Μάρτυρες ενός χαρούμενου γεγονότος έγιναν οι κάτοικοι της Νάξου, καθώς εντοπίστηκε δεύτερη φωλιά θαλάσσιας χελώνας στο νησί για φέτος. Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα μήνα είχε εντοπιστεί φωλιά στον Απόλλωνα.
Συγκεκριμένα, στην παραλία του Αγίου Προκοπίου, λουόμενος παρατήρησε τα χαρακτηριστικά ίχνη φωλεοποίησης και ειδοποίησε άμεσα τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου. Με τη συνδρομή του Λιμεναρχείου, η φωλιά προστατεύτηκε και σημάνθηκε, με την ελπίδα ότι σε περίπου δύο μήνες οι μικρές χελώνες θα βρουν τον δρόμο τους προς τη θάλασσα.
Η ανάρτηση του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου:
Δεύτερη φωλιά θαλάσσιας χελώνας στην Νάξο
Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα το πρωί, καθώς λουόμενος στην παραλία του Αγίου Προκοπίου εντόπισε ίχνη φωλεοποίησης θαλάσσιας χελώνας και μας ενημέρωσε.
Σπεύσαμε άμεσα στο σημείο όπου όντως υπήρχαν τα χαρακτηριστικά ίχνη από την θαλάσσια χελώνα και το σημείο που έσκαψε την φωλιά.
Παρουσία στελεχών του Λιμεναρχείου Νάξου, περιφράξαμε την περιοχή της φωλιάς, τοποθετώντας ενημερωτικές πινακίδες.
Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και σε δύο περίπου μήνες να δούμε τα χελωνάκια να βγαίνουν από την άμμο και να κατευθύνονται στην θάλασσα.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.