Μια απίστευτη σκηνή εκτυλίχθηκε στον Κηφισόπριν από μερικές ημέρες.
Σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο των social media εδώ και κάμποσα 24ωρα, φαίνεται μέρα - μεσημέρι, ένας άνδρας να σταματάει πάνω στην Λεωφόρο Κηφισού και να κάνει την... ανάγκη του αμέριμνος στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου.
Όσο ο άνδρας είναι σε αυτή τη κατάσταση, ένα περιπολικό σταματάει στη δεξιά λωρίδα. Ο αστυνομικός βγαίνει και φαίνεται κάτι να λέει προς τον άνδρα. Ο αστυνομικός από τις κινήσεις του χεριού του δείχνει αγανακτισμένος, ωστόσο όταν η κάμερα που κατέγραφε το περαστικό πηγαίνει πιο αριστερά, ξεκαθαρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί.
Ο άνδρας που έκανε την ανάγκη του πηδάει τις μπάρες και κατευθύνεται προς το όχημά του, το οποίο είχε παρατήσει στη δεξιά λωρίδα του Κηφισού -και όχι στη ΛΕΑ- δημιουργώντας συμφόρηση στον δρόμο, ενώ υπήρχε και ο κίνδυνος να προκληθεί σοβαρό τροχαίο.
Μετά την... κατσάδα του αστυνομικού, ο οδηγός μπήκε ξανά στο όχημά του σα να μην έχει συμβεί τίποτα και έφυγε.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.