Αίσιο τέλος για 345 Σύρους μετανάστες ανοιχτά της Πάφου

Αίσιο τέλος για 345 Σύρους μετανάστες ανοιχτά της Πάφου

Πανέτοιμες οι αρμόδιες υπηρεσίες για την υποδοχή τους στο λιμάνι Λεμεσού


Αίσιο τέλος για 345 Σύρους μετανάστες ανοιχτά της Πάφου
Τη διάσωση 345 παράτυπων μεταναστών από τη Συρία που κινδύνευσαν να πνιγούν, 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου κατάφεραν οι κυπριακές αρχές, έπειτα από επικίνδυνη επιχείρηση κάτω από συνθήκες σφοδρής θαλασσοταραχής.

Οι μετανάστες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, 293 ενήλικες και 52 παιδιά, επιβιβάστηκαν από την υπερφορτωμένη ψαρόβαρκα στο κρουαζιερόπλοιο «Σάλαμις- Φιλοξενία», το οποίο σε συντονισμό με τις κυπριακές Αρχές, άλλαξε πορεία και έπλευσε προς την περιοχή.

Κλείσιμο
Όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, πέραν της εξάντλησης από την παραμονή τους στη θάλασσα, ενώ  φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πλοίου «Σάλαμις», όπου τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φαγητό, νερό και γάλα στα μικρά παιδιά.

Πανέτοιμες είναι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για υποδοχή των μεταναστών, οι οποίοι αναμένονται στο λιμάνι Λεμεσού, απόψε το βράδυ.

Γιατροί και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού θα βρίσκονται στο λιμάνι για να εξετάσουν τους μετανάστες και αν κριθεί αναγκαίο, θα νοσηλευτούν.

Σημειώνεται ότι το σκάφος στο οποίο επέβαιναν εξέπεμψε σήμα κινδύνου 50 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου το πρωί και αμέσως ειδοποιήθηκε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Επιχειρήσεων για παροχή βοήθειας.

Στο σημείο κλήθηκε και κρουαζιερόπλοιο για παροχή βοήθειας, ενώ δόθηκαν οδηγίες για απόπλου δύο σκαφών του  λιμενικού από τη Λεμεσό. Στη συνέχεια, προσέγγισε το πλοιάριο και το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας «Ευαγόρας», ενώ σε επιφυλακή βρίσκονταν και δύο ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης