Κρήτη: Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική για τη φωτιά στην Κίσαμο

Κρήτη: Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική για τη φωτιά στην Κίσαμο

«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν 47 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα - Εκκενώθηκε προληπτικά οικισμός

Κρήτη: Σε επιφυλακή όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική για τη φωτιά στην Κίσαμο

Επί ποδός θα βρίσκεται όλο το βράδυ η Πυροσβεστική στην Κίσαμο Κρήτης προκειμένου η φωτιά που έχει ξεσπάσει από τις 6:30 το πρωί του Σαββάτου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. 


Η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο, στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι, έχει βελτιωθεί, ωστόσο ισχυρή πυροσβεστική δύναμη συνεχίζει να δίνει «μάχη» με τις φλόγες. Συγκεκριμένα στο σημείο βρίσκονται 47 πυροσβέστες με 18 οχήματα, καθώς και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν και δύο ελικόπτερα. 

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Τάσος Κουρουπάκης, η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα είναι καλύτερη ενώ ευτύχημα είναι ότι οι άνεμοι από 9 μποφόρ που έπνεαν τις πρωινές ώρες «έπεσαν» στα 6-7 μποφόρ, γεγονός που ευνόησε τις προσπάθειες πυρόσβεσης.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες έχουν καεί δυο πιθανότατα εγκαταλελειμμένα κτίσματα. Επιπλέον οι φλόγες έχουν κάψει καλλιεργήσιμη και δασική γη, ενώ απείλησαν και κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί προληπτικά το χωριό Λιβάδια, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν κάτοικοι. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης