Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κεφαλονιά «το κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά»

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κεφαλονιά «το κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά»

Τι δήλωσε η Αφ.Θεοπεφτάτου για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού - Ύδρευση και οδικό δίκτυο οι προτεραιότητες - Ανοικτή συνέντευξη τύπου από τον σεισμολόγο Τσελέντη για την ενημέρωση των κατοίκων

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κεφαλονιά «το κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά»
Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών στην Κεφαλονιά, με τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ να ξεκινούν από σήμερα την επιδιόρθωση του δικτύου ύδρευσης στο νησί. Η υδροδότηση στην περιοχή του Ληξουρίου έχει διακοπεί από τις 26 Ιανουαρίου, ενώ και στο υπόλοιπο νησί πρέπει να επανελεγχθεί η ποιότητα του νερού.

Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται και στο οδικό δίκτυο, ενώ τα συνεργεία επικεντρώνονται στο δρόμο Αργοστολίου - Ληξουρίου, ώστε να δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία. Αυτή τη στιγμή είναι προσπελάσιμος για οχήματα εκτάκτων αναγκών και υπάρχει 24ωρη φύλαξη από την Ελληνική Αστυνομία.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 130 μηχανικοί ελέγχουν το σύνολο των κτηρίων που έχουν υποστεί ζημιές, καθώς μέχρι στιγμής 5.000 άνθρωποι έχουν μείνει στο δρόμο.
Όπως ενημερώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Σαββατοκύριακο θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση όσον αφορά τα σχολεία και το πότε θα λειτουργήσουν, με την ολοκλήρωση των επανελέγχων από τους αρμόδιους μηχανικούς. 

Εν τω μεταξύ, με δηλώσεις της στον Βήμα FM, η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (εκλέγεται με το ΣΥΡΙΖΑ) σημείωσε πως η ανταπόκριση της πολιτείας στην περίπτωση της Κεφαλονιάς ήταν ικανοποιητική και επεσήμανε: «Αρχικά, το κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά, σε αυτή την περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Μετά τη χθεσινή αναστάτωση με το όργιο φημών και των πανικό που ακολούθησε, σήμερα στο Αργοστόλι, ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης έχει ανακοινώσει πως θα παραχωρήσει ανοιχτή συνέντευξη τύπου. Θα μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες και να θέσουν τις ερωτήσεις που τους απασχολούν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης