Γιάννης Δραγασάκης: Η κλοπή στο εξοχικό του, αποκάλυψε το κρυφό του χόμπι - Συμμορία Ρομά είχε εισβάλει στο σπίτι του

Γιάννης Δραγασάκης: Η κλοπή στο εξοχικό του, αποκάλυψε το κρυφό του χόμπι - Συμμορία Ρομά είχε εισβάλει στο σπίτι του

H σπείρα είχε μπουκάρει στην κατοικία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στα Μέγαρα - Είχαν αρπάξει ένα μεγάλο χάλκινο καζάνι μαζί με άλλα συλλεκτικά αντικείμενα απόσταξης - Προκάλεσαν ζημιά 6.000 ευρώ

giannis-dragasakis
Η καταδίκη σκληρής συμμορίας Ρομά, που πραγματοποιούσε διαρρήξεις και απαγωγές, σε Μέγαρα και Κορινθία, την περασμένη εβδομάδα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα άγνωστο περιστατικό τον Απρίλιο του 2022 με θύματα τον τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και τη σύζυγό του Ευγενία Ντούρου, αλλά και ένα λιγότερο γνωστό μεράκι του στελέχους της Αριστεράς για την απόσταξη, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε και στο επίκεντρο των εσωκομματικών εξελίξεων της Κουμουνδούρου με τις θέσεις του απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Η σπείρα των Ρομά, ξεκίνησε την εγκληματική της δράση από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι και τον Μάιο του 2022 όταν και εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία εισβάλλοντας σε σπίτια στα Μέγαρα, ενώ στο ρεπερτόριό τους έχουν καταγραφεί και δυο απαγωγές ατόμων, επίσης Ρομά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η συμμορία είχε εισβάλλει στην εξοχική κατοικία του κ. Δραγασάκη στα Μέγαρα, από την οποία άρπαξαν ένα μεγάλο χάλκινο καζάνι μαζί με άλλα συλλεκτικά αντικείμενα απόσταξης, προκαλώντας συνολική ζημιά 6.000 ευρώ.

Όπως αποκαλύπτεται από τις δυο καταθέσεις που έδωσε στην αστυνομία η σύζυγος του κ. Δραγασάκη, Ευγενία Ντούρου, οι δράστες μπήκαν δυο φορές σε μια ημέρα στο σπίτι τους. Στην αρχική της κατάθεση που δόθηκε στις 28 Απριλίου 2022 η σύζυγος του κ. Δραγασάκη αναφέρει ότι «...στη μια περίπου το μεσημέρι χτύπησε ο συναγερμός της εξοχικής μου οικίας και έλαβα ειδοποίηση στο προσωπικό μου τηλέφωνο. Αμέσως ειδοποίησα μια γειτόνισσα μου και φίλη να μεταβεί να δει αν έχει συμβεί κάτι. Εκείνη μετά από λίγη ώρα με ειδοποίησε ότι μετά από ένα σύντομο περιμετρικό έλεγχο δεν διαπίστωσε το οτιδήποτε.

Στις 16:35 και 16:45 έλαβα εκ νέου ειδοποίηση στο τηλέφωνό μου ότι χτυπάει ο συναγερμός της εξοχικής μου οικίας. Τότε ειδοποίησα ένα φίλο μου, τον οποίο έχω σαν επιστάτη της οικίας να μεταβεί να κάνει έλεγχο στην οικία.

Στις 17:15 με ενημέρωσε πως στο σπίτι υπάρχουν παραβιασμένα παράθυρα και πόρτες.

Στις 18:30 έφτασα στην οικία και διαπίστωσα πως άγνωστοι άνδρες εκμεταλλευόμενοι την απουσία μου και της οικογένειάς μου, παραβίασαν αρχικά παράθυρο του κύριου κτίσματος και αφού εισήλθαν εντός προκάλεσαν αναστάτωση και εξήλθαν χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό. Στη συνέχεια παραβίασαν παράθυρο του υπογείου και ομοίως προκάλεσαν αναστάτωση και εξήλθαν χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε. Τέλος οι δράστες άνοιξαν ένα κελάρι αλλά δεν το πείραξαν. Σε αυτό το σημείο θέλω να σας αναφέρω ότι δράστες παραβίασαν την περίφραξη στην πίσω πλευρά της οικίας και έτσι απέκτησαν πρόσβαση σε αυτή».
KAZANI_DRAGASAKH_
Το επίμαχο καζάνι που έκλεψαν από το εξοχικό του Γιάννη Δραγασάκη


Κλείσιμο
Στις 7 Μαϊου 2022 έρχεται η συμπληρωματική κατάθεση της κυρίας Ντούρου στην οποία αποκαλύπτεται ότι οι δράστες αφαίρεσαν το μεγάλο καζάνι και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα απόσταξης.

«Την 28 Απριλίου 2022 και περί τις 22:00 ώρα αποχωρήσαμε από την εξοχική κατοικία. Επισκευάσαμε τα παράθυρα που είχαν παραβιάσει οι άγνωστοι δράστες και αντικαταστήσαμε το σύστημα συναγερμού. Το πρωί της 29ης Απριλίου πληροφορηθήκαμε από το γείτονα μας ύστερα από ενημέρωση που είχε από αστυνομικούς , ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν εισέλθει εκ νέου στην κατοικία μου. Οι δράστες είχαν εισέλθει από το ίδιο σημείο, είχαν κατεβάσει τον αισθητήρα του προβολέα, προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί και είχαν θραύσει το ίδιο τζάμι που οδηγεί στο υπόγειο. Από το υπόγειο αφαίρεσαν όλα τα συλλεκτικά κομμάτια-σκεύη απόσταξης που είχαμε , όπως ένα μεγάλο χάλκινο καζάνι. Το χρονικό διάστημα που έλαβε χώρα η κλοπή ήταν από τις 22:00 το βράδυ της 28ης Απριλίου έως τις πρωινές ώρες της 29ης Απριλίου».

Ένα παλαμικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο περβάζι του παραβιασμένου παραθυριού της οικίας Δραγασάκη στο ημιυπόγειο, βοήθησε στον εντοπισμό και στη σύλληψη των δραστών, αλλά και στην εξάρθρωση της συμμορίας. Μάλιστα σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας οι δράστες είχαν πουλήσει για 213,50 ευρώ το χάλκινο καζάνι σε εταιρεία σκραπ, μιας και βρέθηκε σχετική απόδειξη μέσα στο αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει για την κλοπή. Ο κατηγορούμενος, στο όνομα του οποίου είχε κοπεί η απόδειξη από την εταιρεία σκραπ, αρνήθηκε στις κατηγορίες και στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι βρήκε το χάλκινο καζάνι του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, πεταμένο στα σκουπίδια.

«Η δουλειά μου είναι να μαζεύω παλιοσίδερα και στη συνέχεια να πουλάω το χαλκό. Το καζάνι το βρήκα πεταμένο στα σκουπίδια το πήρα και το πούλησα για 213 ευρώ». Ενώ, ο κατηγορούμενος, το παλαμικό αποτύπωμα του οποίου βρέθηκε στο περβάζι του παραθυριού στο σπίτι της οικογένειας Δραγασάκη, ανέφερε στην απολογία του ότι «δεν ήξερα ότι το σπίτι ήταν του κυρίου Δραγασάκη. Επιλέξαμε να μπούμε σε αυτό επειδή ήταν σε βολικό σημείο, ώστε να μη μας δουν και να διαφύγουμε εύκολα. Κλέψαμε το καζάνι αλλά δεν καταφέραμε να το πουλήσουμε». Ο συγκεκριμένος καταδικάστηκε σε 32 χρόνια κάθειρξη για κλοπές ληστείες σωματικές βλάβες και αρπαγές.

Οι απαγωγές ομοεθνών τους

Η πλούσια δράση της πολυμελούς συμμορίας Ρομά ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022 και έληξε άδοξα με την σύλληψή τους, τον Μάιο του 2022. Εκτός από το γεγονός ότι είχαν εισβάλλει σε τουλάχιστον 25 σπίτια είχαν πραγματοποιήσει και δυο απαγωγές ομοεθνών τους. Το όφελος της οργάνωσης από τις δυο αρπαγές ανέρχεται στο ποσό των 25.000 ευρώ και από τις κλοπές ξεπέρασε τις 150.000 ευρώ σε διάστημα λιγότερο των 4 μηνών δράσης.

Ο στόχος της συμμορίας ήταν κυρίως άτομα Ρομά για τα οποία είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι είτε τα ίδια είτε η οικογένειά τους είχαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η πρώτη απαγωγή έγινε τον Φεβρουάριο του 2022 στη θέση Βλυχό στα Μέγαρα, όταν τέσσερις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους άρπαξαν τον γιο της οικογένειας ζητώντας στη συνέχεια από τον πατέρα του 100.000 ευρώ.

Ο πατέρας του θύματος κατάφερε να τους πείσει ότι δεν διαθέτει αυτά τα χρήματα και προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί τους τους έδωσε 15.000 ευρώ. Η δεύτερη απαγωγή έγινε το ίδιο σχεδόν χρονικό διάστημα, τον Φεβρουάριο του 2022 δηλαδή, όπου άρπαξαν έναν 36χρονο από τα Εξαμίλια Κορινθίας ζητώντας από τους συγγενείς του 50.000 ευρώ. Από τις συνομιλίες με τους συγγενείς του θύματος οι δράστες συνειδητοποίησαν ότι είχαν απαγάγει λάθος άτομο το οποίο απελευθέρωσαν, αφού πρώτα πήραν από τον πατέρα του το ποσό των 10.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, οι δράστες οι οποίοι καταδικάστηκαν, πόνταραν στο γεγονός ότι τα θύματα που άρπαζαν δεν θα πήγαιναν στην αστυνομία να τους καταγγείλουν, μιας και οι απειλές αλλά και η ψυχολογική πίεση που τους ασκούσαν θα τους απέτρεπαν.

“Επιπλέον, δίνουν μεγάλη βάση στην διάρκεια κράτησης των παθόντων καθώς έχουν ως στόχο να πάρουν τα λύτρα και να απελευθερώσουν τους παθόντες μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο καθώς γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο τους κρατούν τόσο περισσότερα στοιχεία θα προκύψουν εις βάρος τους. Αυτό αποδεικνύει και την άριστη γνώση τους σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις άρσεις απορρήτου και τα δεδομένα που έρχονται στην κατοχή μας από τις εταιρείες καθώς και στο παρελθόν έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος τους σε σοβαρές υποθέσεις από αυτές. Επιπλέον πέρα από τις σωματικές βλάβες που ασκούν στους απαχθέντες προσθέτουν επιπλέον πίεση στους συγγενείς τους καθώς κατά τη διάρκεια των επικοινωνιών αντιλαμβάνονται την δύσκολη κατάσταση την οποία βρίσκονται οι απαχθέντες από τις φωνές τους από τα χτυπήματα που δέχονται. Πρακτικές που προσδίδουν στην οργάνωση στοιχεία που την καθιστούν “σκληρή” και αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους για να επιτύχει τους σκοπούς της”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία. 


Ειδήσεις σήμερα

Μόνιμα χαμηλός ο ΦΠΑ 13% σε τουρισμό και συγκοινωνίες

Βίντεο: 27χρονη ράπερ σκότωσε τον μάνατζέρ της στη μέση του δρόμου - Υποστηρίζει ότι ήταν αυτοάμυνα

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής που φέρνει θεραπεία σοκ και... αλυσοπρίονο στην οικονομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης