Κάρπαθος: Τα σβηστά φώτα στην πίστα του αεροδρομίου φταίνε για τον θάνατο του πεθερού μου, καταγγέλλει κάτοικος

Κάρπαθος: Τα σβηστά φώτα στην πίστα του αεροδρομίου φταίνε για τον θάνατο του πεθερού μου, καταγγέλλει κάτοικος

Ο 65χρονος θα μεταφερόταν με αεροδιακομιδή στη ρόδο, όμως όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο, διαπίστωσαν ότι τα φώτα στην πίστα δεν λειτουργούσαν – Ο γαμπρός του ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα

karpathos_airport
Τις στιγμές αγωνίας που βίωσε και το τραγικό σκηνικό που καταγράφηκε ανήμερα των Χριστουγέννων περιγράφει κάτοικος της Καρπάθου, που είδε τον πεθερό του να φεύγει από τη ζωή ύστερα από έμφραγμα.

«Ζητώ να αποδοθούν ευθύνες» δηλώνει στο protothema.gr ο γαμπρός του άτυχου 65χρονου, Ανδρέας Χαρτοφύλακας, ο οποίος κάνει λόγο για σοβαρά ελλείμματα στη λειτουργία του νοσοκομείου της Καρπάθου, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η αεροδιακομιδή στη Ρόδο. Ωστόσο, όπως τονίζει, δεν λειτουργούσαν τα φώτα στο αεροδρόμιο κάτι που επέφερε μεγάλη καθυστέρηση στην παραλαβή του ασθενούς.

Ο εφιάλτης για την οικογένεια ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι των Χριστουγέννων, όταν ο 65χρονος αισθάνθηκε δύσπνοια, ενώ όταν έκανε εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί έμφραγμα.

Δύο ώρες μετά το πρώτο επεισόδιο, στις 14:00, η οικογένεια κάλεσε το ΕΚΑΒ για να γίνει η αεροδιακομιδή του ασθενούς στη Ρόδο.

Κλείσιμο
«Το νοσοκομείο δεν είχε τους γιατρούς που χρειάζονταν, δεν είχε αναισθησιολόγο για να διασωληνώσει τον πεθερό μου, οπότε κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή του», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρτοφύλακας.

«Δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός στον διάδρομο για την παραλαβή του ασθενούς»

Όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο, διαπίστωσαν ότι τα φώτα ήταν κλειστά στη πίστα και δεν λειτουργούσαν.

«Περιμέναμε δύο με δυόμιση ώρες. Δεν υπήρχε ο επαρκής φωτισμός στον διάδρομο για να γίνει η παραλαβή του ασθενούς» δηλώνει με οργή ο γαμπρός του 65χρονου, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την πολύωρη αναμονή που στοίχισε τη ζωή στον πεθερό του.

Το εναέριο μέσο που επρόκειτο να παραλάβει τον ασθενή πραγματοποίησε, στο μεταξύ, ενδιάμεσα και άλλες αεροδιακομιδές καθώς προέκυπταν επείγοντα περιστατικά κι αλλού, όπως στη Σαντορίνη.

«Ο πεθερός μου δεν πρόλαβε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Στο αεροπλάνο τού έγινε ΚΑΡΠΑ αλλά δυστυχώς δεν επανήλθε», λέει.

Η τραγική αυτή περιπέτεια έχει όχι μόνο βυθίσει στο πένθος τον κ. Χαρτοφύλακα αλλά κι έχει πυροδοτήσει τη σφοδρή αντίδρασή του, σε βαθμό που ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα.



Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 32χρονος αστυνομικός σε μπαρ - Τον μαχαίρωσε 44χρονος Νορβηγός

Η φάρμα του Βασίλη Καρρά: Ο παράδεισός του στο Κοκκινοχώρι και η τελευταία του κατοικία

Ο καιρός τύπου «ανεστραμμένο Π» αλλάζει τα δεδομένα πριν από την Πρωτοχρονιά - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν με βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης