Ένταση, και χημικά στο Ραδιομέγαρο της Μεσογείων

Ένταση, και χημικά στο Ραδιομέγαρο της Μεσογείων

Καταγγελίες για προπηλακισμό της  Ζωή Κωνσταντοπούλου έξω από την ΕΡΤ  -  Για δολιοφθορές σε μηχανήματα μιλούν οι εργαζόμενοι  - Κλειστή η Μεσογείων - Νέο δελτίο ειδήσεων παρουσία βουλευτών της Αντιπολίτευσης

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Η παρουσία της αστυνομίας είναι πολύ ισχυρή, ενώ έγινε και ρίψη χημικών. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για προσαγωγές, ενώ βουλευτές καταγγέλλουν τον προπηλακισμό τους από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητούν την παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών για την προστασία της δημόσιας περιουσίας του Ραδιομεγάρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία επιχειρεί να φέρει στο κτίριο εργαζόμενους της Δημόσιας Τηλεόρασης. Έτσι, πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει το Ραδιομέγαρο, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων.
Όπως ανέφεραν νωρίτερα, το Σάββατο, εργαζόμενοι στο Info-war.gr, η αστυνομία έβαλε από πλάγιες εισόδους του κτιρίου τεχνικούς της ΔΤ για άγνωστο μέχρι στιγμή λόγο. Οι άνθρωποι της ΔΤ εντοπίστηκαν από εργαζομένους της ΕΡΤ που έχουν άδεια εισόδου για να διασφαλίσουν τη σωστή συντήρηση των μηχανημάτων που βρίσκονται στο κτίριο.

Όπως ανέφερε το ertopen.com : «με τη συνοδεία των ΜΑΤ στο κτίριο εισήλθαν δύο εργαζόμενοι της «Δ.Τ.». Ο ένας ήταν αναπληρωματικός με χαμηλή βαθμολογία στο σχετικό διαγωνισμό, όμως -καθώς αποτελεί συνεργάτη στελέχους του γραφείου που έχει τον έλεγχο της «Δ.Τ.» στο υπουργείο Οικονομικών-, όχι μόνο βρήκε θέση, αλλά τώρα είναι και εντός του κτιρίου, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι κάνει. Τα δύο πρόσωπα αυτά βρίσκονται στο master, δηλαδή στο στούντιο του κεντρικού ελέγχου της ΕΡΤ ΑΕ, υπό τη συνοδεία των αστυνομικών. Στο master εισήλθαν παραβιάζοντας την ηλεκτρονική πόρτα».

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επαναλαμβάνουν ότι έχουν διατηρήσει το κτίριο και τον εξοπλισμό ανέπαφο και εκφράζουν φόβους για ζημιές ή ακόμη και για κλοπές υλικού που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν οι υπάλληλοι της ΔΤ.

«Ποιος μας εξασφαλίζει ότι δεν θα σπάσουν τις κλειδωμένες πόρτες για να πάρουν φορητές κάμερες», είπε χαρακτηριστικά υπάλληλος της ΕΡΤ.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι ο Ειδικός Διαχειριστής της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης, έχει καταστήσει τους εργαζομένους υπεύθυνους για την προστασία του εξοπλισμού και έκτοτε δεν έχει υπογραφεί κάποιο έγγραφο παράδοσης- παραλαβής των εγκαταστάσεων και του υλικού που βρίσκεται εκεί.Ήδη οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει να προκαλούν ζημιές στο κτίριο στην προσπάθειά τους να εισέλθουν σε χώρους για τους οποίους δεν είχαν κλειδιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους εργαζομένους της ΕΡΤ, έσπασαν τα τζάμια στο φυλάκιο εισόδου.

Την άριστη κατάσταση στην οποία βρισκόταν το κτίριο είχε διαπιστώσει και υψηλόβαθμη επιτροπή από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων (PSI), η οποία επισκέφθηκε το Ραδιομέγαρο δυο ημέρες πριν από την εισβολή της αστυνομίας και εξέφρασε την στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. 
Στο σημείο βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά και η Ραχήλ Μακρή και ζήτησαν παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών με αφορμή την παράνομη είσοδο τεχνικών της ΔΤ στο Ραδιομέγαρο.

Στον αέρα η συζήτηση στην Βουλή από τα επεισόδια στην ΕΡΤ

Εν τω μεταξύ, στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η ένταση που επικράτησε έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου βρίσκονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπροστά από τα ΜΑΤ.

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ξυλοδαρμό των: Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρη Στρατούλη από τα ΜΑΤ έξω από το κτήριο της ΕΡΤ και είπε ότι εάν δεν έρθει στην Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας να δώσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση.

Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης που διέψευσε τους ξυλοδαρμούς λέγοντας ότι «η ενημέρωση που έχουμε είναι πως δεν έγινε καμία επίθεση σε βάρος βουλευτών. Αυτό που έγινε είναι ότι επιχειρήθηκε βίαιη έφοδος βουλευτών που συνοδεύονταν και από άλλους. Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου. Είναι δημόσια περιουσία». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)ΣΧΟΛΙΑ (44)

G.P.

Άντε από δω ρε αργόμισθα κοπρόσκυλα, βολεμένοι γλυψειματίες που θα ασχοληθώ και μαζί σας, αφού οι πιο πολλοί θα ξαναπροσληφθείτε. Όταν φιλούσατε κατουρημένες ποδιές για να σας διορίσουν και δουλεύατε μια ώρα τη βδομάδα, ήταν καλά; Να σας δω στο παγκάκι να ζητιανεύετε, δεν θα με πειράξει διόλου. Ούστ!

Αλέξανδρος Τ.

Δεν καταλαβαίνω την πολυτέλεια , να ασχολείται όλη η Ελλάδα με τους απολυμένους της Ε.Ρ.Τ. , που οι περισσότεροι ήδη έχουν προσληφθεί εκ νέου , όταν το ποσοστό ανεργίας έχει ξεπεράσει τα επιτρεπτά όριο και είναι στο κόκκινο εδώ και καιρό, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα . Επίσης δεν νομίζω ότι αν ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση η αμέσως επόμενη, θα έχει την ευχαίρεια να μοιράζει θέσεις εργασίας, στον δημόσιο τομέα, αναίτια και ανεξέλεγκτα , όπως τον παλιό καλό καιρό.!!

vaia giata

Η έλλειψη δημοκρατίας μας χτυπάει την πόρτα. Οφείλουμε να αντισταθούμε όλοι απέναντι σε όποιον προσπαθεί να καταπατήσει την ελευθερία μας. Για να το καταφέρουμε πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όλοι, άνεργοι όπως εγώ, εργαζόμενοι χαμηλόμισθοι του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, χαμηλοσυνταξιούχοι.Όλοι μαζί θα αναστήσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια.

να'χουμε να γκρεμίζουμε..

σε ένα από τα βίντεο εργαζόμενη της ερτ αναφέρει πως η ερτ ήταν κερδοφόρα το 2010 και το 2011... εάν λοιπόν ήταν κερδοφόρα γιατί μας βάζανε να πληρώνουμε ερτ μέσω του λογαριασμού της δεη? θυμάται κανείς πόσα είχε ξοδέψει η ερτ μόνο για τα σήματα? 1,2 εκατ. ευρώ μόνο για τα logo το 2008.. θυμάται κανείς πόσο κόστιζε κάθε εκπομπή "στην υγειά μας" με τον παπαδόπουλο? 37.000 ευρώ το επεισόδιο... και παρόλα αυτά ήταν κερδοφόρα τα τελευταία χρόνια και εμείς συνεχίζαμε να πληρώνουμε. όταν υπήρχε η ερτ υποτίθεται ότι είχε ελεύθερη άποψη και υποστήριζε το λαό..? έλεος όμως? το μόνο που στήριζε η ερτ όσο υπήρχε ήταν το δίπολο πασοκ-νδ μη τυχόν και ξυπνήσει ο κόσμος. τώρα που τους απέλυσαν γίνανε ξαφνικά επαναστάτες... και πήραν το μέρος του λαού για να έχουν τη κοινή γνώμη με το μέρος τους... αλλά και το λαό τόσο τον κόβει... ηρεμήστε αργά ή γρήγορα θα κάνουνε το αναβαθμισμένο πασόκ(aka σύριζα) κυβέρνηση και θα κλείσουν την ΔΤ και θα ξανανοίξουν την ερτ... και από εδώ και πέρα θα εναλλάσσονται ερτ-δτ ανάλογα με τη κυβέρνηση.. τι σας χάλασε? τόσες δεκαετίες έτσι είναι στην Ελλάδα σε όλους τους τομείς όλοι οι δημόσιοι εναλλάσσονται ανάλογα με τις κυβερνήσεις, ή μήπως το ξεχάσατε?? τώρα για ένα κανάλι σας πείραξε?

Αλέκος

Πάρτετο απόφαση γελίοι το πανηγύρι τεέίωσε , όσα σώου και να δώση η ανισόροπη βουλευτίνα σας την ΕΡΤ δεν την ξαναβλετε, ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πλέον τι γίνετε και σας έχει χεσμένους.

φουφουτος 3/2

Το κοστος επισκευης των μηχανηματων της πρωην ΕΡΤ πρεπει να το αναλαβει ο φορεας που ειχε υπο την προστασια του την καταληψη.Θελει αρετη και τολμη η Ελευθερια Κυριοι και Κυριες της ΠΡΟΣΠΕΡΤ.Δεν μπορει για αλλη μια φορα να πληρωσουμε εμεις το κοστος των "αγωνιστικων" κινητοποιησεων της καθε ΠΡΟΣΠΕΡΤ και του καθε Συριζα.

iordanis x

Τελικα η αποχη απο το Sex εχει τετοια αποτελεσμα δυστυχως .. ( μια και μαλλον Αρσενικο ουτε για δειγμα με τετοια φωνη και ακαταπαυστη ομιλια - ξερολας για τα παντα - ).. εσπρωχνε μονη της την αστυνομια στην πορτα για να μπει μεσα και φωναζε βοηθεια ( δελτιο Star ζωντανα 20.οο ) μια και αυτοι που ηταν απο την αλλη μερια μπροστα στην αστυνομια ηταν οι δικοι της και ο Συνδικαλισταρας της ΠΟΣΠΕΡΤ με το τσιγαρο στο στομα .. Την κυρια ομως δεν την ειδα να ουρλιαζει ετσι οταν εκλεισαν και εμειναν στο ΔΡΟΜΟ Ιδιωτικοι Υπαλληλοι απο Sprider, Κατσελης ,Φωκας και τοσες αλλες , που ηταν πανω απο 2600 ατομα.. βλεπεις εκει δεν ελεγχουν τους ψηφους γιαυτο και ασχολουνται με τους 300-400 περιπου που μειναν ( και αν θα μεινουν τελικα εκτος ΝΕΡΙΤ ) μια και μαλλον ειναι τα ΔΙΚΑ τους ΠΑΙΔΙΑ .. Καλα αυτοι δεν ηταν που ουρλιαζαν για την ΕΡΤ τοσα χρονια οτι δεν κανει σωστα την δουλεια της και πρεπει να κλεισει ?.. Οσο για την αγωνια σας ,με τα μηχανηματα της ΕΡΤ και το Αρχειο που ολοι δηθεν σας νοιαζει , κανω μια ερωτηση προς την κυρια και τον συνδικαλισταρα ..... ΟΛΑ αυτα τα παληα πλανα απο το Αρχειο της ΕΡΤ ( και μαλιστα και ΧΩΡΙς Σημα ΕΡΤ ) ποιος τα ΕΒΓΑΛΕ εξω απο το κτηριο με προορισμο τα Ιδιωτικα ΜΜΕ και τους διαφορους παραγωγους οταν ανοιξε ο δρομος της ιδιωτικης τηλεορασης και οι ΕΞΩ θελαν εικονες που της ειχε μονο η ΕΡΤ .. Τα εχουν πληρωσει τα δικαιωματα προβολης?Αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα ακομα και για το Ζαβο υπουργο της ΝΕΡΙΤ που ηταν στα πραγματα απο το 1981 και μετα λογω του μπαμπακα του, οταν εμπαινε στην ΕΡΤ μεσω της γνωστης κλαδικης ο καθε Ασχετος με το αντικειμενο και αυτος σημερα επειδη ηταν στην ΕΡΤ που κλεινει εχει Μορια 3πλασια απο καποιον που εχει δουλεια στον Ιδιωτικο τομεα εδω και 25 χρονια και φυσικα δεν θα μπει στην ΝΕΡΙΤ γιατι ο αλλος εχει Μορια πλασματικα .. Καληνυχτα Ελλαδα που περιμενες απο τα παιδια της γενιας του Πολυτεχνειου να σε φερει στον δρομο της Αναπτυξης και να Ευημεριας !! αυτοι το μονο που νοιαζονται ειναι η τσεπη τους και καθε 4 χρονια η ψηφος σου για να τους ξαναβαλεις στην βουλη με μεροκαματο 300 ευρω και αφορολογητο το 70%, να μαζευονται και να διαβαζουν κειμενα ( ενω πρεπει να τα λενε απο εξω ,ετσι λεει ο κανονισμος της Βουλης ) χωρις προτασεις , να φωναζουν μεταξυ τους για να τους δειχνουν τα καναλια στις 8 . Αυτο καναν και σημερα ηταν εκει στις 8 και στη βουλη σχεδον οι μισοι για την προταση Μομφης .. Πρεπει ο Λαος να καταλαβει οτι αυτοι οι 300 + 10οοο κολητοι τους πρεπει να Εξαφανιστουν απο την Χωρα για ΠΑΝΤΑ

βασιλης

ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΡΗΤΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ........Η ΜΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΕΣΑΝΕ ΟΙ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ----ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑ------Η ΑΛΛΗ ΚΑΝΕΙ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ.... ΤΣ........Α Ο ΤΙΓΡΗΣ..

βασιλης

αυτη η βουλευτινα <[που καταντησαμε<] η ραχηλ μακρη ειναι η αποδειξη για τα χαλια που καταντησαμε την χωρα........εμεις μονο εμεις φταιμε ....

x

Δεν συγκινείται πλέον ο κόσμος με τέτοια. Ας ξεβρακωθούν πρώτα, να κάνουν και λίγο πολ ντάνσινγκ στο κάγκελο και ίσως γυρίσουμε να κοιτάξουμε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης