Θεσσαλονίκη: Τη χτύπησε ο σύζυγός της και εκείνη παρακαλούσε να μην τον καταδικάσουν

Θεσσαλονίκη: Τη χτύπησε ο σύζυγός της και εκείνη παρακαλούσε να μην τον καταδικάσουν

Γυναίκα δέχθηκε κλωτσιές και μπουνιές από τον σύζυγό της αλλά ζητούσε από το δικαστήριο να μην τον καταδικάσουν

domestic_violence12
Το ρολόι δείχνει πέντε το απόγευμα της Τρίτης και οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης στην αίθουσα «177» έχουν ήδη χειριστεί περισσότερες από δέκα υποθέσεις που αφορούν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και συνέβησαν τα προηγούμενα 24ωρα στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Μερικά λεπτά αργότερα, μια γυναίκα, περίπου 40 ετών, στέκεται μπροστά από την έδρα και τους παρακαλάει να μη καταδικάσουν τον σύζυγό της, ο οποίος ώρες νωρίτερα, τα ξημερώματα, την ξυλοκόπησε και την πέταξε πάνω στο βρεφικό κρεβατάκι του παιδιού τους.

Η αντίδραση του προέδρου που έχει διαβάσει τη δικογραφία και όσα κατήγγειλε η γυναίκα στους αστυνομικούς, είναι άμεση και χωρίς αχρείαστες «τυπικότητες» της απαντάει ευθέως: «Θα μας τρελάνετε; Τι είναι αυτά που μας λέτε; Σας χτυπάει με κλωτσιές και μπουνιές και εσείς τον δικαιολογείτε;».

Η γυναίκα, αν και μάταια καθώς πρόκειται για αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα, επιμένει και προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα. «Ανέχομαι το ξύλο γιατί το θέλω, δε μου έχει κάνει πραγματικά κακό», θέλοντας ξανά να «ελαφρύνει» τη θέση του συζύγου της.

Οι έμπειροι δικαστές της ζητούν να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα και να καταθέσει τα πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν τα παιδιά τους κοιμόντουσαν στο διπλανό δωμάτιο.

Εξιστορώντας τα γεγονότα, η γυναίκα καταθέτει ότι ο σύζυγός της αρχικά την έσπρωξε με δύναμη και την «πέταξε» πάνω στην «αλλαξιέρα» του παιδιού με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι της και στη συνέχεια «με χτύπησε μια δυνατή σφαλιάρα και με έριξε πάνω στο κρεβάτι». Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας αφού πριν από λίγο καιρό χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο δεξί μέρος του κεφαλιού της, όταν ο κατηγορούμενος την ξυλοκόπησε ξανά, χωρίς όμως να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία.

«Ξέρω ότι έχει ερωμένη και για αυτό έχουμε τους περισσότερους καβγάδες. Ο πνευματικός μου, όμως, μου είπε να κάνω μια προσπάθεια να μη χωρίσουμε γιατί είμαστε χρόνια μαζί», είπε προς το δικαστήριο πριν ολοκληρώσει την κατάθεσή της.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χτύπησε την σύζυγό του, όμως προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι εκείνη ήταν που ευθυνόταν για τις πράξεις του. «Επέστρεψα στο σπίτι μετά από βραδινή έξοδο και δε με άφησε να κάνω κάποια πράγματα που ήθελα. Την είδα που κρατούσε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, χωρίς να με απειλήσει. Φώναζε και με έβγαλε από τα ρούχα μου για αυτό της έδωσα ένα χαστούκι. Με έφτασε στο «αμήν» με τις φωνές της. Δε θέλει και πολύ για να γίνει αυτό, έχουμε συνέχεια καβγάδες».

Ο άντρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης εις βάρος της συζύγου του.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόρτο Ράφτη: «Οι γιατροί μας είπαν πως δεν επιστρέφει» - Τι λέει η μητέρα της 22χρονης που τραυματίστηκε στο τροχαίο

Πάσχα 2024: Πόσο θα κοστίσει το τραπέζι φέτος - Κάτω από 10 ευρώ το κιλό για τα αμνοερίφια

Πλατφόρμα καταγγελιών, νέος σχολικός κανονισμός, περιορισμοί στα κινητά - Όλα τα μέτρα κατά του bullying στα σχολεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης