Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας - Βίντεο και φωτογραφίες

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας - Βίντεο και φωτογραφίες

Στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφτηκε ο επίλογος για τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή - Οι δηλώσεις των επωνύμων - Η φιλαρμονική «Απόλλων Ροδολίβους» έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο και το «Νύχτα Ξελογιάστρα»

tafh-karra-arthrou
Στην γενέτειρα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφτηκε σήμερα ο επίλογος για τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών την παραμονή των Χριστουγέννων.

Δείτε βίντεο από το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά:

Δείτε LIVE το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά

Η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή έφτασε λίγο πριν τις 12 στον Ιερό Ναό Αγίου Νέστορος. Το «παρών» στο τελευταίο αντίο έδωσαν από το πρωί πάρα πολλοί φίλοι αλλά και καλλιτέχνες που αγάπησαν τη βαριά και γεμάτη από συναίσθημα φωνή του. Κάποιοι φώναξαν «αθάνατος», ενώ οι συγγενείς του Βασίλη Καρρά συνόδευσαν το φέρετρο με δάκρυα στα μάτια.

Κλείσιμο
Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρα (7)

Το τρισάγιο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 μετά το μεσημέρι και ακολούθησε προσκύνημα. Στη συνέχεια η σορός του Βασίλη Καρρά με συνοδεία της φιλαρμονικής «Απόλλων Ροδολίβους» οδηγήθηκε έξω από το κτήμα που διατηρούσε στο Κοκκινοχώρι και η πομπή κατέληξε στο κοιμητήριο για την ταφή.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πομπή:

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρα (14)

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρα (13)

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά (11)


Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρα (12)

tafh-karra-korh
Η κόρη του Βασίλη Καρρά κρατά το φέρετρο του πατέρα της
tafh-karra-es__3_
tafh-karra-es__4_
tafh-karra-es__5_
tafh-karra-es__6_
tafh-karra-es__8_
tafh-karra-es__9_

Η φιλαρμονική «Απόλλων Ροδολίβους», αφού ολοκληρώθηκε η πομπή, έπαιξε τον Εθνικό Ύμνο και το «Νύχτα Ξελογιάστρα», λίγο πριν γίνει η ταφή.

Δείτε βίντεο:

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρα (18)

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά (17)


Ο επικήδειος του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη


«Αγαπημένε μας Βασίλη απευθύνω το τελευταίο αντίο για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας. Πώς να περιγράψεις το τι αισθάνεται για σένα ο καθένας από εμάς από όλους τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε μορφωτικής και επαγγελματικής τάξης. Εσύ είχες μόνο τον τρόπο από τα τραγούδια σου να εκφράζεις τα συναισθήματα όλων μας. Πάλεψες στα ίσια το πρόβλημα υγείας σου, παλληκαρίσια. Δεν έλειψε ποτέ από δίπλα εκείνη που προσφωνούσες γυναίκα, το στήριγμα της ζωής σου, η Χριστίνα, και η μονάκριβη κόρη Ειρήνη σας.

Αγωνίστηκες με μόχθο σε όλη σου τη ζωή. Από τα μικρά μαγαζιά των ανθρώπων του μόχθου στις μεγάλες πίστες κατάφερες να μείνεις αυθεντικός και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Κέρδισες την αγάπη και την εμπιστοσύνη, την αγάπη και τον σεβασμό όλου του καλλιτεχνικού στερεώματος.

Έδωσες αγάπη και εισπράττεις αγάπη. Μαζί με εσένα αποχαιρετούμε όλοι στιγμές, θύμησες, χαρές και δάκρυα, γλέντια και στεναχώριες και αυτό κάνει τον πόνο μας ακόμα πιο βαρύς.

Με μια λέξη σε περιγράφουν όλοι: Άρχοντας. Άρχοντας σε όλα, με ρίζες, με ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο. Ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ένας ευαίσθητος καλλιτέχνης, δοτικός στη ζωή και στη δουλειά, γενναιώδορος με συνεργάτες και απλούς ανθρώπους.

Όσο μεγάλη ήταν η φωνή του, τόσο μεγάλη ήταν η ψυχή του. Βασίλη είχα την τύχη να σε γνωρίσω, είχα την τύχη να με θεωρείς φίλο σου. Να δω πίσω από το καλλιτεχνικό μέγεθος ένα ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος, το ανθρώπινο μεγεθος.

Μετά τη χειρουργική σου επέμβαση μου ζήτησε να τα πιούμε παρέα. Εγώ μετρούσα τα τσιγάρα και σου έλεγα άρχοντα περιόρισε τα. Η απάντηση του ήταν "αυτά που έζησα εγώ μικρέ ήταν όλα όσα ζουν άλλοι σε πολλές ζωές". Ήταν κιμπάρης. Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία για την οποία τραγούδησες, η Ελλάδα, η οικογένειά σου σε αποχαιρετούμε στο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου και εκεί ψηλά που θα είσαι και θα βρεθείς με την παρέα εσύ ξέρεις τον τρόπο να τους ξεσηκώνεις με το "καλησπέρα και καλή βραδιά" Όμως θέλουμε να κάνεις μια ξεχωριστή αγκαλιά στο γειτονάκι σου την Ευγενία που χάσαμε πρόσφατα. Αγαπημένε Βασίλη από τον Βορρά μέχρι τον νότο να σε αγαπάμε όλοι βρήκες τον τρόπο. Καλό ταξίδι άρχοντα. Αθάνατος».

«Άφησε ένα αγαπητό και έντιμο όνομα»

«Η υστεροφημία είναι κάτι που ευλογεί και ο θεός. Όταν φεύγουμε, δηλαδή, από τη ζωή να αφήνουμε ένα έντιμο όνομα και ο Βασίλης Καρράς αφήνει ένα πολύ αγαπητό και έντιμο όνομα» είπε από την πλευρά του ο ιερέας που χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία.

«Ο Βασίλης Καρράς φεύγει προετοιμασμένος καθώς αγάπησε την οικογένειά του. Παρέμεινε πιστός, παρέμεινε προσηλωμένος. Ήταν άνθρωπος όχι μόνο με ανοιχτή καρδιά από την οποία ό,τι έβγαινε συγκινούσε και ηλέκτριζε και συνέπαιρνε» συμπλήρωσε.

«Τον ευχαριστούμε για ό,τι προσέφερε στην εκκλκησία και στη μικρή μας ενορία. Είθε ο Χριστός να ενσταλάζει παρηγορίες για να θυμάστε στις καρδιές τον άνθρωπό σας» κατέληξε στον επικήδειό του.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, στην εκκλησία έφτασε και ο αδελφός του αγαπημένου τραγουδιστή.

Η άφιξη του αδελφού του Βασίλη Καρρά:

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά (1)

kideia-karra-15
Φωτογραφίες από την ώρα που έφτασε το φέρετρο στην εκκλησία
kideia-karra-16
kideia-karra-17
kideia-karra-20

Παρών στην Καβάλα και ο Νίκος Οικονόπουλος που ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος και με δυσκολία μπορούσε να μιλήσει: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους. Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Βασίλη, θα τον τραγουδήσουμε και θα είμαστε οι άνθρωποι που θα μεταφέρουμε τα τραγούδια του στις επόμενες γενιές».

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά (10)


Μετά από λίγο στην εκκλησία του Κοκκινοχωρίου Καβάλας για να πει το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά έφτασε και ο Νίκος Βέρτης που μετά βίας μπορούσε να αρθρώσει λέξεις: «Δεν το έχω πολύ καλά γιατί είμαι πολύ συγκινημένος. Όπως ξέρετε και εγώ κατάγομαι από εδώ. Με τον Βασίλη ήμασταν οικογένεια. Η οικογένειά του είναι και οικογένειά του. Ο κόσμος που ήρθε στο τελευταίο αντίο του Βασίλη, τα λέει όλα. Είχαν ανάγκη όλοι να τον αποχαιρετήσουν. Αγαπήθηκε ως καλλιτέχνης και λατρεύτηκε ως άνθρωπος. Καλό του ταξίδι. Εμείς θα τον αγαπάμε και θα τον τιμούμε πάντα».

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά (9)


Στο τελευταίο αντίο παρόντες ήταν επίσης, ο Αντώνης Ρέμος, ο Δάντης, ο Άγγελος Διονυσίου, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Γιώργος Κακοσαίος, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Φοίβος.

karras-khdeia-es__9_
Αντώνης Ρέμος
karras-khdeia-es__1_
Νίκος Οικονομόπουλος
karras-khdeia-es__8_
Άγγελος Διονυσίου
karras-khdeia-es__5_
Γιώργος Κακοσαίος και πίσω του ο πατέρας του Γιάννης Πλούταρχος
karras-khdeia-es__7_
Ο μουσικοσυνθέτης Φοίβος
sabanis
Γιώργος Σαμπάνης


«Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο του λαϊκού τραγουδιού, με βοήθησε πολύ, τον αγαπάμε πολύ. Πάνω από όλα ήταν άνθρωπος», δήλωσε ο τραγουδιστής Σάκης Αρσενίου.

Ο Σάκης Αρσενίου μιλά για τον Βασίλη Καρρά


«Αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη όχι μόνο ως τραγουδιστής αλλά και ως άνθρωπος, είχα την τύχη να γνωρίσω και τις δύο πλευρές», είπε ο Χρήστος Μενιδιάτης.

Ο Χρήστος Μενιδιάτης μιλά για τον Βασίλη Καρρά

«Ο Βασίλης ήταν άρρωστος με τη μουσική, σε βαθμό που δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Όταν είχαμε πάει Αμερική και όλοι βγαίναμε έξω, ο Βασίλης καθόταν στο ξενοδοχείο και έγραφε κομμάτια», είπε χαρακτηριστικά μέλος της ορχήστρας του λαϊκού ερμηνευτή.

Μέλη της ορχήστρας του Βασίλη Καρρα (1)

kideia-karra-1
Ο αδελφός του Βασίλη Καρρά
karras-paola-2
Πάολα
karras-unboxholics
Οι Unboxholics
kideia-karra-8
kideia-karra-mak1
kideia-karra-4
kideia-karra-7
kideia-karra-10
kideia-karra-11
kideia-karra-12Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Ο 18χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του μετά από καβγά για ρούχα

«Ο Καρράς με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να ετοιμάσω το νεκροταφείο» αποκάλυψε ο πρόεδρος στο Κοκκινοχώρι Καβάλας

Πήρε θέση για την απομάκρυνση του Γιοβάνοβιτς ο Μπισμπίκης - Φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης