Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Στην Ελλάδα δεν θα ήμουν ούτε βοηθός καθηγητή!»

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Στην Ελλάδα δεν θα ήμουν ούτε βοηθός καθηγητή!»

«Όταν έρχομαι στην Ελλάδα, με πιάνουν οι δημοσιογράφοι και με ρωτούν “κυρία Αρβελέρ, δεν υπάρχουν πια φιλέλληνες;”. Εγώ τους ρωτώ “Έλληνες υπάρχουν;” σημειώνει χαρακτηριστικά, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε συνέντευξή της.

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Στην Ελλάδα δεν θα ήμουν ούτε βοηθός καθηγητή!»
«Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται μόνο από τους Έλληνες. Μόνο από τους Έλληνες και επιμένω. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα, με πιάνουν οι δημοσιογράφοι και με ρωτούν “κυρία Αρβελέρ, δεν υπάρχουν πια φιλέλληνες;”. Εγώ τους ρωτώ “Έλληνες υπάρχουν;” σημειώνει χαρακτηριστικά, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε συνέντευξή της στο δικτυακό τόπο maga.gr.

Ωστόσο, τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, ενώ αναφερόμενη στον εκρηκτικό της -όπως λέει- χαρακτήρα τόνισε πως αν έμενε στην Ελλάδα δεν θα ήταν ούτε βοηθός καθηγητή!

Μιλώντας για τα κόμματα, τους νέους, το πανεπιστήμιο, το ρατσισμό αλλά και τη σχέση κράτους- εκκλησίας, η γνωστή βυζαντινολόγος και πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, υπογράμμισε πως της είναι αδιάφορο αν η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχθεί ένα διαχωρισμό των δύο θεσμών. «Ή προηγείσαι της κοινωνίας ή όχι. Όταν είσαι πολιτικός πρέπει να είσαι ένα βήμα μπροστά από την κοινωνία, όχι ένα βήμα πίσω. Αν ακούς αποκλειστικά την κοινωνία τότε τι δουλειά κάνεις;» εξήγησε.
Κλείσιμο

.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης