Βρες το προσωπικό σου χρώμα, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης
PROTO_THEMA_-_1057x684_-_COVER

Βρες το προσωπικό σου χρώμα, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης

Το καινοτόμο AI εργαλείο της ελληνικής εταιρείας χρωμάτων KRAFT Paints μετατρέπει εικόνες, συναισθήματα και αναμνήσεις στην απόχρωση που θέλεις, με διασκεδαστικό και εύκολο τρόπο.


Sponsored content

Από την ημέρα που μπήκε στη ζωή μας η Artificial Intelligence (Τεχνητή Νοημοσύνη) τα δεδομένα έχουν αλλάξει αφού πλέον έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο που μπορεί να δώσει λύσεις και απαντήσεις σχεδόν σε κάθε ζήτημα. Οι εταιρείες βλέπουν τις δυνατότητες που δίνει η νέα τεχνολογία και προσπαθούν να την ενσωματώσουν στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να τα εξελίξουν, αναβαθμίζοντας παράλληλα την εμπειρία των καταναλωτών.

Μπορεί όμως μια παραδοσιακή βιομηχανία να ενσωματώσει την ΑΙ και να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον; Η
KRAFT Paints, η καινοτόμα εταιρία αρχιτεκτονικών χρωμάτων, βερνικιών και κονιαμάτων αποδεικνύει ότι μπορεί και σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε την άφιξη ενός νέου εργαλείου δημιουργίας χρωμάτων, το οποίο είναι διαθέσιμο για όλους, μέσω της ιστοσελίδας της KRAFT Paints.


Mε το χαρακτηριστικό όνομα
Chat in Color, η ΑΙ πλατφόρμα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να παράγει αποχρώσεις βασισμένες στην έμπνευση και τη φαντασία μας. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε εκπληκτικές δυνατότητες στον τομέα της αισθητικής και της διακόσμησης, και ειδικότερα στην επιλογή χρωμάτων, αφού συχνά χανόμαστε σε μια θάλασσα άπειρων χρωμάτων και συνδυασμών που κάνουν την επιλογή πολύ δύσκολη. Πλέον με το μοναδικό αυτό εργαλείο, κάθε ένας από εμάς έχει την ευχέρεια να διαλέξει το ιδανικό χρώμα για τον χώρο του.

Πρόκειται για μια διαδραστική εμπειρία μέσω της οποίας κάθε χρήστης οδηγείται σε μια απόχρωση και συγκεκριμένο κωδικό χρωμάτων, απλά περιγράφοντας τα χρώματα με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Μέσω sematic search, οι λέξεις και οι προτάσεις που δίνουμε μετατρέπονται σε χρώμα, ενώ με παρόμοιο τρόπο μετατρέπει την εικόνα που ανεβάζουμε, στην πλησιέστερη απόχρωση από τις βεντάλιες της KRAFT Paints. Με λίγα λόγια, το Chat in Color προσφέρει οπτική αναγνώριση και ανάλυση μέσω των εικόνων και προσαρμοστική μάθηση, που σημαίνει ότι κάθε φορά που κάνουμε μια επιλογή, το σύστημα βελτιώνει την ικανότητά του να κάνει ακόμα πιο ταιριαστές προτάσεις στο μέλλον.


Πώς θα βρούμε το ιδανικό χρώμα


Η διαδικασία για να βρούμε το χρώμα των ονείρων μας για κάθε χώρο είναι εύκολη, και το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουμε μερικά απλά βήματα

Μπαίνουμε στο Chat in Color και στην αναζήτηση βάζουμε την περιγραφή της απόχρωσης που θέλουμε, ή ανεβάζουμε μια φωτογραφία στην οποία υπάρχει αυτό που ζητάμε.

Στην οθόνη μας βλέπουμε μια σειρά από φωτογραφίες που έχουν τις σχετικές αποχρώσεις και επιλέγουμε από 1 μέχρι 3.


Το Chat in Color μας δίνει 8 αποχρώσεις που κυριαρχούν στις φωτογραφίες που κλικάραμε στο προηγούμενο βήμα, μαζί με το ποσοστό εμφάνισής του στις επιλεγμένες φωτογραφίες. Αυτό ήταν! Βρήκαμε το χρώμα που μας αρέσει και κάνουμε κλικ, αλλά πιθανόν να μην τελειώσαμε ακόμα.


Αν θέλουμε μπορούμε να επεξεργαστούμε την απόχρωση, να πειράξουμε τη φωτεινότητα, τον κορεσμό ή τη θερμότητα, ή πολύ απλά να γράψουμε για παράδειγμα ότι το θέλουμε λίγο πιο ζωηρό, πιο σκούρο κ.λπ. και να δούμε κάποιες παραλλαγές του αρχικού χρώματος.

Και πλέον είμαστε έτοιμοι να δούμε την τελική απόχρωση, τους προτεινόμενους χρωματικούς συνδυασμούς και σε ποια βεντάλια ανήκει. Απλά και εύκολα.


Όπως είναι φυσικό, το
Chat in Color αποτελεί μοναδικό σύμμαχο στις επιλογές διακόσμησης, όχι μόνο για εμάς που θέλουμε να βάψουμε ένα ή περισσότερα δωμάτια του σπιτιού και του εξοχικού μας, αλλά και για κάθε επαγγελματία που ασχολείται με τον οικοδομικό/κατασκευαστικό κλάδο. Οι επαγγελματίες μπορούν να κάνουν χρήση του ψηφιακού εργαλείου είτε για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να κατευθύνουν τη φαντασία τους καταλήγοντας στην ιδανική απόχρωση, είτε για να εφαρμόσουν μια απόχρωση που να ταιριάζει με άλλα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου, όπως τα αλουμίνια, τα πλακάκια κ.ά. Βέβαια, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι αποχρώσεις, αλλάζουν ανάλογα με τον φωτισμό και την οπτική γωνία, και γίνονται μοναδικές στον χώρο που  χρησιμοποιούνται, και γι’ αυτό πριν βάψουμε καλό είναι να βλέπουμε δείγμα του χρώματος στην  επιφάνεια όπου θέλουμε να το εφαρμόσουμε.

Κάθε χρώμα είναι μοναδικό όπως άλλωστε είμαστε και εμείς, και η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι εδώ για να μεταφράσει τα συναισθήματα και τη διάθεσή μας, σε αποχρώσεις βγαλμένες από την πλούσια παλέτα της KRAFT Paints, γεφυρώνοντας έτσι τον κόσμο των χρωμάτων με τις ανάγκες και τη φαντασία μας.

Δοκιμάστε το Chat in Color εδώ.

Chat in Color | The AI Color Generator
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης