Κινητές Ομάδες Υγείας: Εντόπισαν 3 επείγοντα περιστατικά την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους στον Έβρο – Ο επόμενος σταθμός
Συνεχίζουν και σήμερα στον Έβρο οι Κινητές Ομάδες Υγείας πραγματοποιώντας ιατρικές εξετάσεις και κατ' οίκον επισκέψεις - Ακολουθεί η Ψέριμος και το Ίλιον στην Αττική
Μαρία-Νίκη Γεωργαντά
Τρία έκτακτα περιστατικά, τα οποία χρειάστηκαν διακομιδή σε Κέντρο Υγείας ή νοσοκομείο εντόπισαν οι επαγγελματίες υγείας των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) την πρώτη ημέρα των εξορμήσεών τους σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Στο βορειότερο χωριό της Ελλάδας, το Ορμένιο Έβρου, που επιλέχθηκε συμβολικά για να ξεκινήσει η δράση των ΚΟΜΥ, αποδείχθηκε ήδη από τις πρώτες ώρες η μεγάλη αξία της νέας πρωτοβουλίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ygeiamou.gr οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό των ΚΟΜΥ εντόπισαν τρεις ηλικιωμένους ανθρώπους με προβλήματα υγείας τα οποία έχρηζαν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης. Το ένα αφορούσε σε κολπική μαρμαρυγή. Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον πολίτη σε υγειονομικό σχηματισμό για άμεση αντιμετώπιση. Το δεύτερο ήταν μια υπερτασική κρίση, με πολύ υψηλή πίεση, νευρολογικά σημεία και μια φαρμακευτική αγωγή που δεν είχε αποτέλεσμα. Ακολουθήθηκε ο ίδιος δρόμος ώστε να προληφθεί τυχόν εγκεφαλικό επεισόδιο. Το τρίτο περιστατικό ήταν κάταγμα ισχίου που επίσης έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.