στη Ρωσία.

Όσον αφορά τη συνάντηση, ο κ. Osadchiy είπε ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε μια καλή συζήτηση, σημειώνοντας πως μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν η κατάσταση στην Ουκρανία και στη Μεσόγειο.

Κληθείς να πει αν η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο ενίσχυσης της παρουσίας της στην περιοχή, ο κ. Osadchiy είπε ότι “η Ρωσία έχει δηλώσει τη θέση της σε αυτό το θέμα. Ως Πρέσβης δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητά μου”, κατέληξε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης