Καιρός: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας στα δυτικά - Πού θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις

Καιρός: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας στα δυτικά - Πού θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις

Ανεμοι έως 7 μποφόρ στο ανατολικό βορειοανατολικό Αιγαίο - Νέος χάρτης του meteo

Halazi_14_2_2019
Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται το πρωί της Τρίτης 12/03, κατά κύριο λόγο, στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Κατά το υπόλοιπο της ημέρας, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο, Ανατολικό και Νοτιανατολικό Αιγαίο.

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως των ανατολικών τμημάτων της χώρας, θα σημειωθούν κατά τόπους λασποβροχές. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 12/03 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Στον χάρτη της Εικόνας 1 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 12/03 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα. Στον Χάρτη 1 παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης 12/03.

triti-xartis-kairos

Βαρομετρικό χαμηλό στα ΒΔ Βαλκάνια, συνοδευόμενο από ασθενές ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται Α-ΒΑ και θα προκαλέσει τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δ. Ελλάδα, τη Β-ΒΑ χώρα και τα νησιά του Α. Αιγαίου. Πέρα από αυτά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δ-ΒΔ Ελλάδας και της Δ. Μακεδονίας (κρίσιμο υψόμετρο τα 1000 μέτρα). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), οι Ν-ΝΔ άνεμοι στο Α-ΒΑ Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και τη Δ. Μακεδονία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.



Την Τετάρτη (13/2), ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες στο Α. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το απόγευμα στις ηπειρωτικές περιοχές. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Πέμπτη (14/3), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα και το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 3 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής.

Όσο για το τετραήμερο Παρασκευής - Καθαράς Δευτέρας (15-18/3), ο καιρός δεν αναμένεται να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στη στεριά ή τη θάλασσα.

Άστατος ο καιρός σήμερα με βροχές - καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο (καιρός τύπου "πι"),...

Posted by Klearhos Marousakis on Monday, March 11, 2024

Ειδήσεις σήμερα:

Επικοινωνιακό Βατερλώ για το παλάτι με την πειραγμένη φωτογραφία της Κέιτ - Το πρόσωπο που ίσως «γυρίσει την παρτίδα»

Τουρκία: Τι κρύβουν τα επίμονα σενάρια για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη

Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Κίνητρα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φορτιστές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης