Το βενζινάδικο, η κάβα και οι βόμβες - Πώς η έκρηξη στον Πειραιά μπορεί να σχετίζεται με άλλες επιθέσεις

Το βενζινάδικο, η κάβα και οι βόμβες - Πώς η έκρηξη στον Πειραιά μπορεί να σχετίζεται με άλλες επιθέσεις

Οι υποθέσεις που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών

kallithea_ekriksi_new_xr
Το κουβάρι της βομβιστικής επίθεσης που έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά προσπαθούν να ξετυλίξουν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πίσω από την επίθεση βρίσκονται πιθανόν είτε προσωπικές-επαγγελματικές διαφορές είτε ένας «πόλεμος» αντίπαλων ομάδων, ενώ στο μικροσκόπιο της έρευνας έχουν μπει δύο υποθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν με κάποιο τρόπο σχετίζονται με την επίθεση.

Η πρώτη αφορά στην έκρηξη που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κάβα ποτών στην Καλλιθέα. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα καθώς η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε παρακείμενα κτήρια καθώς και σε τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα.

Η εν λόγω επιχείρηση ανήκει σε ιδιοκτήτη γνωστού νυχτερινού κέντρου το οποίο μάλιστα κατά το παρελθόν είχε γίνει στόχος καθώς άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό. Τώρα οι αστυνομικοί ερευνούν αν επίθεση στην κάβα σχετίζεται με την επίθεση που έγινε στον Πειραιά.

Η δεύτερη υπόθεση που ερευνάται αν σχετίζεται με την επίθεση στον Πειραιά, αφορά σε μία «περίεργη» διάρρηξη που έγινε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ηλεία τα ξημερώματα της Παρασκευής 8 Μαρτίου -ίδια ημέρα με την βομβιστική επίθεση στον Πειραιά.

Ως ιδιοκτήτης του εν λόγω πρατηρίου εμφανίζεται ένας άνδρας με έντονη δραστηριότητα στον χώρο των καυσίμων τόσο στην Ηλεία όσο και στη Ζάκυνθο ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, είχε ερευνηθεί στο παρελθόν για πιθανή εμπλοκή του σε ποινικές υποθέσεις χωρίς όμως να προκύψει κάτι μεμπτό τελικά

Αυτό που εξετάζεται τώρα από τις Αρχές είναι εάν η βομβιστική επίθεση που έγινε στον Πειραιά και η διάρρηξη που έγινε στο πρατήριο στην Ηλεία συνδέονται με κάποιον τρόπο.

Να σημειωθεί ότι οι διαρρήκτες, αφού παραβίασαν το παράθυρο της επιχείρησης, απέσπασαν καπνικά προϊόντα, το καταγραφικό, τον υπολογιστή καθώς και 15.700 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Παραιτείται ο Αϊτινός πρωθυπουργός Ανρί εν μέσω του κύματος βίας των συμμοριών και του χάους στη χώρα του

Το Photogate έβαλε φωτιά στις θεωρίες συνωμοσίας: Το εξώφυλλο της Κέιτ στη Vogue και η φωτογράφιση του Νοεμβρίου

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας στα δυτικά - Πού θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης