Κύπρος: Σήμερα η απόφαση του Κακουργιοδικείου για το Μαρί
Η έκρηξη είχε σημειωθεί στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί σε 98 κοντέινερς με πυρίτιδα και τα 13 θύματα ήταν στελέχη και κληρωτοί της Εθνικής Φρουράς, πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ
Την απόφασή του για την φονική έκρηξη στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 13 άνθρωποι, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα, το οποίο συνεδριάζει υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Η διαδικασία θα είναι πολύωρη, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Κακουργιοδικείου καλύπτει περίπου 500 σελίδες.
Για την υπόθεση κατηγορούνται οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο τέως υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού, ο διευθυντής και ο βοηθός διευθυντής της Πυροσβεστικής Ανδρέας Νικολάου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστοφών (ΕΜΑΚ), Ανδρέας Λοϊζίδης.
Ο χαλκός περιλαμβάνεται στο ευρύτερο σύνολο των μετάλλων που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ενεργειακή μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Στη φετινή διοργάνωση η NBG Pay και η EDPS παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ψηφιακών συναλλαγών για κάθε επαγγελματία που αναζητά σύγχρονες και ευέλικτες λύσεις.