Ολυμπιακή εβδομάδα για τους μαθητές στα περισσότερα σχολεία της χώρας - Οι δράσεις του προγράμματος

Ολυμπιακή εβδομάδα για τους μαθητές στα περισσότερα σχολεία της χώρας - Οι δράσεις του προγράμματος

Το πρόγραμμα αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών επάνω στις αρχές του Ολυμπισμού

olympiaki-evdomada-xr
Η Ολυμπιακή Εβδομάδα ξεκίνησε χθες, 22/4 στα περισσότερα σχολεία της χώρας.

Οι δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος ολοκληρώνονται την Παρασκευή, 26/4.

Το πρόγραμμα αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών επάνω στις αρχές του Ολυμπισμού.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται για τέταρτη σχολική χρονιά φέτος, σε όλα σχεδόν τα σχολεία της Ελλάδας και – από πέρυσι – στα σχολεία της Κύπρου και της Ομογένειας.

Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Εβδομάδας, συνδέονται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την εκπαιδευτική πράξη. Στόχος είναι η ενσωμάτωση των αξιών του Ολυμπισμού στο σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, γι’αυτό και δεν πρόκειται μόνο για μία σειρά αθλητικών δράσεων αλλά έχει πολυεπίπεδη διάρθρωση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις ηλικιακές ομάδες 6-8, 9-12 και 13-15 ετών. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών, κινείται γύρω από τέσσερις άξονες: τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004 και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

Κλείσιμο
Στις διαδικτυακές συναντήσεις των μαθητών, θα γίνουν ζωντανές συνδέσεις με το Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, με την Αρχαία Ολυμπία, με το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας και το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης. Θα γίνουν διαδικτυακές συζητήσεις με Ολυμπιονίκες και διακριθέντες αθλητές. Θα γίνει προσέγγιση των Ολυμπιακών αξιών με έμφαση στο ‘ευ αγωνίζεσθαι’. Θα παρουσιαστούν καινοτόμες δράσεις για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο «Παρίσι 2024», θα γίνει γνωριμία με μνημεία, τόπους πολιτισμού και νέα αθλήματα. Τέλος, θα γίνει ζωντανή σύνδεση με το βιωματικό Εργαστήριο Ζωγραφικής με τίτλο «Το Χρωματιστό Πινέλο στο Δρόμο για το Παρίσι», στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μαθητές.

Την τελευταία ημέρα του Ολυμπιακής Εβδομάδας στα Σχολεία, Παρασκευή 26 Απριλίου, θα υλοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με σύνθημα «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024». Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες θα λάβουν χώρα είτε στο χώρο της σχολικής μονάδας, είτε σε κάποιο αθλητικό κέντρο ή πάρκο ή ακόμη και σε συνδιοργάνωση με γειτονικό σχολείο.

Ενδεικτικά, θα γίνουν δράσεις γνωριμίας με τα σύγχρονα Ολυμπιακά αθλήματα αλλά και με τα Ολυμπιακά αθλήματα στην αρχαία Ελλάδα. Οι μαθητές θα γνωρίσουν, επίσης, Παραολυμπιακά αθλήματα ενώ θα γίνουν και ‘πράσινες’ αθλητικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο των δημιουργικών καλλιτεχνικών εργασιών και έκφρασης, οι συμμετέχοντες μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν τις δικές τους ομαδικές χορογραφίες, οι οποίες θα συμβολίζουν τους φετινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, με τίτλο «Ο χορός της ειρήνης στο δρόμο για το Παρίσι 2024». Θα δημιουργήσουν τα δικά τους Ολυμπιακά ‘μετάλλια’. Θα παίξουν στο παιχνίδι ‘Olympics sticker book’.

Την ημέρα λήξης της Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία, θα μπορούν να συμμετάσχουν στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Επιτροπή διοργάνωσης των Αγώνων ‘Παρίσι 2024’, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τέλος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, θα προσφέρουν κατόπιν κλήρωσης, σε 13 σχολεία της Ελλάδας, σε 1 της Κύπρου και σε 1 της Ομογένειας, τριήμερη εκδρομή στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, μεταξύ 31 Μαϊου και 2 Ιουνίου.



Ειδήσεις σήμερα:

23 Απριλίου 2010: Οι πρωταγωνιστές του πρώτου μνημονίου 14 χρόνια μετά

Ο Άλεκ Μπάλντουιν έσπασε το κινητό γυναίκας που του ζητούσε επίμονα να πει «ελευθερώστε την Παλαιστίνη» - Δείτε βίντεο

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης σήμερα, ζέστη και λασποβροχές - Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης