Θάνατος σκιέρ στη Βουλγαρία: Το Σάββατο στη Φλώρινα η κηδεία του 36χρονου που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα

Θάνατος σκιέρ στη Βουλγαρία: Το Σάββατο στη Φλώρινα η κηδεία του 36χρονου που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα

Η κηδεία του θα γίνει στις 13:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλώρινας - Ο 36χρονος ήταν λάτρης των χειμερινών σπορ και ταξίδευε συχνά για τον σκοπό αυτό εντός και εκτός Ελλάδας

skier_arthrou
Αύριο, Σάββατο, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 36χρονο σκιέρ Κωνσταντίνο Μόμτση από τη Φλώρινα, που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο Μπόρεβετς της Βουλγαρίας την περασμένη Δευτέρα.

Η κηδεία του θα γίνει στη 1:00 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλώρινας.

Ποιος ήταν ο 36χρονος σκιέρ 

Έμπειρος σκιέρ και ορειβάτης ήταν ο Κωνσταντίνος Μομτσής.

Ο 36χρος με καταγωγή από την Φλώρινα ήταν λάτρης των χειμερινών σπορ και ταξίδευε συχνά για τον σκοπό αυτό εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ στην εισαγωγική κάρτα στα social media του δήλωνε μεταξύ άλλων ότι ήταν «ταξιδιωτικός οδηγός, εκπαιδευτής σκι, ορειβάτης και κατασκηνωτής».

insta_skier


Επίσης είχε πολλές φωτογραφίες και βίντεο από εξορμήσεις του σε βουνά τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, με πιο πρόσφατη ανάρτησή του την ανάβαση στον Όλυμπο στις 21 Ιανουαρίου.

skier_2


Κλείσιμο
«27 Ώρες στο βουνό των θεών, Όλυμπος. Γκορτσιά 1100μ.-Οροπέδιο Κατ. Αποστολίδης 2697μ.», είχε γράψει στη λεζάντα του βίντεο.

27 ¨Ώρες στο βουνό των θεών, ¨Ολυμπος. Γκορτσιά1100μ.-Οροπέδιο Κατ.Αποστολίδης 2697μ. (YouTube_Teaser) Refuge Info: https://apostolidisrefuge.gr/

Posted by Momtsis Konstantinos on Sunday, January 21, 2024


Ο 36χρονος Έλληνας σκιέρ έχασε τη ζωή του στην πίστα Markujik 3 στη Βουλγαρία, που είχε κλείσει λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Το θύμα και άλλοι τρεις φίλοι του κατέβηκαν το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς στο Μπόροβιτς με αποτέλεσμα να θαφτούν από τη χιονοστιβάδα.

Οι τρεις απεγκλωβίστηκαν με δικές τους δυνάμεις, αλλά ο 36χρονος εντοπίστηκε νεκρός από τους διασώστες. Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

kier22


Δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας

«Τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο, ο ένας μετά τον άλλον. Δεν είχαν σακίδια πλάτης. Προφανώς δεν ήταν προετοιμασμένοι», ανέφερε σχετικά ο ο Stefan Hristov μέλος της ομάδας διάσωσης των θαμμένων στη χιονοστιβάδα και πρόσθεσε πως «κατά τη διάρκεια της κατάβασης ένας από αυτούς “έκοψε” την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Όλη η πλαγιά ξεκίνησε - περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να το παρακολουθήστε, αλλά δεν ήταν καθόλου ωραίο γνωρίζοντας ότι ήταν εκεί οι σκιέρ. Καλέσαμε το 112. Μετά έφυγε η έκτακτη βοήθεια και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς », πρόσθεσε.

«Στο περιστατικό ενεπλάκησαν Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή και έχουν αναλάβει σκόπιμα ρίσκο εκεί. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος », δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στο βουνό, Emil Neshev.

Οι τρεις κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, όμως ο 36χρονος δεν τα κατάφερε και εντοπίστηκε νεκρός από την ομάδα διάσωσης.

ellinas-skier


Το χρονικό της τραγωδίας

Η αρμόδια Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ειδοποιήθηκε γύρω στις 14:13 της Δευτέρας από αυτόπτη μάρτυρα που επισήμανε ότι τέσσερις Έλληνες σκιέρ χτυπήθηκαν από τη χιονοστιβάδα. «Τρεις απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους, ο σκιέρ αγνοείται προς το παρόν» δήλωσε αρχικά άτομο από την Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης.

Βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη, καθώς οι Έλληνες σκιέρ βρίσκονταν σε πίστα που είχε κλείσει και δεν είχαν συσκευή εντοπισμού για την περίπτωση χιονοστιβάδας που ήταν υποχρεωτική. Στην επιχείρηση εντοπισμού μετείχαν πάνω από 25 διασώστες βουνού με 4 σκύλους.

Μετά το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση, με την οποία συμβούλευε τους πολίτες να αποφεύγουν τις ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς, ενώ όλες οι πίστες είναι κλειστές.






Ειδήσεις σήμερα:

Κορινθία: «Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας σχολείο, διαφωνούμε με την ελληνική Παιδεία» - Τι λένε οι παλαιοχριστιανοί στις κατακόμβες

Αλεξέι Ναβάλνι: Η φυλακή του πολικού λύκου - Ξύλο, βασανιστήρια και παγωμένα ντους στο κολαστήριο που πέθανε ο αντίπαλος του Πούτιν

Γλυφάδα: Οι δύο κρίσιμες καταθέσεις που θα ρίξουν φως στην τριπλή δολοφονία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης